2010/11/09

A tűrés határa

Ha valamit nagyon utálok, hát az az, amikor egy férfi hisztizik. Azt még jobban utálom, ha három férfi teszi ezt,méghozzá az otthonomban. Három, abszolút nem megoldásokat, inkább problémákat kereső pasas nyúzta az idegeimet napokig, a  víz és fűtés szerelés kapcsán. Kezdődött azzal, hogy kiderült, a szerkentyű, amit a fűtés kettéosztása céljából szereltek be nekünk, csak akkor fog működni, ha veszünk méghozzá reléket meg szelepeket és azokat összekötjük a szuper kütyüvel. Ez cirka 90 ezer forintos költség, amire az elején elfelejtették felhívni a figyelmünket. Nem, a kütyüt már nem veszik ki a kazánból. És nem, nem ők törték el az egyik szelepet az eddig tökéletesen jó kazánban, ami miatt most ömlik a víz belőle és újabb 30 ezer forintunktól kell búcsúznunk. És nem, nem ők tehetnek róla, hogy nem találták meg a gipszkarton falba tett stafnikat, amiért is szana-széjjel fúrták a frissen festett falakat. Már épp szét akarták bontani a házat, mire megtalálták a stafnikat,amik pontosan ott voltak, ahová kérték őket. Fél napig hisztiztek,hogy a radiátor nem megy fel a helyére, mert az egyik élvédő fél centit belelóg a radiátor helyére. Nem, az nem jutott eszükbe,hogy ha már szétfúrták a lakást,összetaperolták a falat, akkor talán már nem lesz gond, ha leszedik az útban lévő élvédőt.
Ah, a java pedig még csak most jön. Két nap alatt, két wc-t vettünk meg és vittünk vissza, mert a főnök, figyelmen kívül hagyta azon igényem,hogy monoblokkos Wc-t szeretnék. Szerinte az hülyeség. Így, mikor már szereltettük volna be a szép Wc-t, derült ki, hogy olyan a kiállás, hogy véletlenül sem lehet monoblokkos wc-t odatenni,de még olyat sem, hogy különálló wc-hez porcelán öblítőt. Csakis egyfajta, természetesen műanyag wc-tartályt tehetünk fel.
Aztán,a nyomáspróbánál kiderült, hogy a színre fújt öntvény radiátor a festés során megsérült és valahol lyukas lett. Nem, nem lehet szerintük javítani. Mindenképp újat kell venni. Semmi egyéb ötletük nincs.
Áááááá, kész idegroncs vagyok napok óta.
Mikor lesz már ennek vége?
Az egyetlen dolog, ami vígasztal egy kicsit, az új mosdónk. Pont olyan, amilyenre vágytam.
 földszinti fürdő készültségi foka 80 %
talpas mosdó, avagy a vágyott tárgy a színhelyen

4 megjegyzés:

Szilvai írta...

Együttérzésem! Nem hiszem, hogy vígasztalna, mégis csak kitartást tudok kívánni. Az a fajta iparos, aki csak egyféléhez ért és enyhe lesajnáló hangsúllyal képes egy nővel beszélni (akkor is, ha a nő sokkal képzettebb nála), mindíg idegbajba kergetett engem is. A kedvenc mondatom: Így szoktuk. Az engem sose érdekelt, hogy ő hogy szokta, ez az én házam. Ilyenkor rendszerint még jobban megsértődnek. Amelyik nem ilyen, azt sajnos nem tudjuk megfizetni (vagy nagy szerencse és ismeretség kell megtalálásukhoz). Csak kitartás!:))

Szentgyörgyi Kata írta...

Szilvai,
Az a poén, hogy a legdrágább szakembert választottuk, mert azt hittük ezen múlik.....de nem, nem ezen múlik. Csak azt még nem tudom,hogy min. Az is elég gáz volt a részükről,hogy alsó bekötést csináltak a tetőtéri radiátoroknak, és amikor meg akartuk venni a radiátorokat derült ki,hogy a normál áras radiátorok mind oldalsó bekötésűek. az emelt áras, ami a normál duplája, és az emberünk szállítja, az alsó bekötésű, persze....

Kukla Edina írta...

Kedves Joie Vivre!
Ezennel továbbadományozom Neked a kreatív blogger díjat,ezek a szabályok:

1. Köszönd meg, akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be, akitől kaptad.
4. Add tovább további 7 blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról 7 dolgot.

Üdv:Edina

Timi írta...

Szia.
Hátha valakinek hasznos lesz még. Nekünk sikerült radiátort javítani. Kilyukadt és kb 3 perc alatt megcsinálta egy karosszéria lakatos. Tényleg elvitték és pár perc múlva hozták vissza (itt az utcában a műhelye). Nem tudom mit csinált vele, gondolom meghegesztette vagy valami hasonló eljárás, de a lényeg h javíthatóak ezek a dolgok. :)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips