2013/12/01

Kicsiház Advent 2013

És megint elkezdődött. :-)
Hihetetlen gyorsasággal telt el egy év újra, alig pislantottunk párat és ma már újra meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Illetve "koszorúnkon".
Merthogy a tavalyi adventi díszemet (megnézhetitek ITT) idén egy egyszerűbb, kissé minimál hangulatú de szintén nem koszorú formátumú DIY dekorációra cseréltem.
Ez az időszak számomra az év legszebb, legszentebb időszaka. Ilyenkor megpróbálunk kicsit lelassulni, többet otthon lenni, és készülni, készülni, készülni a karácsonyra.
Felkerülnek a fények a házra, és elkezdem kidekorálni a lakást. Nekilátunk a mézes sütiknek, levelet írunk az angyalkának és minden este karácsonyi dalokat hallgatunk a vacsoránál.
Nem tudjuk megunni.
A szezonális dekorációkban viszont ennek ellenére nem igazán szoktam jeleskedni itt a blogon, leginkább azért, mert nem igazán tudok újat mutatni nektek, bár a tavalyi dekorációm pont úgy sikeredett hogy nem nagyon futhattatok bele máshol :-)
Hiszen annyira kötött a téma, legyen az adventi kalendárium, vagy koszorú hogy nincs olyan, amit már valaki valahol ki nem talált és meg nem valósított és ti már ezredjére futtok úgyis bele a Pinteresten, meg a különböző magazinokban.
Ezt a dekorációt több blogon is láttam, meg a Pinteresten, többféle elemmel, többféle kivitelben. (Az eredeti ötlet ITT)
Szerintem nagyon izgalmas, hogy ki hogyan integrálja az egyes ötleteket az otthonában és hogyan teremt végül egyedi karácsonyi dekorációt az alapokból.
Divat most a minimál megint és nagyon divat a vörösréz és a natúr fa. Szerencsére a vörösréz nekem is nagy kedvencem és illik is a lakásunkba, ahogyan ez a visszafogott vonalvezetésű, már-már dizájn-elemként ható asztali dekoráció is.
Gondoltam, ilyen kell nekem is!

DIY adventi dísz

DIY adventi dísz

Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak kell hozzá megfelelő vastagságú vörösréz T-idom (figyelve arra, hogy a T-idom összes nyílása egyforma átmérőjű legyen!) és belevaló fa rúd. Mindezeket bármelyik nagy barkácsboltban megvehetitek, de próbáljátok össze, nehogy otthon derüljön ki, hogy nem passzolnak.
Aztán jöhet az összerakás, amihez vagy ragasztópisztolyt, vagy pillanatragasztót használjunk, hogy a végén majd ne csússzon szét a mű. A ragasztópisztolynál vigyázni kell, hogy ne nyomjunk túl sokat a T-idomba, nehogy oldalt elkezdjen kifolyni, amikor beletesszük a rudat.
Pár perc alatt elkészülhetünk vele!
A gyertyák még egy régi készletből valók, ezt a színt azóta sem kapom sehol, pedig annyira imádom! Munkafolyamat lépésről-lépésre ITT
Nektek melyik dekorációm tetszik jobban? Ez vagy a tavalyi?

DIY adventi dísz
DIY adventi dísz

DIY adventi dísz
DIY adventi dísz

Fotók: Balogh Orsi

12 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Néztem csak, hogy mi ez a rondaság?! Aztán megláttam a helyén és nagyon tetszik :)

Almy írta...

Ne haragudj, ez borzalom. Se lelke, se hangulata, se szépsége......

Szentgyörgyi Kata írta...

Érdekes, én nagyon szépnek látom, pont az egyszerűsége, letisztultsága miatt. A lelket és a hangulatot pedig nem egy darab gyertyatartó adja ám! :-) ehhez jön még a többi, a fények, a fenyőágak, a karácsonyi dekoráció, aminek az összessége adja meg a hangulatot és a lelket. Fontos, az integrálás, hogy egy-egy tárgy hogyan működik az enteriőrben és szerintem ez a minimalista dísz a mi nagyon is burjánzó otthonunkban szép ellenpont. De ízlések és pofonok...... :-))))

Ecka írta...

Hát...ez nagyon modern...de ezt nem érthetem meg...Hajnalkám...:(

zapmama írta...

Szia Kata! Könyörgöm áruld el, hol lehet ilyen T-idomot venni?? Egy teljesen más dologhoz kellene nekem, de az OBI-ban úgy néztek rám, mint aki legalábbis felvágottat akar ott venni :) Köszi!

zapmama írta...

Szia Kata! Könyörgöm áruld el, hol lehet ilyen T-idomot kapni? Az OBI-ban kerestem, de úgy néztek rám, mint aki legalábbis felvágottat akar ott venni :) Köszi!

Névtelen írta...

Hát ez nekem már extrém modern, rondának látom. Persze nem az én véleményem a mérvadó ezügyben. De a türkiz gyertya meg a lila tapéta pléne fura együtt.

Mongúz írta...

Önmagában nem fogott meg ez a gyertyatartó, az étkezőtökben viszont remekül érvényesül, szerintem tökélesen illik bele.
De karácsonyinak egyáltalán nem érzem, egy hangyányit sem kelti bennem az ünnepek hangulatát, sokkal nyáriasabb.

Szentgyörgyi Kata írta...

Zapmama, ezt a T-idomot fűtésszereléshez használják, keresd azon a részen, ahol például a vörösréz fűtés-csöveket is tarják. Ott lesznek mellette a különböző idomok. Egyébként van az Obiban. Láttam :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Névtelen, nekem meg az lenne fura, ha lila tapétához lila gyertyát tennék. Ja nem is fura, inkább unalmas. Én szeretem a szokatlan párosításokat, akkor is ha másoknak az fura.

Szentgyörgyi Kata írta...

Egyébként, most jutott eszembe, hogy hivatalosan az adventi gyertyák színe 3 db lila és egy rózsaszín. Tudtátok?

Névtelen írta...

Unalmas, rendben, de lehet, hogy csak klasszikus. Nekem ez a türkiz nagyon nem jön be ebben a környezetben.
De megnézve a képet, lehetne pl. zöld, fehér, ezüst, sötétszürke, krém-natúr, ezt mind jobban el tudnám oda képzelni.


Related Posts with Thumbnails
Blogging tips