2011/03/13

Itt a tavasz, vár a kert!

A tavaly a tereprendezés ott maradt annyiban, hogy eltakarítottuk az építkezésből visszamaradt sittet, majd kiástam a néni összes ilyen-olyan vadnövésű fácskáját, szőlőjét és bőséges csalánültetvényét.
Ezek után,már minden erőnkkel a belső tér rendbetételén fáradoztunk, s végül, ahogy beköszöntött a tél, már nem is nagyon érdekelt bennünket, hogy mi van odakint.
Az alábbi fotókat pironkodva mutatom meg nektek, mert bizony, szomorú látvány most a leendő kertünk. Igaz, én nem kopár földet és lepukkant sufnit látok, hanem buja orgonát, rikító aranyesőt, gyors árnyat adó bodzát és finom termést hozó birsalmát, barackot.
Látok még francia hangulatot a kertbe csempésző,lilán burjánzó levendulát, hatalmasra növő rozmaringot, nyári vacsorák kellékét biztosító fűszernövény-dézsákat.
Látom, ahogy hortenziabokrok ölelik a verandát, és érzem a kis fehér virágú futórózsa illatát, ami felfut a ház falára, közvetlenül a teraszajtó mellett.
A sufnira és a kőfalra pedig borostyán, klemátisz és vadszőlő fut majd fel.
Lesz majd egy sütögetős sarok, amolyan nyári konyha, és egy trambulin a fiúknak. Szép lesz!
De sok munka vár még ránk addig......

a sufni felújításra vár
az öreg barackfa némi gondoskodásra szorul
kisház és ugróiskola már van

4 megjegyzés:

cottage írta...

Kitartás, elvtársak, kitartás!Látom, nem fogsz unatkozni:) Áhá, és nagyjából ugyanazon növényekért fogunk sorba állni a kertészetekben:)
Gondolom majd a kertről is látunk majd sok képet, kíváncsian várom majd.
Még nem is írtam, hogy jó a hímzés újítás a blogon:)

Unknown írta...

Húú, a csalánra vevő lennék... Nem maradt...?
http://hazipraktikak.com/csalanle/csalanle.html

Szentgyörgyi Kata írta...

Hát, bújik elő itt-ott. Majd ások ki,és ültetek cserépbe. Ha megfogja, akkor a kertbarát körön csalánt cserélek csicsókára, medvehagymára ;-)

Sch Gabi írta...

A két fiad (még nem) focizik? Nekem csak egy van, de a fűszernövényeket, levendulát a legjobb szándék mellett sikerült kicsiny wekelei kertünkből kiirtania. Kiváncsi vagyok, neked milyen ötleteid lesznek a kis kártevők ellen...

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips