2014/03/24

Húsvéti készülődés


Itt a tavasz és épphogy összeszedtük magunkat a nagy karácsonyi vendégjárás után, már itt van a nyakunkon a húsvét. 
Ami nekem elsősorban  a vendégeskedésről, baráti látogatásokról, nagy eszem-iszomról szól. 
Házilag füstölt húsvéti sonkáról, amit faluról küld a nagymamám, hozzá friss tanyasi tojással, amiből töltött tojást készítek.
 Saját sütésű foszlós kalácsról, kertben eldugott csokitojások utáni kutakodásról, reggel hideg vizes locsolás elől sikítva menekülésről.
De mint DIY blogger ilyenkor is szinte “kötelességem” a tökéletesen dekorált otthon és vendégváró asztal.
 Ezekhez az ünnepi vendégvárásokhoz már olvashattatok tőlem ötleteket máskor is, most éppen azt mutatom meg, hogyan dekorálhattok szimplán a terítővel!
Nekem állandó gondom, hogy itthon nem lehet semmiből jó minőségű, ám egyszerű, minden minta és fölösleges furfang nélküli textíliliákat venni. Pedig az a jó, mert az egyszerű darabokat jól lehet kedvünk, hangulatunk és otthonunk stílusához hangolni úgy, hogy tutira megakadjon a barátok szeme rajta.

Ehhez a projekthez a shopline webáruházban találtam finon szövésű, egyszerű asztalterítőket. Kétféle külsőt álmodtam most meg nekik: egy friss, vidám tavaszit, őrjítő színekkel és egy fekete-fehér húsvéti klasszikust: nyuszimintás bordűröset. Pompom-farokkal.
Hát nem bájos?




Kíváncsiak vagytok hogyan készül?
 Kattintsatok, nézzétek meg a leírást és töltsétek le a nyuszis sablont a Shopline weboldalán! (ITT)


Fotók: Balogh Orsi

9 megjegyzés:

Terepnyuszko írta...

Nem található a weboldal

Névtelen írta...

nem működik a shopline-os link

Szentgyörgyi Kata írta...

Áuuu, javítottam, most már elvileg jónak kell lennie! Lécci jelezzetek ha mégsem. Köszönöm!

Névtelen írta...

Szia Kata,
Elnezest, az alabbi 2 kerdesem nem a poszthoz tartozik:
1) Tudsz olyan csiszolo gepet, ami tartalyos es osszegyujti a port?
2) Ha a butorfeluleten ázás miatt puposodas van, akkor elég csak a pup helyen felszednem a butorlap anyagát es csak azt potolni fatapasszal? Ugye nem kell hozza az egesz odalon leszednem a butor felszínet?

Koszonom! Es kellemes husveti keszulodest!
Zsuzsi

Kata - Katyerina írta...

Szió!
Ha még csak most szedi össze magát valaki a karácsonyi ramazuri után, akkor valami nagyon nem stimmelhetett az ünnepek során... Három hónap azért nem elhanyagolható :)
Egy ehhez nagyon hasonlatos terítőt tavaly kinéztem már, iszonyat édes és pár nyuszkó sziluettet is lementettem, -kicsit túlzásba is estem, de annyira sokféle van google a barátunk jóvoltából. :D

Ui: a szóellenőrzést direkt hagytad fent?

Dani írta...

Szia!

Nagyon tetszenek ez a színes díszek, aktuális és szép!

Hena írta...

Nekem mindkettö tetszik. Ami viszont zavarja a szemem azok a gyöngyvirágok a nárciszok társaságában. A gyöngyvirág májusban nyílik, még a földböl sem bújtak elö :) de betudom alkotói szabadságnak a kompozíciónál :D

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Zsuzsi!

Nekem egy Bosch PEX300AE excenter csiszolóm van és nagyon szeretem. Volt hozzá porzsák, de nekem ezek elég hamar le szoktak esni, meg kisebb bútoroknál a munkában is kicsit akadályoznak. a második kérdésedre válasz: ha a furnér többi része ragaszkodik a bútorhoz akkor nem kell. Egy spakli vagy véső segítségével szedd fel addig a sérült részt, ameddig az nagyobb erőfeszítés nélkül feljön. Ezután alaposan csiszold le az így keletkezett lyuk széleit és tapaszd ki úgynevezett Body Fine két komponensű tapasszal. Ez a szer nem esik össze száradás után és nem is repedezik ki így lehet vele nagyobb sérüléseket is orvosolni. Figyelj, hogy egyszerre csak kis adagot keverj az előírás szerinti adagolásban, mert gyorsan köt!

Hena, így jár az a stylist, aki nem ért a virágokhoz :-) Fogalmam sem volt, hogy gyönygvirág mikor nyílik...

Stibi írta...

Inkább csak gyönyörködni szoktam, nem kommentelni, de növény-ügyekben nagyon érintett vagyok :-)
És nálunk nem egyszer előfordul a kertünkben, hogy egyszerre is előfordul a kettő. Az utóbbi években a mi gyönygyvirágunk sose bírta ki májusig, régebben az volt az anyák-napi virág, jópár éve már, hogy addigra teljesen elhervad. A nárciszok meg hosszú heteken át váltják egymást. Ez biztos termőhely, meg időjárásfüggő, meg talán nárcisz fajta-függő. És ezt most azért is írtam, mert imádom az első verziót a gyönyörű színes pöttyökkel és virágokkal. Egy az egyben lemásolnám, ha lenne rá időm. (ja, és kézügyességem)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips