2012/09/21

A Káosz maga

Hát igen, ez szuperciki. Kínos. Égő.
A DIY blogger anyuka csemetéi egy dobozkupac-halomban élnek két hónapja. Belátom, hogy ez teljesen igénytelen. Gondoltam, majd a nyáron, a fiúkkal összedobjuk a szobájukat.
Voltak terveim, melyek hamvában holtak, mert festés és barkácsolás helyett, azzal ment el a nap, hogy csitítgattam az egymást egyfolytában püfölő gazembereket, és megpróbáltam unaloműző programokat kitalálni.
De most, hogy itt az ősz, és a kis szárnyaszegett is óvodába megy jövő héten, újra kézbe veszem a fiúszobát.
Az egész koncepció a fejemben van. Az utolsó szögig megterveztem mindent, már "csak" meg kellene csinálni. Le akarok végre számolni a rumlival!
Mert hiába az esti rituáléhoz tartozó pakolás, a fiúk nem tudnak csodát tenni, ha nincs hova elpakolni a cuccaikat. A játék-halom meg szinte napról-napra nő.

Az új szoba nagyon más lesz, mint a régi volt. Eleve, komolyabb lesz, hiszen jövőre már az iskolát kezdi a nagyfiam. A szoba mérete is más, sokkal kisebb, ezért jól át kell gondolni a tárolást. A hely tökéletes kihasználása miatt lett végül emelt ágy, a a veszekedések elkerülése miatt, mindkét fiúnak. Borzasztóan örülnek, hogy a magasban aludhatnak! Az én szempontomból meg azért jó, mert így lesz hely a tervezett olvasókuckónak és az íróasztalnak.

Találtam megoldást a sok apró cucc elrejtésére, és a ruhák tárolására is. Ezt a szobát az utolsó lámpáig saját kezűleg alakítom ki, úgyhogy hamarosan jön majd sok-sok DIY poszt! De azért lesz pár hónap, mire minden a helyére kerül, legalábbis, ahogy magamat ismerem.....

Nézzétek, honnan indulunk:

fiuszoba1.jpg

emelt ágyak a fiúk örömére

fiuszoba3.jpg

gigantikus játék-kupacok, egyelőre dobozokban

fiuszoba4.jpg

bőröndből öltözködünk

fiúszoba2.jpg

a könyveknek is kell majd hely

dartweder.jpg

meg nekik is.

fiúszoba5.jpg

kell egy kuckó is

Lesz egy csomó ilyen, természetesen meghackelve:

rast-fiokos-szekreny--fiok__25877_PE057109_S4.jpg

Meg ilyen:

bekvam-fuszertarto-polc__34431_PE124371_S4.jpg

Feltuningolom ezt:

láda_before.jpg


Meg ezt:

szekreny_before.jpg

Lesz még extra faldekoráció, különleges lámpa, és sok kis apróság, ami otthonossá, kuckóssá teszi a szobát.
 Rend lesz. Azt hiszem.....

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips