2012/04/22

Játékkonyha inspiráció, avagy miket gyűjtsetek, ha jót akartok

Játékkonyhát készíteni igazán jó móka. Játék, felnőtteknek. Kitalálni, megtervezni, összerakni mindenféle kacatokból: ez az igazi barkács-puzzle.
Tudjátok, hogy szeretek ilyesmit játszani, hiszen ebben a blogban már több verziót is olvashattatok játékkonyha készítésére.
A fiaimnak régi Ikea fiókos komódból raktam össze.
Aztán csináltam egyet Kata barátnőm inspirációjára, székből.
Majd összedobtam egy kicsikét az Éva Magazin számára kisebbik fiam közreműködésével, melyről videóanyag is készült:Ezekben a játékkonyhákban az a közös, hogy csakis lomokból, lomtalanításból szerzett kacatokból készülnek. Ez az igazi újjászületés, nem igaz?
Mióta ilyesmivel foglalkozom, bőszen lecsapok a legrondább éjjeliszekrényre, kiskomódra, székre, sámlira. Gyűjtöm a tányérkákat, régi edényeket, esztergált polctartó elemeket, széklábakat, és Szentpyr blogjának hatására a sétapálcákat is.  Gyűjtöm a csempedarabokat, kimaradt rétegelt lemez darabokat, bútorfogantyúkat. Van nálam mindig elég csavar és díszléc is. Mindennek szerepe lehet ebben a barkács-puzzle játékban.
A legutóbbi "fogásom" ez a nagyon szerencsétlen és ronda éjjeliszekrény a Vateráról:


A hátára fektetve várja, hogy szétszedjem, és alaposan átcsiszoljam. Tulajdonképpen, darabjaira szedtem, majd csiszolás, alapozás után, minden elemet lefestettem. A lábait esztergált polctartó elemekre cseréltem, a fiókot és a sütőt imitáló lenyíló ajtót díszlécekkel dekoráltam. A konyha hátoldalát piros pöttyös papírral dekupázsoltam.
Teljesen átszabtam, plasztikáztam az egyébként igazán ronda komódot.
A műhelyem közelében van egy bizományi, onnan szereztem sétabotot és egy csodás edénykét. Bútorfoganytúkat pedig a közeli barkácsboltból szereztem.
Az egyik ajtót direkt nem raktam vissza, szerintem a textil még kedvesebbé, szerethetőbbé teszi ezt a vintage hangulatú konyhát.


Amikor készen lett, arra gondoltam, jó lenne megint kislánynak lenni.
Ti raktatok már össze játékkonyhát?
Ha igen, és szívesen megmutatnátok, küldjétek el nekem a munkátokat, készítenék egy összeállítást a ti munkáitokból!

A fotókat Balogh Orsi készítette.

16 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Ez de jó! Na, nem baj, hogy felnőtt a lányom, majd az unokámnak!

Monika írta...

Óóóóóó! Milyen kár,hogy felnőtt már a lányom!!!!Bár: neki annakidején vettem az Ikeában gyerek sodrófát és deszkát.A mai napig megvan,néha az unokák használják,de majd a lányom lányáé lesz.:)
Addig pedig a Janka kisunokámnak fogok ilyet,illetve jó lenne.
Csoda-kedves lett!!!!!NAGYON ügyes vagy!!!!

Kucorgó anyámkája írta...

Nagyon szép lett! Alig várom, hogy a lányom konyha-érett legyen, és én is csinálhassak neki egy hasonlót. A sétabot bár megvan :)

ww írta...

Mind a kettő szuper lett!!!!

Tanya from Dans le Lakehouse írta...

Ez a konyha nagyon aranyos!! Nemrégiben en raktom össze egy gyerek konhya:

http://dans-le-townhouse.blogspot.ca/2012/04/diy-play-kitchen-reveal.html

(Bocsánatkérék mert nem tudok irni Magyarul. Tudok beszelni egy kiscit jobban de irni nehez).

Katalin írta...

oh, de szeretnék egy ilyet:)

Garhof írta...

:) Megint egy csodás darab, gratulálok! Mi karácsonyra készítettünk egyet az unokahúgomnak, amiben jelentős szerepet játszottak a Nálad látott konyhák is.
Az alapok:
http://gallery.site.hu/d/19943446-1/IMG_3492.JPG
http://gallery.site.hu/d/19943461-1/IMG_3497.JPG
és ami lett belőle:
http://gallery.site.hu/d/19943476-1/IMG_3638.JPG
http://gallery.site.hu/d/19943497-1/IMG_3645.JPG
http://gallery.site.hu/d/19943212-1/IMG_3702.JPG

Flier Judit írta...

Nagyon jó lett! Csajos, bájos, tetszenek a részletei, szuper! Én is most tervezem, hogy készítek egyet lánykámnak a szülinapjára.

fxtina írta...

De szeretnék kislány lenni (és te lennél az anyukám...), vagyis eljátszanék én most is (27 évesen) egy ilyen konyhácskában, ha lenne időm. Majd egyszer egy gyerkőccel. Egyébként az előbbi DIY játékkonyhák hatására már félre is tettem egy kis szekrénykét, amit ilyen célokra fogok egyszer felhasználni :)

Kiry írta...

Nagyon szép az összes! Én is kaptam az alkalmon és egy régi Ikeás irattartóból csináltam konyhát a lányomnak. Még szeretnék rá felső rész és oldalsó polcot is, csak egyenlőre szűkös a kis szobája. Most így néz ki:
http://4.bp.blogspot.com/-jjYt6Kofizo/T3w5BgATIBI/AAAAAAAADGA/1CnzoWcYCBU/s1600/Emeseszoba%2Bvinrage%2B%25285%2Bof%2B15%2529.jpg

Rita írta...

Bevallom, ritkán nézek meg blogbejegyzésekhez készült videót, de most kívételt tettem, s milyen jól tettem! És mivel sokkal könnyebb volt így követni a munkafolyamatokat, s a képek olyan kérdésekre is választ adtak, amikre a szöveg nem tud, arra biztatlak, ha van lehetőséged, ebbe az irányba (is) fejleszt tovább a blogod! A munkád pedig hozza a szokásos magas színvonalat:)
És Kata, hogy állsz a tanfolyam ötletével? Remélem, nem vetetted el, mert ezek után már alig várom, hogy személyesen is megismerhesselek!:)
addig így ismeretlenül is üdvözöllek: Rita

Emi írta...

Szuper!

Nchi írta...

Szia!
Gyönyörű lett a konyhátok.
Íme a mi saját készítésű játékkonyhánk :)
http://nchikreativ.blogspot.com/p/jatekkonyha.html
Encsi

Sublót blog írta...

Nagyon helyes videó! Meg a konyha is persze. Éppen babakonyhát csinálok, ha jól sikerül, beküldöm :)

Valérie Bergée írta...

Elképesztő a fantáziád! És az ízlésed milyen kifinomult! Csak gratulálni tudok!

Névtelen írta...

Azta, ez megint csodalatos lett! Nemsokara en is nekiallok a lanyok konyhajanak. Öröm lesz megszabadulni a müanyag semmitmondo babakonyhatol! :)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips