2011/09/05

Mit művelek? Mese a suszter cipőjéről

Hihetetlen, hogy vége a nyárnak. Épp csak pislantottam egyet. A legborzasztóbb az, hogy június eleje óta, szinte semmit nem haladtam a lakásunkkal, mert mindig volt valami, ami közbejött, ami fontosabb volt, ami nem tűrt halasztást.
Közben pedig, egyre jobban frusztrál, hogy még mindig a szakadt huzatot nézem a kanapénkon és a foteleken, hogy még mindig nem készült el az új ágy a hálószobánkba és még mindig nem tudom, milyen szőnyeg kerüljön a nappaliba.
Így jár, aki mindent maga akar megcsinálni.
Tennivaló pedig akad bőven, az otthonunk csinosítgatásán túl is. Túl vagyok egy igen sikeres barkács táboron, múlt héten már az októberi szám dekor rovatát készítettem az Éva Magazinnak, és született egy három oldalas DIY anyagom is, ami a hamarosan megjelenő Polgári Otthon magazinban lesz olvasható.
És csak úgy mellékesen, elbúcsúztam a munkahelyemtől, ahol augusztus végén kellett volna munkába állnom a Gyed és a szabadságom lejárta után, és ráléptem a szabadúszók nagyon-nagyon rögös útjára. Igyekszem csak előre nézni, és nem megijedni.
Számtalan dolgom van, amit hat órába kell sűrítenem nap mint nap, és bizony, a kis lakásunk csúnyán mostohasorsra jutott, alig törődtem vele.
Hétvégén azonban, a fiúk alvásidejében, elkezdtem lefesteni a múltkori félresikerült alkotásomat, és annyira belejöttem, hogy kifestettem az egész nappalit. Kapott egy mélyebb, sötétebb, tartalmasabb színt, ami előtt jobban érvényesülnek a fehér bútorok.

A falat átfesteni, ha már egyszer ki lett glettelve és szép sima,  nem nagy kunszt!
Első körben, maszkolószalaggal körbe kell ragasztani a plafont a fal találkozásánál, és a padlószegélyt. Ha ügyes vagy, szereld le a kapcsolókat és a konnektorokat, ha nem, akkor ragaszd körbe azokat is.Én körberagasztottam :-) Leszereltem viszont a falikarokat, mert azt nem lehet körbefesteni...
Teríts le egy nagyobb fóliát, és öntsd egy nagy tálba a festéket. A festéket a széleken, tehát a fal és a plafon találkozásánál, meg a padlószegélynél ecsettel húztam meg, de egyébként, egy nagy hengerrel vittem fel a festéket a falra. Erőteljes mozdulatokkal dolgoztam.
Hat óra alatt elkészültem a teljes nappalival. (ennyit nem aludtak a gyerekek, úgyhogy a nagymamapowert is be kellett vetnem).
Közben kiterveltem, hogyan dekorálom a falat úgy, hogy ne legyen szokványos, funkcióiban optikailag  különítse el az egyes részeket, és tartalmat is adjon az üres falnak.
Csak legyen rá egy kis időm!
Ti szoktatok falat átfesteni hangulatotok szerint?

van egy kis rumli

olyan volt, ilyen lett - ott már majdnem kész

16 megjegyzés:

Judit írta...

Szó szerint lehengerlő vagy ;) Tetszik ez a picit erősebb tónus (ebben is van egy kis kékes?) és vicces a babapopsi törlőkendő az asztalon :)))

Szentgyörgyi Kata írta...

Judit, a babapopsi törlő MINDENRE jó :-))) majd megtudod te is ;-)

GloriArt írta...

Én három éve,karácsony előtt,a három éves lánykámmal(nagggyon segített:))kifestettem a nappalinkat narancssárgára.Kb egy hét alatt,mert folyamatosan nem volt annyi időm.Ja! 4 méteres belmagasság.
Egyébként a popsitörlő tényleg mindenre jó!

Kreatív Kertész írta...

Kata, az eddigiek alapján ha valakinek bejön a szabadúszás, az Te vagy! Sok sikert, ez szerintem egy lenyűgöző karrier kezdete, gondolj erősen a sztem hamarosan üzemelő Kicsi Ház vagy Boho Home francise bolthálózatra, meg a satsatsatöbbire, és ne félj semmitől! Minden jót!!!

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Nagyon tetszik az új bemutatkozásod, jól illeszkedik ahhoz, amit (nap, mint nap) olvasok a blogodon.
(örülök, hogy láttad a jószándékot a kritikámban :) )

Szentgyörgyi Kata írta...

Sokszor kapok olyan megjegyzést, hogy nem bírom a kritikát. Ha valóban építő jellegű, és nem csak olyan mintha, akkor én azt megfogadom, úgyhogy köszönöm szépen, hogy rátapintottál a nyilvánvalóra: a régi mottó már nem illik hozzám ;-)

Névtelen írta...

Az én uram is jött már nemegyszer meglepi új falszínre, áthúzott ágytámlára, átfestett szekrényre, megújult függönyre haza a munkából. Addig álljak fél lábon míg ö ilyesmire pazarolná a jól megérdemelt hétvégét, hát megkapja készen, eddig még nem volt panasz... :-)
Szerencsére a lányom mellett ilyesmit is lehet csinálni (alig három éves de a délutáni alvást már két hónapja hanyagolja...).

Timi

P.S.: Sok sikert a szabadúszáshoz!

Névtelen írta...

Van egy alsóneműs nő a tükörben... áááááááááááááááááááá!

Szentgyörgyi Kata írta...

fürdőruhás, bocsi. egyeseknek mi mindenre van idejük, áááááááááá :-PPP

Annamari írta...

Én is nagyon gondolkozom az ebédlő fal átfestésén, mert olyan semmilyen! Középre szeretnék egy képkeretet és bele a képeinket, gyerekekről, esküvőről stb. montázst! Nagyon jó öltet, a Ti ebédlőtök fala is! Viszont azon is elgondolkoztam, hogy a függönyünkhöz hasonlóan becsíkozom, de akkor az már nagyon meghatározó, kék és keki csíkokkal, vastagabb, vékonyabbal! Amióta olvastam a barátnőmnél az éva kölyköt és megtaláltam a blogodat, mindent úgy nézek, hogy hol és miként tudnám hasznosítani. :)) Köszi az 5leteket:))) Férj nálunk is tépi a haját, de majd megbékél:))

Szentgyörgyi Kata írta...

Szerintem, nem baj az, ha valami meghatározó ;-) A férjek pedig szerintem imádják, ha az asszony csinosítgatja a lakást, feltéve, ha nekik nem kell csinálni semmit és a rumlis részt sem látják. Ugye?

Rea írta...

Mi is éppen a közepén vagyunk egy "fessük át a hallt és a folyosót" projectnek. De, hogy ne legyen olyan egyszerű, nehezítettünk a feltételeken, egy kis repedés javítással, gletteléssel, ja, és nehogy a falon kívül menjen már valami kábel...ha már neki kezdtünk, véssük be azt is. És párhuzamosan cseréljünk munkalapot a konyhaszekrényen is. Nem vagyunk egyszerű esetek :)

Sokat olvaslak, nagyon jó a blogod. Sok sikert kívánok,
Rea

Névtelen írta...

Miután Névtelen felhívta rá a figyelmemet, én is tüzetesebben megnéztem a fotókat és meg kellett állapítsam, a fene megeszi, hogy két gyerek után sincs egy gramm felesleg se rajtad...
Viszont az is feltünt, hogy a konektorokat maszkolószalaggal ragasztgattad körbe (bizonyosan sziszifuszi aprólékossággal), mikor sokkal egyszerübb csak a kis csavart a közepén eltávolítani és így lazán le lehet öket venni és nem kell ecsettel körbepamacsolni, miközben úgyis aláfolyik a festék akármilyen pontos is a ragasztás. Meg különösen sötétebb színek esetén az is meglátszik, hogy nem egyenletes a festés.

Nem akartam okoskodni, csak így tényleg egyszerübb és szebb.


További jó munkát


Timi

Szentgyörgyi Kata írta...

Timi, teljesen igazad van! Írtam is a posztban, talán elkerülte a figyelmedet, hogy én is ezt a módszert ajánlom, de a férjem nyavalygott hogy azt ő milyen nehezen tette fel, és nehogymá' leszedjem. Szóval, nem nyúltam hozzá, de biztosíthatlak, hogy meg lehet csinálni így is szépen! A lámpákat viszont mindet leszedtem, azt észrevetted? Pedig az egy kicsit macerásabb volt, de mivel azt nem a férjem tette fel, hát hozzányúlhattam ;-)

Névtelen írta...

Upppsz... ìgy jár az aki nem tud olvasni... Ez bizony egy egyes, Timi leülhetsz, legközelebb figyelmesebben...
Elhiszem hogy szép lett, abban sosem kételkedtem...


Timi

Névtelen írta...

Mutasd suszter az új cipődet!:-)

Üdv
Alma

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips