2010/08/30

Lépcső poszt

Megérkezett a lépcsőnk.
 A Bricostore-ból hozattuk, a leendő kerítésünkkel együtt. 2006-ban, amikor a jelenlegi lakásunk tetőterét építettük be, nagyon sokáig keresgéltünk, hogy megfizethető árú lépcsőt találjunk.
Különböző cégektől kértem árajánlatot, és már akkor fél millió volt a legolcsóbb lépcső ára,a határ pedig a csillagos ég, vagyis több millió forint.
Már akkor teljesen padlót fogtunk ettől, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy nem jutunk fel a tetőtérbe megfizethető áron.


Aztán egy szép napon, amikor épp nem a lépcső miatt főtt a fejünk, megláttuk a Bricoban  A lépcsőt. Fából volt, zárt volt (vagyis nem voltak lyukak a lépcsőfokok közt, ami kisgyermekes családoknál a legfontosabb szempont) és ami a legfőbb, olcsó volt.
 Nem is gondolkodtunk, minek is.
 Ez aztán a főnyeremény!
Hazavittük a szerzeményt, lefestettük a részeit,összeraktuk és a falhoz toltuk.
És elállt a szavunk. De nem a gyönyörűségtől, hanem  a döbbenettől: lépcsőnk,bár elég hosszú volt, nem ért fel a tetőig.
Mentségünkre legyen mondva, hogy volt annyi lélekjelenlétünk, hogy sürgősen fetrengeni kezdjünk a röhögéstől.
Napokig kerestem asztalost, aki használhatóvá teszi lépcsőnket, míg végül találtam valakit, aki nagyjából a lépcsőnk áráért, készített nekünk három plusz lépcsőfokot hogy feljussunk a csúcsra.
Mondhatnátok, hogy olcsó húsnak híg a leve, meg hogy mindenki a maga kárán tanul, de tévedtek!
Azóta már tudjuk a tutit, nevezetesen, hogy pontosan hogyan alakítjuk a magunk képére a gyári, sorozatgyártású lépcsőt.
Így aztán, a megfelelő lélektani pillanatban elzarándokoltunk a Bricostore áruházba, és megvettük a lépcsőnket, potom száznégy ezer forintért.
 Józsi, a villanyos-mindenes pedig "legyártja" a hiányzó lépcsőfokokat nekünk, így a lépcsőnk anyaggal, munkadíjjal nem kerül majd többe 150 ezernél.
Tökéletesen elégedett vagyok!


az a bizonyos lépcső
 az a bizonyos lépcső a jelenlegi lakásban

2 megjegyzés:

Szilvai írta...

Ezért nincs nálunk még belső lépcső a padlásra. A kész lépcsők 2,8 magasak, a belmagasság meg 3 méter. Csináltatni meg drága. Gratulálok a megoldáshoz, kéne nekem is egy Józsi.:))

Szentgyörgyi Kata írta...

Hát igen, ritkaságszámba mennek a Józsik, a miénk nevét is aranyba foglalom :-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips