2013/02/14

Tudom, hogy szeretsz, avagy Pinterest inspiráció a párnán


Követtek már a Pinteresten?
Még nem? Hát tegyétek meg!
Rengeteg képet gyűjtök, melyek inspirálnak, elgondolkodtatnak, ötletet adnak és továbbgondolásra késztetnek.
Egyik kedvenc képem, ami ma ráadásul aktuális is, ez az Etsy-n kapható csésze.

Akarok ilyet, annyira bájos és kedves! De addig is, elkészítettem az én verziómat, méghozzá párnára.

iloveyouiknow.jpg

Tavaly már csináltam ilyen feliratos párnát az Éva Magazin számára, akkor pajzán szöveggel, most pedig totálisan romantikusra véve az irányt. Akkor kézzel vagdostam ki egy műanyag fóliából a sablont aprólékos, pepecs munkával, most viszont már technikailag is tuningoltam a munkafolyamaton, és a fantasztikus, új, Silhouette Cameo gépemet használtam a művelethez.Nem csak gyorsabb volt így a munka, de a végeredmény is sokkal szebb!  Ez a gép egy otthoni plotter, és tulajdonképpen bármit ki lehet vágni vele, amit csak beleprogramozunk. Grafikusoknak például határ a csillagos ég!

Szóval, vettem öntapadó papírt, és megírtam a sablon szövegét. Majd a vágógéppel kivágtam a betűket, de a kiesett betűket eldobtam, kivéve, az O közepét.

silhouette_1.jpg

Az így kapott sablont felragasztottam a párnára és még hideg (! tehát nem bekapcsolt!) vasalóval alaposan végig is simítgattam rajta, hogy sehol ne legyen rés a sablon és a textil között. (ne felejtsétek külön felragasztani az O betű közepét!) A párnahuzatba tettem egy vastag kartont, nehogy a festék a túloldalon is átjöjjön.

párnaprojekt1.jpg

párnaprojekt2.jpg


Ezután befestékezett szivaccsal felvittem a festéket, végül, egy kis száradási idő után, lehúztam az öntapadós sablonomat.

párnaprojekt3.jpg

párnaprojekt4.jpg

10 perc alatt elkészült a Valentin-napi dekorációm, melyet tulajdonképpen már régen meg akartam csinálni, hiszen a szerelem, a szeretet nem dedikálható ennek az egy napnak. Az a fontos, hogy törődjetek egymással minden nap!


párnaprojekt6.jpg

párnaprojekt7.jpg

párnaprojekt5.jpg

8 megjegyzés:

Paat írta...

Egy ilyen páros szöveges dumás ötletet biztosan beépítek én is valahova. Nagyon tetszik, köszi:)

Gabi írta...

Ez az első dolog, amit megvalósítottam a nálad olvasottakból. Nászajándéknak szánt pénz van a párnahuzatba rejtve :). Remélem tetszeni fog a párnak.

tigris mama írta...

Szia Kata!

Ez a vágógép már nekem is régóta izgatja a fantáziámat! Én 1-2 mm-es bőrt szeretnék vágni vele. Van tapasztalatod? Elviszi a bőrt is?

Imádom a blogodat!
Puszi!

Dóra

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Dóra! szerintem elviszi, elég erős és az a lényeg, hogy beférjen az anyag a penge alá. De konkrét választ itt kérj inkább:
http://scrapfellow.com/

Animer írta...

Nagyon tetszik az ötlet, ügyes a kivitelezés is. Én csak azt nem értem, hogy Magyarországon, magyar embereknek miért jobb az angol szöveg? Ez a nyugatmajmolás már nem is divat.

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Animer,
jó lenne magyarul kiírni de szerintem nem mutat és nem is hangzik olyan jól sajnos :-( Magyarul ez lenne: Szeretlek
Tudom
Háááááát, dizájn szempontjából nekem nem az igazi. Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy a Champagne szónak is más az érzete mint a magyar pezsgőnek.

Névtelen írta...

Engem az erdekelne hogy milyen festekkel lehet festeni, hogy utana moshato is legyen?

Szentgyörgyi Kata írta...

Sima akrilfesték. Ha akarnád sem jönne ki.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips