2012/09/04

Néhány liter zöld festék

Füreden sétálgatva gyűjtögettük az inspirációkat. Azt szerettük volna, ha a mi házunk is úgy néz ki kívülről, mint egy balatoni nyaraló. Egy szép balatoni nyaraló.
Azt akartuk, hogy legyen hangulata, és valami, ami markánssá teszi a megjelenését.
A megoldást néhány liter sötétzöld festék adta. Szürkészöld.
A külső ablakkeretek, az oszlopok, a zsalugáterek, a tornác, a széldeszkák, de még a pinceajtó is át lett festve.
Ez van, ha szabad kezet kapok!
 Új színt kapott a ház is, kicsit más tónust, mint amilyen volt.
Feltűnt? A tetőtér deszkázata pedig tavasszal lesz átfestve a vakolat színével megegyező árnyalatúra. Már csak a burjánzó növényzet, a futórózsa, lonc és lilaakác hiányzik.
Meg egy csomó orgona.
Mit szóltok?

ablakok1.jpg

ablakok3.jpg

ablakok2.jpg

bejárat.jpg

tornác.jpg

ablak_belülrl.jpg

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Kata! Nemrég találtam csak rá a blogodra, de rövid idő alatt is nagyon sok hasznos információt sikerült összegyűjtenem! :) Mi is éppen házfelújításban vagyunk, már lassan egy éve, mert sok mindent magunk csinálunk. Párt hete kapott a házikónk új ablakokat, teraszajtókat, amiket kívülről mi is zöldre festettünk. A következő projekt a zsalugáter, és azt szeretném kérdezni, hogy mennyire nehéz lefesteni őket? Az elején az ajtókkal és az ablakokkal is sokat bajlódtunk, hosszú időbe is telt, míg végeztünk velük, de egészen belejöttünk a végére. Viszont a zsaluk még nehezebb munkának tűnnek, és kicsit tartok tőlük. Olyan sok a kis rés bennük, amihez nehéz hozzáférni úgy, hogy minden szép egyenletesen legyen lefestve. Szívesen nekiállnék, mert szeretem a festős munkákat, de félek, hogy nem lesz szép a végeredmény... Köszönöm előre is a választ! :) Szép napot! Üdv, Judit

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Judit!

Sajnos rossz hírem van: a zsalugátereket csak festékszóróval lehet szépen lefesteni, egyébként őrült vállalkozás. Nem kell drága gépre gondolni, ha nem akarod sokat és sokszor használni, a legolcsóbb is megteszi, de ecsettel nem érdemes nekiállni.
Kata

Névtelen írta...

Már az ablakoknál is javasolták a festékszórót, hogy gyorsabban haladjunk. Utánanézünk és megfontoljuk! Köszönöm a választ! :) Judit

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips