2011/06/26

Pakkot kaptam

A csomag

Méghozzá, nagyon nagyot. Amiben egy hasznos szerkezet várta már pár napja, hogy végre kipróbáljam. Igazából, már napok óta fel akartam avatni a csomagom tartalmát, de a sok, nyaralás alatt felhalmozódott és rám váró dolog, meg a gyerekek "közbejöttek".
Tegnap meg a szeles idő fogott ki rajtam, így csak ma tudtam először kézbe venni a BOSCH PFS 105E festékszóró rendszert, amihez a Bosch Magyarország jóvoltából jutottam hozzá.
Régóta sóvárogtam már utána, és most itt van és az enyém!
Ma a gyerekek is és az időjárás is kegyes volt hozzám, és végre nekiláttam a festésnek.
Ennek a gépnek elektronikus levegő-mennyiség szabályozó rendszere van, kézileg szabályozhatom, hogy milyen erősen porlassza a gép a levegőt, illetve, hogy milyen erős sugárban érkezzen a festék a bútorra. Van benne Spray Controll Technológia, meg finom porlasztás, és egyszerűen tisztítható.
De hagyjuk a dumát, lássuk a gyakorlatot: hihetetlen érzés volt kezelni a gépet. Pillanatok alatt, gyönyörű réteget hoztam létre a bútoron. Ma még csak alapozó festéket szórtam, de holnap jövök a színekkel, már alig várom!
Munka közben egy valamire tudtam csak gondolni: mi a fenéért festettem eddig ecsettel????
Röviden összefoglalva tehát a véleményemet: woáááááwwwwwwwwww.
Ez most szerelem az ismerkedési szakaszban. A tapasztalataimat a gépről a továbbiakban meg fogom osztani veletek, ahogyan azt is, hogyan is kell használni egy ilyen masinát.

Sprayfestésre fel, ezentúl professzionálisan!

Sprayfestés, ezentúl professzionálisan
széklábat csak figyelmesen

elérhetetlen helyeken is működik


megdöbbentően gyorsan végeztem az asztallal és a székekkel

13 megjegyzés:

Piszke a Birtokról írta...

Na erre most irigykedem kicsit ;)

Névtelen írta...

Mostmár azt is elárulhatod, hogy mivel csiszolsz (polírozol). :)

kovtama írta...

Irigykedem én is, mert az ára sajnos:(:( de hosszú távon biztos megéri, főleg akinek ez a munkájához kell. Addig marad az ecset...vagy egy nyerő lottó:):)

Szentgyörgyi Kata írta...

Még mindig kézzel csiszolok,leginkább, mert még nem találtam olyan csiszolót, ami tényleg jó. Ráadásul, a díszes bútorokat, székeket stb nem is lehet máshogy, csak kézzel csiszolni. De ki tudja, lehet hogy egyszer lesz egy profi csiszolóm ;-)
Kovtama,
igen, elég húzós az ára, de van kisebb modell is, az olcsóbb. nekem az volt a legmegdöbbentőbb, hogy mennyivel hamarabb végeztem így, mintha ecsettel dolgoztam volna, ráadásul, a végeredmény is sokkal profibb. Az időfaktor meg nagyonis fontos tényező!

Névtelen írta...

Ja, hogy csak költői kérdés volt... Mert nekem rögtön az jutott eszembe, hogy talán azért festettél eddig ecsettel, mert az egy kicsit olcsóbb :) Móni

Joie Vivre írta...

Móni, ez nyilvánvaló :-) ecsettel festeni olcsóbb, ezzel a géppel meg jobb.

Szlivka írta...

Nagyon szuper masinád van és fantasztikusan szép dolgokat készítesz:-)öröm nézni őket:-)

Kinga írta...

Egy dolog érdekelne még ezzel kapcsolatban:
Nem nagyon macerás kitakaritan?

Joie Vivre írta...

Kinga, az ecsetet elmosni macerásabb, főleg, hogy nem vízbázisú festéket szoktam használni. Ennél a gépnél a tartályba töltöm a hígítót, átfújom a rendszeren egy edénybe, addig, amíg már nem színes a lé. Az ecsetek tisztításánál nyakig festékes lettem, most nem. Viszont: egy ecsetet ha nem mosokel rendesen, tönkremegy. Na bumm, kidobom, veszek 500-1000 Ft-ért másikat. Ha ezt a gépet nem takarítom ki, akkor ez is tönkremegy......szóval, nem lehet hanyagnak lenni.

Névtelen írta...

Kata! Mit csinálsz az így keletkezett rengeteg hasznàlt hígítóval? Ez veszélyes hulladék, nem?!

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Névtelen, én több helyen érdeklődtem, műhelyekben, hogyan csinálják. A legtöbben bizony belefújják a levegőbe, mondván, elpárolog. Én ezt nem teszem, mindig befőttes üvegbe fújom a tisztításra használt hígítót, és ha lehet, többször is használom. Lefedett befőttes üvegekben tárolom, és várom, hogy lomtalanításkor leadjam a kihelyezett veszélyes hulladék gyűjtő állomáson. Sajnos, ennél nincs jobb ötletem, esetleg neked van?

Névtelen írta...

Sajnos nincs. Ezért kérdeztelek. Őszintén: én még üvegben sem merem tartani, mert gyerek- és tűzveszélyes....
Köszönöm a gyors választ!

Szentgyörgyi Kata írta...

Tökéletes megoldás, a mostani ismereteim szerint nem létezik. illetve de: csak vízbázisú festékkel lenne szabad festeni.....

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips