2010/07/06

Döntöttem!



Döntöttem! Végre elhatároztam magam, a földszinti fürdőszoba burkolatait illetően. Egy régebbi posztban már mutattam egy fotót az elképzeléseimről. A széles szegélyű lambéria tehát adott volt, később, a megszerzett, századelőt idéző, talpas  mosdó lépett a képbe, és ezekhez kellett burkolatot találnom.
Azt is tudtam, mi illik a mosdóhoz, és a lambériához: cementlap, régi magyar motívummal. Eleinte bontott cementlapok között keresgéltünk, de az ár és az ódon lapok tisztításával járó macera visszatántorított az ötlettől. Illetve, a férjemet tartotta vissza az ötlettől. Szerinte,ha már mindenáron cementlapot akarok, legalább ne foltos-koszos, kopott lapokat nézegessek, találjak olyat, ami új. Ekkor leltem rá az amúgy eléggé ismert Moza Cementlap Manufaktúrára. A honlapjuk, több volt, mint meggyőző. Elvesztem.
Az egyetlen bibi az volt, hogy Szilvi nem javasolta, hogy a zuhanyfülkébe is cementlapot tegyünk, egyrészt mert súlya négyzetméterenként eléri a 40 kg-ot, másrészt mert a túl nagy mennyiségű víztől, kicsapódhat a mész az anyagból.És az csúnya lesz.
Így aztán vajúdtam még pár hetet, azon, hogy mi legyen. Végül, a 14-es mintát választottam a katalógusból, szürkésfehér, türkiz és sötétszürke színekben, hozzá pedig színezett greslapokat választottam a zuhanyfülkébe, különböző méretekben. Kata barátném, pedig megtervezte a burkolat kiosztást és formába öntötte az elképzelésimet. Valahogy így:























4 megjegyzés:

Zs írta...

Szia, egy ideje gyakori látogató vagyok nálad, annyira teszik a sok ötlet.
Építkezés előtt állunk és a régi házból kibontott gyönyörű mozaiklapokat is fel szeretném majd egyszer használni leendő otthonunkban. Viszont nem tudom, hogyan lehet ezeket egyáltalán megtisztítani? A férjem szerint hagyni kéne őket, nem ér annyit az egész, majd veszünk újat,stb. Én viszont beléjük vagyok szerelmesedve. Lelkük, történetük van, és akarom őket! Tudsz segíteni? vagy ez házilag annyira macerás lenne? köszönöm előre is!
Zsófi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Zsófi,
a cementlapok felületét fel kell csiszolni és újra szép lesz. Ezt ti is meg tudjátok csinálni. Viszont, ha nem úgy lett felszedve a cementlap, hogy azt újra használni akarjátok, akkor lehet, hogy nem fogjátok tudni újra lerakni. Ezt mindenképpen egy burkoló szakemberrel beszéljétek meg! A témában jártas szakembert találsz a szentendrei Antik Tüzép tulajdonosának személyében is,esetleg érdemes lehet őt felkeresni. (ők bontott cementlapokkal kereskednek).
Nálunk is cementlap volt a fürdőszobában, de a legegyszerűbb fajta, ráadásul, az én férjem is hasonlóan állt a dologhoz, mint a tiéd. Ezért lett nálunk Moza cementlap, ami gyönyörű és imádom!

Zs írta...

Hát ezeknek az alján ott van minden még vastagon, az vhogy le kéne vésni,vakarni, szedni... Vagy nem lehet?
A házilag csiszolást mivel gondoltad? csiszolópapír is jó?
Hát nagyon nem értek hozzá, lehet, írok ennek az úrnak, hátha elárulja a szakmai titkokat. Jó lenne.:)

Szentgyörgyi Kata írta...

Zsófi, én sajnos, nem tudom, hogyan lehet az aljáról leszedni a betont. én is tettem félre ilyen cementlapokat, de eddig még nem tudtam mit kezdeni velük. A házi csiszolást flexre erősített polírozóval gondoltam, de lehet hogy az Antik Tüzépnél profibb tanácsot adnak.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips