2012/09/17

Kreatív verseny

Zsűritag lettem egy nőknek szóló kreatív versenyen.
A játékot a Vidéki Otthon blog szerzője, Móni szervezte, és a minél igazságosabb elbírálás érdekében, felállított egy szakmainak is nevezhető zsűrit.
Én leszek az egyik tag.
Nagyon, de nagyon szigorú leszek. Ha neveztek, jó ha tudjátok, nálam mi a nyerő.

Egyre többen vágnak bele az otthoni barkácsolásba, saját kezű dekorálásba, bútorok felújításába, átalakításába. Néhányan talán pont az én inspirációim, tanácsaim alapján.

Kreatívan alkotni jó, sőt lelkesítő, de nem mindegy, hogy mire pazaroljuk szánjuk az időt. Fogadjatok el tőlem pár ötletet, meglátást, mielőtt nekiláttok a munkának, leginkább azért, mert én szigorúan ezen elvek mentén fogok szavazni a pályaművekre.

1. Jó alapok

Ahogy a főzésben sem mindegy, hogy milyen alapanyagokból főzünk, úgy a bútorátalakítás sikerének kulcsa is a jó választás. Vacak forma, jellegtelen külalak vagy silány anyag nem érdemel ráfordított időt és pénzt! Hogy vulgárisan de annál érthetőbben fejezzem ki magam:szarból nem lehet várat építeni. Ebben az a nehéz, hogy régi vacaknak tűnő reménységekben meglássátok a lehetőséget, a csodát úgy, hogy közben kikerüljétek a valóban vacak és semmire sem jó szemetet.

Vigyázzatok arra is, hogy jól mérjétek fel a munka nehézségét, mert nagy fába vágni a fejszét rendkívül kiábrándító és hosszú távra kedvet szegő baki lehet.

Mutatok néhány példát arra, hogy mikor kell a jó szem:

komód_before.jpg

wallpapered_drawers_after.jpg

Szocreál cuccból sikkes komód. A szocreál újragondolva jó!
Egy szokványos és unalmas darab, funkciót váltva alakulhat át:

kredencbefore.jpg

Ugyanez a kredenc gyerekszobai tárolóként:

gyerekszobai_tároló.jpg

A szép darabok akkor is értékesek, ha épp "tüzifa-állapotban" vannak. A tradicionális, szép darabok megérik a sok munkát és fáradozást akkor is, ha nem lehet őket eredeti állapotukban visszaállítani. Mérd fel az erőd és úgy vágj bele!

kanapé1.jpg


thonet_canopy_redo.jpg

2. Egyedi ötlet

Találj ki valami olyat, amit előtted még senki. Csinálj valami meglepőt, nem baj, ha egyszerű. Az egyszerű ötlet a legnagyszerűbb ötlet mindig! Értelmezz újra már látott ötletet, adj egyediséget a munkádnak!

Bármiből lehet bármi, nézzétek:

ikea függö.JPG

ikea_planter_as_pendant_lamp.JPG

Akár, kaspóból, akár dobozokból........

dobozok.jpg

drawers_from_wood_boxes.jpg

fiókok.JPG

3. Ügyelj a részletekre!

Pikáns kis apróságok, ötletes kiegészítők, merész párosítások. No és igényes kivitelezés. Ettől lesz egy projekt egyedi, figyelemfelkeltő. Az ördög mindig a részletekben rejlik. Every detail is a Universe!

toy_cars_as_knobs.jpg

Használj különleges bútorgombokat, vagy éppen nem szokványos technikát.

sámli.jpg

decoupaged_chair.jpg

A bútor pedig belül sem elhanyagolandó!

orange_inside.jpg

STRIPES.jpg


És végül az utolsó tanácsom, ami pedig egyben a legfontosabb is:

A kreativitás nem ér semmit, ha nem párosul szépérzékkel, jó ízléssel!

Fogadjátok meg a tanácsokat, alkossatok, legyetek ügyesek és nevezzetek be!

Részletek itt.Aki pedig nem ér rá kreatívkodni, de szeretne találkozni velem, esetleg jótékonykodna beteg gyerekek javára, megteheti egy másik formában, egy másik oldalamat megismerve.


Az Élménykülönítmény felkérésére, jótékonysági edzést tartok a Margitszigeten, szeptember 20-án 18:30-tól. Hogy miért és hogyan, azt megtudhatjátok innen

http://www.facebook.com/events/415731815153670/

A jelentkezéssel egy napos exkluzív kicsiházas workshopot lehet nyerni!

A posztban bemutatott munkák saját munkák.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips