2011/10/13

Játékkonyha "girl power" módra



Na lássuk, hogy mit is lehet készíteni egy székből, deszkából, polctartóból, dekorgumiból és tálkából? Hát persze! Játékkonyhát!

Sajnos ez a nagyszerű ötlet nem az enyém, csak a kivitelezés saját. Tavaly karácsonykor, Kata barátném is kedvet kapott egy játékkonyha összerakására. Volt fél napja, és a két ügyes keze, semmi több. Azért szétnézett még otthon, és talált egy széket, meg pár konyhai polcelemet, amit a konyhájukba vettek, de végül nem használtak fel.
Nem várt férfi segítséget, összedobta egyedül.
Az ötlet egyszerű, ugyanakkor egyszerűségében zseniális. Te is képes vagy rá!


Végy egy fa széket, fesd vagy pácold kedved szerint, a lábaira fúrj polctartó elemeket, arra pedig rétegelt lemezből, vagy maradék polclapból szabj "pultot". Az egyik "pultba" dekopír fűrész segítségével vágj akkora kört, hogy beleférjen egy tálka, ami lehet kerámia, műanyag vagy fém. Rögzítsd a "pultot" a polctartókhoz, majd szilózd ki a tálkát, hogy a helyén maradjon.
Csapnak használj régi sétabotot, amit csavarral rögzíts a fához. Ez a fantasztikus ötlet sem sajátom, Szentpyr blogján találtam, és muszáj volt lenyúlnom ;-)
A gázlapokat dekorgumiból vágtam ki, a sütő pedig festve van egy textildarabra. A "sütő" mögött egy polcon pedig kosárkában tárolható a babaeledel.
Ennyi!
Egy hétvége alatt (festéssel együtt) elkészülhet, akár férfi segítség nélkül is. Alakíthatod a saját kedvedre, színezheted, varrhatsz az aljára függönyt, vagy akár több széket összekapcsolva, építhetsz nagyobbat. Karácsonyra tökéletes ajándék!




Plusz egy ötlet: tortatál kicsiknek, a nagy mintájára:




Ha a leírásom nem volt elég bátorító, várjatok kicsit türelemmel, hamarosan láthatjátok a "hogyan készült" videót is.
Ha pedig nincs kedved/időd/energiád nekiállni, de szeretnél ilyet, nézz be a webshopomba, ahol már rendelhetőek az egyedi darabok. Érdemes szétnézni, mert folyamatosan gyártom a karácsonyi ajándéknak is beváló apróságokat!

12 megjegyzés:

Rácz Judit (apolka) írta...

Váó. Csak csodálom, hogy milyen kreatív vagy! :)

Névtelen írta...

GENIO!!!

nemcsaktaska; fabolfabrika blog írta...

Csodálatosan igényes, mindenre kiterjedően profi!
Lenyűgöző...

Nóri írta...

Imádom a miniatűr kislánykonyhákat, kár, hogy a lányom már kinőtt belőle. Kíváncsi lennék egy ilyen székből sminkasztalra is, tuti örülne neki egy kislány!

Szentgyörgyi Kata írta...

Nóri, ez mekkora ötlet! Épp beszéltük is az ovis-anyukákkal, hogy kéne egy ilyen székből fodrász szalont csinálni a kislányoknak az oviba :-))

Névtelen írta...

WOW!
Szuper lett!
Esetleg tudnál segítséget adni a sütőgombokkal kapcsolatban?Ez is a te műved vagy esetleg vetted valahol?
Előre is köszi:)
Henni

Szentgyörgyi Kata írta...

Henni, ez eredetileg fehér ikeás fogantyú, csak fekete akrilfestékkel lefestettem ;-)

cottage írta...

Húú, nagyon jó. Viszont akkor csak a kivitelezést dicsérem!:))
Rá is nézek a webshopra, mikkel vadítasz minket:)

vida írta...

Que ideia sensacional,da para qualquer pessoas fazer e divertir a vida de sua criança,obrigado,beijos

Fülöp Gábor írta...

Szia!
Ezt a csoda kis konyhát már több helyen is láttam de most végre tudom ki követte el ezt művet! Gratulálok a törekvéshez és a kreatív gondolatokhoz! Én is hasonló területen dolgozok és szorgalmaskodok a gyerekek nagy örömére. Ajánlom szeretettel a weboldalamat!
www.jatekkonyha.com
Fülöp Gábor

Eszter írta...

Kata! Elárulod, hogy a sütit hol vetted?

Szentgyörgyi Kata írta...

A süti az Ikeából van.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips