2014/03/18

Ti küldtétek

Újabb csokorra való gyűlt össze az olvasóim munkáiból és most már hagyományt teremtve, újra és újra bemutatom nektek az "aktuális készletet".
Elsőnek egy nagyon munkás, de annál látványosabb DIY-projektet mutatnék, amit Edit vitt véghez, nagy türelemmel és kitartással.
A vidám, színes, kedves pompom szőnyeg elkészítéséről így ír Edit, Szegedről:




"A szőnyeget kisebb-nagyobb megszakításokkal másfél hónapig készítettük két barátnőmmel.2 barátnőmmel (Eszter és Anna). A szőnyeg 125 cm átmérőjű és közel 600 db pompomból áll (több kg fonalat használtunk fel). Amikorra belejöttünk, 1 pompom úgy 2 perc alatt készült el.
 Egyesével csináltuk őket, nagyméretű fakötésű alátétet használva.  A neten keringő pompom sorozatgyártás nekünk nem jött be, mivel úgy sok utómunka van a pamacsokon, hogy szép gömbölyűek legyenek (a mi módszerünkkel nem kellett őket fazonírozni). Egy pompom gyártó megoldás lehet, de nekünk nem volt olyanunk.  Amikor készen voltak a bojtok(legalábbis azt gondoltuk, hogy elég lesz, ami készen volt), kivágtuk a szőnyeg  csúszásgátlót megfelelő méretűre, majd egyesével felcsomóztuk őket. Ez már viszonylag haladós. A szőnyeg hátlapjára terveztünk egy réteg vásznat, vagy valamit, hogy ne a fonalak lógjanak ki, de ez egyelőre nem készült el...
 A nappalim imádott tárgya lett a saját készítésű szőnyeg.
Azért van pár tanácsom arra az esetre, ha valaki arra adja a fejét, hogy megcsinálja:
jól át kell gondolni, ,mert nem épp olcsó mulatság (viszont megéri, mert mindenki a csodájára jár :D) és olyan lakásban nem lesz hosszú életű, ahol van kisgyermek vagy háziállat. Mondjuk a mi kutyánk fél tőle és eddig egyszer feküdt csak rá.
Nem lehet normálisan takarítani, mi ki szoktuk rázni jó alaposan.
Mindenképp nagyon szorosan kell megkötözni a pompomokat, mert különben használat közben folyamatosan hullani fognak a szálak.
Ajánlom, hogy jó vastag szálú legyen a választott fonal, mivel az sokkal tömörebb bojtokat eredményez.
Mindenkinek sok sikert hozzá!"





 Aztán itt van egy gyönyörű fürdőszoba felújítás, Liliék kivitelezésében.
Lili így ír a munkáról:

"Egy éve vettünk egy lerobbant házat Rákospalotán, építészházaspárként javarészt mi újítgatjuk fel a mi "kicsiházunkat". A Facebook-on ReNova nevű oldalunkon követik a barátaink a haladást, ha van egyszer kedved és időd is rá, nézz körül, bár egy alapos update fotózást illene ejtenem lassacskán... ()
A felújításról képeket ITT nézhettek még.
Van saját drótlámpabúra, csipketerítőkből, reklám-molinóból ill. régi falvédőkből függöny, fekete-fehér csíkos padló+ szivárványszínes ajtók, én is épp "kárpitozok" egy retro klubfotelt stb. És a kertben expanellányként, lassan 3 gyerekkel csupa fura dologra vagyok rákattanva: lesz retro gömbmászókánk lugasként, tavaly jól működött a raklap salátásunk, óriás babsátrat növesztettünk, öntöttünk beton térköveket - egy az egyben Ivanka Flaster, csak épp 300 Ft-os öntőformával készül, hobbitlakká alakítottuk a kutyaházat és a megaraklap-fészert is már csak le kell festenünk.


És a fürdő is félig kész! Odalent a felújított néni-hagyaték, amit a fészerben találtunk kissé megrohasztva. Ezt kombóztuk egy mázlis 5000 Ft-os Ikea FYND mosdóval. Odafent pedig a krómszprével lefújt mega-szarvasagancs a Vateráról, melyről villanykörték fognak lógni a közeljövőben. (A padlón terül és a falra felfut egy jó kis vízálló laminált padló, a többi vízálló Tikkurillával lett kifestve.)"
 
Hogy tetszik nektek? Én imádom, minden részletét. Lili, alig várom a folytatást!




Végül pedig egy szék átalakulását láthatjátok, Biaca tolmácsolásában. Ilyen volt, ilyen lett, a történetét pedig olvassátok el Bianca blogján (ITT)! Megsúgom, hogy Bianca másnak is vállal hasonló felújítást.





Még több inspirációra vágytok? Kövessétek a blogot Facebook-on is (ITT)!
Ha nektek is van hasonlóan nívós DIY-munkátok szép fotóval, ne habozzatok elküldeni nekem a kicsihaz@gmail.com email címre!


7 megjegyzés:

anusi írta...

Ohhó! Nagy pompom készítő vagyok magam is, tervben is van egy ilyen csodaszőnyeg. Fel is csillant a szemem a 2perces pompomra...vajon hogyan készítik a lányok?
Én két kartonkarika köré tekerem a fonalat, így az eredmény szép, de elég időigényes. Hová írhatok nekik, hogy megtudakoljam a titkos technikát?:)

Dóri írta...

Oh, igen, nekem is tervben van a pom-pom szőnyeg, az íróasztalom alá, hogy a lábam pihentessem rajta. :) Csak az időm nincs meg a tanulás mellet a megvalósításra. :( De majd nyáron. :)

Névtelen írta...

Fúú, Liliék felújítása nagyon "disznó". Megyek is megnézni a további részleteket. :)
A vízálló laminált padló gondolom, csak annyira zár, mint a csempe. Szóval, ha fedhető egy fal (nem kell vizesedéstől tartani a háttérben), akkor simán alkalmazható?
A pompomos szőnyeg is melós, de talán inkább falvédőként jobb ötlet, abból a szempontból, hogy kevésbé veszélyeztetett (leöntés, kisgyerek, háziállat, mocsok, stb).
A szék is ügyes. Két gyerek kisszék vár rám... remélem, idén meglesz.
"Névtelen"

Szentgyörgyi Kata írta...

Én azt gondolom, hogy ha egy fal egyébként nem vizesedik, attól nem fog, ha kap egy burkolatot. Úgy látom, azért ezen a részen nem nagyon éri víz a falat egyébként sem, de óvatosak tegyenek alá vízzáró szigetelést.
A régi a házamban a lambéria is megállja a helyét:
http://akicsihaz.blogspot.hu/2011/01/furdoszoba-metamorfozisa.html

vankomarcsi írta...

Ó, és Bianca hol szerezte azt a gyönyörű világoskék-fehér tapétát?

Unknown írta...

Kedves Vankomarcsi,
a tapéta pontos neve:
Grandeco Trendy Classics 56184
Én a Tapéta és textil webáruházon keresztül rendeltem, de kapható máshol is! :)
Üdv, Bianca

Névtelen írta...

Engem az érdekelne, hogy a pompomszőnyeg ebben a méretben nagyjából milyen árból jön ki? Láttam, hogy "nem olcsó", de mégis mennyi lehetett?

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips