2011/01/09

A fürdőszoba metamorfózisa

A felújítás alatt, egészen sok döntésben voltam bizonytalan, sőt, vagyok még ma is, de a fürdőszoba küllemét illetően, meglehetősen határozott voltam.
Egyrészt volt egy fotó, ami nagyon erősen inspirált, másrészt, ráakadtam a MOZA CementlapManufaktúrára, és ettől kezdve, össze is állt a kép.
Tudtam, hogy mindenképpen malachit járólapot szeretnék, eredetileg is az volt. Tudtam,hogy festett lambériát szeretnék, ezt egyébként, magam festettem. Sokáig kerestem egy megfizethető árú talpas mosdót is.
Még a nyáron, Kata barátnőmmel megterveztük és papírra vetettük az elképzeléseket. A fürdőszobánk eredetileg nagy volt és L-alakú, de a nagyobb konyha kedvéért,beáldoztuk a tágas, fürdőkádas fürdőszobát és ezt egy cseppet sem bántam meg. A mindössze 4 négyzetméteren mindennek van helye, amire szükségünk van. Még a kazánt és a takarítószereket is el tudjuk dugni itt, hogy ne rontsák az összképet.
Az eredménnyel végül tökéletesen elégedett vagyok, talán a tükör túmáccs egy kicsit, egy szimpla, díszítés nélküli,ovális tükör talán jobban illene ide, de ez a díszes cucc még az előző lakásból költözött velünk.
Hogy valami negatívumot is mondjak, a fürdő, annak ellenére,hogy a legkisebb helység a házban, a legdrágább is, köszönhetően az épített zuhanykabinnak, a régies talpas mosdónak, a széles zuhanyfejnek és a kézi gyártású cementlapnak. A teljes költsége, az újonnan épített falakkal, szaniterekkel, csempékkel, csaptelepekkel, nagyjából négyszázezer forint volt. Ennyibe a konyhám sem fog kerülni.
Szerintetek, megérte?

Ilyen volt
Szét is vertük
Átméretezés folyamatban
Az átméretezett fürdőszoba betonozása
Cementlap lerakva
Lambériázás folyamatban
TáDááám
Az a bizonyos talpas mosdó
A tükör egy régi darab, de előbb-utóbb, mennie kell
Már "csak" az ide illőkiegészítők hiányoznak, leginkább egy süppedős fürdőszobai kilépő
Látjátok hogy hol a kazán és a felmosó vödör?
A zuhanykabin
Nagy zuhanyfej alatt jó hajat mosni

21 megjegyzés:

Prima Casa írta...

Szerintem nagyon szép lett, és az a barna-türkiz kombináció a zuhanyban, óóó, gyönyörű!

Kinga írta...

A fürdőszobával kapcsolatban nem érdemes megalkuvónak lenni....Végül is nézheted vagy 50 évig...
Én is akarok ilyen padlólapot!! :-)
Nekünk is két fürdőszoba van. A kicsi még várja a szponzorokat. :-)

Zsuzsa írta...

Nagyon tetszik a lambéria.
Hol lehet ilyent venni és miből van ?
Mivel festetted le ?
Szia

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Zsuzsa,

A lambériát fatelepen vettük, sima fenyő lambéria. Matt zománcfestékkel festettem le, három rétegben (a rétegek között vissza kell csiszolni!) Az alsó és felső szegély a Praktikerből van.

Szentgyörgyi Kata írta...

Zsuzsa,

Az is fontos infó, hogy ha végül nekilátsz, még a felrakás előtt fesd le a lambériát, azokon a részeken is, ahol egymásba csúsznak majd.Jó munkát!

Dekorella írta...

Nagyon szép és praktikus lett! A cementlap fenomenális, és remek választás a zuhany csempéje. Úgy csodálom benned, hogy minden részletet annyira pontosan kigondolsz és szépen megcsinálsz megcsináltatsz.

ww írta...

Szerintem is gyönyörű lett a fürdő - én is éppen lábas modót keresek, ez honnan származik?

És, ha már írok, hadd tegyem még hozzá, hogy Tied a kedvenc magyar dekorblogom, nagyon sok sikert a bolthoz, és köszi a sok inspirációt!

Szentgyörgyi Kata írta...

WW. ez a mosdó innen van:
http://rusticfurdoszoba.hu/index.html
mindenáron talpas mosdót akartam, de az áruk elrettentő volt. A százezres tételekhez képest, ez egész baráti, 52 ezer forintos mosdó.
Örülök,hogy tetszik a blogom, igyekszem meghálálni a figyelmet!

ww írta...

Köszönöm, meg is találtam! :)

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon tetszik a zuhanykabin csempéje. Megkérdezhetem, hogy milyen márka, mennyibe került és honnan szereztétek be?

Köszönöm előre is!
Andi

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Andi,

A márkára már nem emlékszem, talán Casatti. Különböző méretű, színezett greslap. Itt vettük: http://www.acromat.hu/

Névtelen írta...

Köszönöm szépen!
Andi

zuella írta...

Szia!
Nagyon tutti ez a fürdőszoba!
Én is valami hasonló fílingről ábrándozok...
Örököltünk egy jó régi öntöttvas lábaskádat, 180 centis és iszonyat nehéz. Van valami ötleted kivel/mivel kellene felújítani?
Gabi

Szentgyörgyi Kata írta...

Zuella, lábaskád rulez! :-) Az öntöttvas jó sokáig tartja a meleget, mmmmm. Sajnos, én nem tudom, ki foglalkozik kád felújítással. Arra gondoltam, hogy biztosan vannak speciális festékek, amivel kezelni lehet, akár saját kezűleg. Érdeklődj festékgyártó cégeknél!

Névtelen írta...

Mi most csináltattuk meg a lábaskádunkat, nagyon szép lett. Végigjártam én is ezt a témát, felhívtam mestereket, referenciákat néztem, és ha ez itt nem a reklám helye, mi a mellékelt linken látható fiatalemberrel maximálisan elégedettek voltunk.
http://kadfelujitas.shp.hu/hpc/web.php?a=kadfelujitas&o=labaskad_felujitasa_n4Y1

Névtelen írta...

Kedves Katalin!

Meg tudnád mondani, hogy hol lehet kapni és mi a neve ennek a szépséges zuhany csaptelepnek zuhanyfejestül? Köszönöm szépen! Orsolya

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Orsolya,

A Soroksári úton vettük egy fürdőszoba szalonban. Talán Bepa Kft a nevük, vagy valami ilyesmi. Sajnos, a számlát nem találtam meg, és már nem emlékszem a típus nevére. Az ára 50 ezer Ft körül volt

Névtelen írta...

Köszönöm szépen, azt hiszem megtaláltam. :) Feromix

Még egy kérdésem lehetne? Hogyan vált be nektek a lambéria? Jól bírja a gyűrődést a fürdőszobában?

Köszönöm.

Orsolya

Szentgyörgyi Kata írta...

Bevált és jól bírja!

aliz74 írta...

Kedves Kati! Először is gratulálni szeretnék a blogodhoz! Az olvasásával telt a hétvégém...Én is régóta szemezek egy MOZA cementlappal,de addig még nem jutottam,hogy az árának is utánanézzek. Meg tudnád mondani mennyi volt a m2 ára? Előre is köszönöm:Andi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Andi, hétvégén ramaty idő volt, nem is tehettél jobbet ;-)
A moza cementlap ára attól függ, hogy hány szín van benne és mennyire bonyolult a forma. Ami nálam van, annak úgy emlékszem 15 ezer Ft volt négyzetmétere.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips