2010/12/17

Újból régit

Régi betegség nálam, hogy szeretem a nehezebbik utat választani.
Aztán persze, mérges vagyok magamra a bénaságomért, de mégis, újból és újból a rögös út felé visz az utam.
Ez a rossz szokásom alaposan kiütközött a házfelújítás alatt, és azt hiszem, tulajdonképpen, a padlóban csúcsosodott ki, formálódott már-már őrületté.
Azt vettem ugyanis kicsi fejembe, hogy a hálóban lévő nyers fenyő hajópadlóból csinálok régi, málló festékű, kopott padlásdeszkát.

Iszonyatosan szívtam ezek után.
főleg, hogy nem volt időm pont akkor csiszolni, amikor kellett volna, és jó alaposan kiszáradt a festék, mire nekiláttam a dörzsizésnek.
A hajam hullott közben, s a felszálló szürke pornak köszönhetően, meg is őszült. No, jól eljátszadoztam néhány hétig........

innen indult a móka
aztán folytatódott.......
......és még mindig folytatódott.....
Majd végül, jó sűrű anyázás közepette, kilyukadtam oda, ahová el akartam jutni.  Szerintetek jó lett?




Kiegészítés 2011. március 8-án: Az antikolással kapcsolatos egyéb tapasztalataimat, és a fenti projekt konklúzióját itt olvashatjátok.

a fotó 2011.márc.8-án készült

7 megjegyzés:

edit írta...

Sztem nagyon szép, én elfogadnám.

Kinga írta...

Tök jó! Bár a szürke fázis kicsit félelmetes lehetett! :-)Hogy a fenébe van időd minderre a két gyerkőc mellett???!!!Mikor én a gyerekszoba falát pingáltam egy óvatlan pillanatban a kétévesem össze-vissza firkálta a nagy kínnal megrajzolt teknősbékát. És rettenetesen büszke volt magára... :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kinga, a szürke fázisnál tényleg betojtam :-)
Hogy van minderre időm? egyrészt, a férjem és a nagymamák nagyon sokat segítenek, másrészt, október óta a kicsi is délelőttönként családi napköziben van, a nagy meg már ovis. ez a padló amúgy egy hónapig készült, apránként. A fiúk mellett én semmit nem tudok inálni, nemhogy kreatívkodni. örülök, ha mindkettő túléli komolyabb sérülések nélkül a napot :-)

Kata írta...

Nekem is nagyon tetszik! :)
Megmondanád, hogy a második fázishoz milyen terméket (színt, lazúrt, viaszt, vagy mit?) használtál? Mi most állunk a nappali hajópadlózása előtt, és valami hasonlót gondoltunk! A hálónkban natúron (színtelen habiollal keményítettük ki) hagytuk a hajópadlót, de a nappaliban ne memrnénk, félő, hamar koszolódna...
kÖszi előre is!

Kata írta...

És még kérdezném, a gerendákra mit kentetek? Nálunk még azok is natúrak, nem mertünk eddig rákenni semmit (valahogy a lazúrokkal eddig mindig befürödtünk -. soha nem azt kaptuk, amire vágytunk volna...).

Nagyon köszönöm!

Szentgyörgyi Kata írta...

Kata, a padlóra tikkurila padlófestéket kentem, a lakkbenzines pác fölé. Majd írok részletesebben a metódusról, mert elég sokféleképpen el lehet rontani ;-)
A gerendákra semmit sem kentünk, csak átcsiszoltuk, de nekünk megvan az az előnyünk,hogy ezek eredetileg is 100 éves gerendák :-)

Névtelen írta...

Nem hiszem, hogy lenne bátorságom belefogni, de NAGYON TETSZIK a végeredmény!!! Kb. mennyi időt töltöttél a szürke csiszolásával?

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips