2014/07/06

A színek ereje


Akik régóta olvasnak tudják, hogy anno azért (is) kezdtem blogolni, hogy megmutassam, a stílus nem feltétlen pénz kérdése, és szűkebb büdzséből is lehet csodát, egyedit, szépet alkotni.
Ha valaki stílusos, menő, személyes és egyedi otthonra vágyik megfizethető kereteken belül, akkor az egyik legfontosabb és leghasználhatóbb trükk a bútorfestés.
Én mióta az eszemet tudom, mindig olyan dolgokra vágytam, amit nem engedhettem meg magamnak.
Elkezdtem hát kitalálni, hogyan hozhatom össze a kívánt stílust magam.
A már több mint négy éves blogírói pályafutásom alatt rengeteg posztot írtam arról, hogyan és miért érdemes bútort festeni.
Most hogy egyre többen kértek tőlem tanácsot otthonaitok berendezéséhez, elmondhatom, hogy azt látom, a kincs többnyire ott van a kezetekben. A régi, kopott, elhasznált, sokszor ronda bútorok hihetetlen lehetőségeket hordoznak!
Fontos, hogy belássuk ha egy bútor nem teljesíti rendesen funkcionális feladatát, mert ez az egyetlen olyan eset, amikor érdemes, sőt kell a cserét fontolgatni.
Az összes többi esztétikai probléma pedig könnyedén orvosolható és előnnyé változtatható.
Ma már a komoly festékgyártó cégek is felismerték ezt a lehetőséget és egyre többen ajánlják, hogy termékeik segítségével alakítsuk át bútorainkat.
Amikor lakásunk dekorálásra gondolunk, és új színekkel szeretnék megváltoztatni a lakóterünk hangulatát, első sorban a falak festése jut eszünkben. Azonban, ha a bútorok átfestésére kerül sor, kamatoztathatjuk a kreativitásunkat, és néhány egyszerű módszerrel nagyszerű belső tereket hozhatunk létre. 
Az általunk festett bútorokkal egyedivé tehetjük a lakásunkat. Ezernyi lehetőséget rejt magában nem csak a bútorok átfestése, de az ablakkeretek, ajtófélfák, szegély- és díszlécek, korlátok, ajtók, vagy csupán a régi étkező székek átfestése. Stílustól függetlenül, a kedvenc színünkre átfestett szék, vagy étkező asztal, lakásunk kedvenc részévé válhat.
Egy új életre keltett régi bútor utánozhatatlan, és csak a miénk. Az alkotás pedig izgalmas élmény, és még pénzt is spórolhatunk vele.
Hát nem csodálatos?

Szeretném nektek megmutatni, hogy csupán a színekkel játszva milyen hihetetlen változásokat lehet elérni!
És most, a Farrow and Ball csodálatos színeivel szeretnélek inspirálni titeket:


Gyönyörű színek kavalkádja: Dimpse alap, Rectory Red piros, Cinder Rose rózsaszín és Calamine  púder kombináció ad vibráló nőiességet ennek az egyszerű bútornak:


Arsenic fantázianévre hallgató vad, mégis nagyon otthonos szín, ami még a nagyon öreg bútorokon is vagány:

Régi beépített vagy konyhaszekrényeket én nem haboznék Blue Ground   színre átfesteni:


Ehhez a kézzel festett komódhoz Purbeck Stone árnyalatot használtak alapul:


Oval Room Blue és Green Blue színekkel no meg egy kis extra dekorációval tették egyedivé ezt a fiókos komódot:


A Farrow&Ball minden festéke, így a fára használható festékek is, vízbázisúak, környezetbarát alapanyagokból készülnek, és megfelelnek a legfrissebb Európai Uniós követelményeknek az illékony szerves anyag párolgás (VOC) tekintetében – 0% VOC jellemzi összes festékünket.
A Farrow&Ball fafestékek használatakor, észre fogjátok venni, hogy a természetes összetevőknek köszönhetően, nincs a fafestékekre jellemző kellemetlen hígító szag.
A Farrow&Ball fára használható festéktípusai:
Estate Eggshell: Rendkívül erős és tartós fafesték. Ideális minden beltéri fa-és fém felületre, beleértve a radiátorokat is. Könnyen tisztítható, mosható, 20% fényű festék, 132 színben.
Full Gloss: Hagyományos, magas fényű, 95%-os fényességgel, 132 színben. Rendkívül sokoldalú és robusztus festék, egyaránt alkalmas bel-és kültéri fa-és fém felületekre.
Dead Flat: Matt fafesték, 132 színben. Használható beltéri fa-, gipsz-és fémfelületeken, ahol különleges matt, elegáns kivitelre van szükség. Nem ajánljuk a konyha, és a fürdőszoba bútoraihoz, illetve olyan felüléltekre, amik erős kopásnak vannak kitéve.

Ha rájöttetek hogy nektek is vannak felhasználásra (átalakításra) váró kincseitek, de nem tudjátok hogyan vágjatok bele, jelentkezzetek valamelyik workshopomra (ITT) vagy olvassátok el a témában írt bejegyzéseimet:
-festés előkészítése
-javítás
-hogyan fessünk
- laminált bútor festése
-mire jó egy vödör festék?

Még több festett bútor inspirációért keressétek fel a Farrow and Ball inspirációs oldalát ITT!
No és nézzétek meg ezt a vicces kis videót:


A festékekről még több információt a hazai forgalmazótól ITT tudhattok meg.

 fotók: Farrow&Ball

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Én azt szeretném kérdezni, hogy laminált bútornál selyemfényű tikkurilát használtam. Milyen lakkot válasszak? Parkettalakk jó hozzá? Vagy mit ajánlanál?
Köszi!
Szilvia

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Szilvia!
A Tikkurilának van bútorra való lakja, KIVa néven fut. selyemfényű, vízbázisú.
A másik lakk amit ajánlani tudok, a Köbler parkettalakk, szintén vízbázisú és selyemfényű.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips