2014/02/04

Bertoia szék az új vágyálom

Ahogy bekerült a szekreteres írókomód a hálószobánkba, elkezdtünk azon gondolkodni, hogy vajon milyen szék illene hozzá. Mi az, ami szép, különleges, egyedi és úgy ellenpárja a klasszikus komódunknak, hogy közben nagyon is illik hozzá, bár elsőre valószínűleg meglepően hat.
Ha ez ember álmodozik, akkor nem éri be kicsivel és én elképzeltem ide, a lakkfeketére festett szekreter, a fűzöld tűzött ágyvég és a sok fekete képkeret mellé Harry Bertoia gyémánt székét.



Ez egy modern klasszikus, egy híres és ikonikus bútordarab, ami meghatározó darabja volt az ötvenes évek dizájn iparának, sőt meghatározó azóta is.
Harry Hans Knoll megbízásából tervezte ezt a bútort, ami egy csodálatos szobornak is megfelel és egyébként egyetlen darabja bútortervezői pályafutásának. (Erről bővebben ITT és ITT olvashattok.)
Szóval, Bertoia  egyetlen bútortervezői alkotása ez a székcsalád,  (van ún. Side Chair változata is) de a mai napig jól mutat nagyjából bármilyen enteriőrben, bármilyen bútorral kombinálva, bárhol a világon.
Nézzétek:

via pinterest
via pinterest
via pinterest
www.paloma81.blogspot.com
www.paloma81.blogspot.com
via Apartment Therapy
via Apartment Therapy
www.eclecchic.blogspot.fr
www.ahouseinthehills.com
www.knollinc.tumblr.com
www.emmas.blogg.se
Az ára borsos, így nem valószínű, hogy nekem ilyen lesz, hacsak nem elégszem meg egy replikával. Igazából, nagyon vágyom erre a formára, könnyeddé és vagánnyá tenné a hálószobánkat és azt hiszem, ha csak másolatban lenne is itt nálunk, akkor is boldog lennék vele.
Jól meg lennének, a klasszikus szekreter  és a modern szék:


Ti mit gondoltok?



6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, ez egy vagány, bájos, kecses darab. Szeretem az ilyeneket, igy ez a szék nekem is nagy kedvencem. Zsuzsi

Réka írta...

Hát számomra nem igazán meggyőző. Kinézetre nem rossz, de beleülni és ott hosszabb időt eltölteni a rácsok és a háttámla dőlésszöge miatt szerintem nemcsak kényelmetlen, de a hátnak sem tesz jót.

Ha dizájner székekről van szó, én inkább az Eames székeket pártolom. Mind a hintaszék változatot, mind a "sima" változatot.
420 € körül van darabja, de itthon lehet kapni olcsóbb utánzatot.

Névtelen írta...

Szerintem is pont egy ilyen légies és modern bútor kell ide, úgyhogy támogatom! :)
Réka, nekem az Eames nem annyira passzol a szekreterhez, ráadásul a diamond chair a rácsok miatt sokkal könnyedebb hatású, szinte súlytalan, nem nyomja agyon a teret.
Egyébként barátnőm rendelt (nem filléres) Eames replikát Angliából, és bár jól néz ki, szerkezetileg még sincs teljesen rendben, mert nagyon nem stabil, könnyen felbillen. Lilla

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Réka! Én Lillának adok igazat, mert szerintem sem illik az Eames szék ehhez a komódhoz. Bár szeretem azokat a székeket, de biztosan nem mutatna itt jól. Ide mindenképpen valami légies, nagyon modern és izgalmas formájú szék kell! Akkor már inkább előbb vennék ide egy régi tűzött támlás, vagy ovális rattan támlájút fotelt mint Eames széket. Egyébként, valójában az a szék, ami majd ide kerül, inkább lesz dísztárgy mint használati tárgy, mert maximum sminkeléshez ülök majd le ehhez a szekreterhez, tehát kb napi öt percre :-) Szóval nem hosszas ücsörgésre kell nekem szék, hanem hogy gyönyörködjem benne és este, ha leszedjük a takarókat és a párnákat az ágyról, legyen hova tenni őket.

Paat írta...

Tetszik a fotelesebb változata, de nem lesz alacsony a kommódhoz?

Sára írta...

És az átlátszó Kartell szék? Vagy az túl műanyag?
Nagyon szép lett egyébként a szekreter, bár én nem szeretem a nagyon fényes feketét. :)
Sára

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips