2014/02/09

Az olvasók alkották

Ismét olvasói munkákat hozok nektek.
Most nem csak bútor, de dekoráció is került a válogatásba. Öröm látni, hogy mennyien alkottok, kreatívkodtok kedvetekre!
Elsőként Adrienn alkotásait szeretném megmutatni.
Adrienn a cicás virágtartóit azután küldte le nekem, hogy megosztottam EZT a fotót a facebookon.
Amikor elküldte a fotót, először azt hittem, hogy a képen pont az a virágtartó szerepel, amit én is megosztottam.
Nagyon szép munkát végzett, és mivel az a poszt nagyon népszerű volt, biztos vagyok benne hogy sokakat érdekel az elkészítése.
Így csinálta Adrienn:

"Műanyag palackot használtam, a legjobb valami sima fajtát
keresni, ami nem túl barázdált. Kivágtam a formát belőle. Jól fogó kis ollóval kell dolgozni,
mert úgy lesz szép a forma.
Kb. 5-6 rétegben kentem be fehér akryl festékkel, meg kell várni míg az egyik réteg teljesen megszárad és utána mehet így rá a többi, akryl festéktől is függ gondolom, de nekem
úgy 5-6 réteg elég volt, úgyis látszik már mikor szép egyenletes a felület! A fülét és az orrát is akryl festékkel festettem meg a fehérbe pöttyintettem egy kis pirosat összekevertem, és megkaptam ezt a jó kis színt:) 
A többi részét fekete alkoholos filccel rajzoltam rá. "


Adrienn nagyszerű munkát végzett nem csak a cicás virágtartókkal, de néhány faágból gyönyörű díszeket készített:


A következő munka egy Malm komód hack. Vidám sárga színe fogott meg nagyon. 
A szigorú bútorból kedves és bájos darab lett. Nem bonyolult, mégis látványos átalakítás Mónikától, aki így ír a munkáról:

"Az évek során unalmassá vált sötétbarna Malm komódunk formáját, méreteit szerettem, ezért nem akartam megválni tőle, és addigra már eleget olvasgattam a blogodat ahhoz, hogy kedvet kapjak egy kis bútorfestéshez. ;-) 
Ezek után még hónapokig csak egy gondolat maradt a sárga csíkos komód ötlete, de végül belevágtunk a férjemmel közösen. 
Biztosra akartunk menni, így csiszolás, tisztítás után egy réteg Otex alapozót kentünk rá, utána pedig vizes bázisú fehér zománcfestékkel folytattuk. Már az első réteg zománc után rájöttünk, hogy kellett volna két réteg alapozó, ugyanis ez így nem fedi be teljesen az eredeti sötétbarna színt. Emiatt több réteg fedőfestéket kellett még felvinni, mire szép fehér színt kaptunk. Ez sajnos elég sok időt elvett. 
A fiókokon először Férj gondosan kimérte, majd kifúrta a gombok helyét, utána következett szintén a csiszolás és alapozás. Szépen maszkolószalaggal felragasztgattuk a csíkokat, és elkezdtük festeni (ismét több rétegben) a fehér sávokat. Valahol a második réteg után elbizonytalanodtunk, hogy talán az egészet fehérre kellett volna festeni, és aztán arra a sárga csíkokat?? :-)) De ha már elkezdtük, befejeztük így. Utána leragasztgattuk a fehér csíkokat, és felfestettük a sárgákat (ebből is több réteget). Egy kicsit megfolyt a sárga a csíkok találkozásánál, de annyira nem feltűnő. Idő és energia hiányában már nem lakkoztunk a végén, de úgy tűnik, így is jól bírja a strapát. Nagyon szeretjük, és mindig büszkeség tölt el minket, ha elmegyünk mellette. :-)"

ELŐTTE
UTÁNA
Rita régóta olvasóm és már több munkáját is elküldte nekem, sőt itt a blogon is osztottam már meg átalakítását. Rita annyira belejött a felújításokba, hogy most már saját blogja is van, melyet ITT olvashattok.
Most egy szegecselt íróasztalt készített, melyet részben az én szegecselt komódom inspirált (erről bővebben ITT) valamint egy magazinba készült munkám (képek ITT)

Rita az unalmas retro asztalból igazi kislányszobába való csodát alkotott:

ELŐTTE

UTÁNA

Végül, Márta retró éjjelsizekrényből készült játékkonyháját nézhetitek meg. Márta így ír az átalakításról:

 
Két éve kisfiamnak készítettem először játékkonyhát. Nagyon megtetszett az ötlet, már akkor eldöntöttem, hogy nem ez lesz az utolsó átalakítás.
A barátnőm kislánya a nyáron lett két éves, aktuális lett, hogy neki is legyen egy egyedi játékkonyhája. A megfelelő szekrény beszerzése kicsit nehézkes volt, sokat keresgéltem az interneten a hirdetések között, de nem volt olyan, ami tetszett volna. Végül ezt az éjjeli szekrényt úgy kaptam egy barátnőmtől. Igazán megtetszett, már láttam benne a lehetőséget.  
A csiszolás során, sok nehézséget (bosszúságot) okozott, hogy a tetején és az ajtaján politúr lakk volt. Ráadásul valamikor megázhatott, mert a teteje egyenleten, felpúposodott volt. Következett a csiszolás, javítás, alapozás folyamata, ezzel ment el a legtöbb időm. Alapozónak Trinát Unitopot használtam, több réteg után egyre feszültebb lettem, mert mire megszáradt mindig sárgás színű és foltos lett az eredmény. Két réteg, fedő festés után (Trinát Aqua Kolor) már gyönyörű fehér színt kaptam. A polc belső oldalait és a lábakat Pentart fényes akril festék mályva színével festettem le több rétegben másfél doboznyi festék kellett. Az ajtógombokat barkács boltban szereztem be, a „vízcsap” egy tönkrement esernyő nyeléből készült, ezeket és a „sütőt” Pentart ezüstszürke akrilfestékkel festettem át.
Következett az összeszerelés. A mosogatónak szánt tányér alatt fúróval készítettem egy mélyedést, hogy a tálat stabilabban tudjam odaragasztani. A tűzhely lapjait dekorgumiból vágtam ki.
A barátnőm kislánya azonnal birtokba vette a saját konyháját.

ELŐTTE
UTÁNA

Ha még több  olvasói munkát szeretnétek látni, nézzétek meg ezeket a posztokat is:

- dobozbútor újragondolva
-fotel Dániából
- A dédi szekrénye

Ha nektek is van szép és igényes alkotásotok, küldjétek el nekem és ha nekem is tetszik felkerülhettek a blogra!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon szépek, főleg a faágas dekorért vagyok oda. Adrienn azt esetleg nem árulja el, hogy hogyan készítette a cicák mögé s szuper faldekorációt?

Névtelen írta...

A politúrt én úgy szedtem le, hogy előtte egy hőlégfúvóval felmelegítettem, mint egy festéket, felpattogott, és spaklival simán le lehetett tolni.

Én kivágtam a mosogatónak a helyet, és egy fémtálat raktam bele :D
Csapnak egy régi csapot raktam fel, a tűzhely lapját rétegeltlemezből vágtam ki, és a kapcsolókat is, amire kis dudort csináltam, és lehet forgatni :)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips