2013/12/28

Best of Kicsiház 2013

Az év vége a számvetés időszaka, én pedig ennek jegyében összeszedtem 2013 legérdekesebb Kicsiházas posztjait.
Nem feltétlenül a legolvasottabbakat válogattam, bár kétségkívül számít, hogy nektek mi tetszett. De azért tettem bele némi szubjektumot is, mert azért nekem is voltak kedvenceim.
Ami az otthonunkat illeti: döbbenetes érzés átélni, hogy tavaly ilyenkor még semmink nem volt, üres volt a tetőtér, üres a háló, a nappali, és még konyhán sem volt.
 Óriási változásokon mentünk át alig egy év alatt!
A DIY projekteket illetően pedig igyekeztem elindulni egy olyan irányba, ami akár a jövő év mottója is lehetne: a DIY cucc is nézzen ki úgy, mint egy dizájner darab! Mert a jövő év legfontosabb DIY trendje szerintem az, hogy gyártsunk otthon olyan bútort, dísztárgyat, kiegészítőt, amiről barátaink sem hiszik, hogy nem sok pénzért vettük valami menő butikban. Én ehhez fogom tartani magam. Ti pedig nézzétek meg, idén mik kerültek be a best of válogatásomba:

Január

Tűzött ágyvég

Az idei év egyik legnehezebb de a végeredményt tekintve legszebb és legprofibb munkája ez a darab. Már ha mondhatok ilyet :-)
Nehéz volt, sokat szívtam vele, de megérte: minden nap gyönyörködünk benne. Azóta már ágy is került hozzá és a falon is van az alkotásom, hamarosan láthattok erről is képeket.
Az ágyvég elkészítéséről ITT olvashattatok.




Február

Ikea Vittsjö Hack

Nem nagy szám de mégis nagy kedvencem idén ez az átfestett asztalka. A csúnya fekete laptopasztal  így változik át, ha egyszerűen csak átfestjük. A dekoráció sem mindegy azért ;-)
Before/after képek és leírás ITT.




Lépcsőtuning

Február legolvasottabb posztja ez a lépcsős ötlet volt. Textilkábeleket használtam a csúnya lépcsőkorlát feldobására. Ja, és persze át is festettük azt a csúnya lépcsőt!
Leírás ITT.




Március

 A március az akasztók hónapja volt, kettőt is készítettem, egy lógósat és egy fogantyúsat. Leírásuk ITT és ITT.




Április

Áprilisban fordulóponthoz értünk: elkészült (majdnem) az első helység az otthonunkban! A tetőtéri irodánk tökéletesen átalakult és igazi felnőtt játszó-és alkotótérré vált.
A tervezés folyamatáról ITT olvashattok, ahol még több képet nézhettek meg az irodáról. A fotel később érkezett, róla ITT tudhattok meg többet.





 Május

Háromszög fal festése

Ez sem volt kevésbé pepecs munka, mint a tűzött ágyvég készítése! Ez az év hemzsegett a türelmet és időt igénylő projektektől.....
De a türelem szép dolgokat terem és én megtanultam azt, amit nektek is meg kell: ami nagyon szépnek látszik, azzal bizony sok munka volt!
De ne rémüljetek meg, megéri belevágni és nem hibáztok, ha elolvassátok részletes beszámolómat ITT.





Dupla Rast Hack

Szintén májusban követtem el a gyerekszobai tárolónk kivitelezését. Az ötlet nagy siker volt, megjelent az amerikai Curbly DIY magazinportálon és a Centsational Girl Best of blogosphere válogatásában is. Részletes leírás ITT.



Június

Júniusban folytattam a gyerekszobai átalakításokat, szintén egy Ikea hack-kel, de már sokkal egyszerűbbel mint májusban.
Díszlécek, hallelujah! Részletek ITT.



Később a Billy-k felkerültek a falra, ami nem bizonyult túl jó ötletnek. (erről ITT olvashattok). Nwem sikerülhet mindig minden elsőre jól. A gyerekszoba azóta is nagy fejtörést jelent nekem, 2014 nagy projektje lesz rendbetenni és befejezni!

Július

Komód felújítás

Nagy fába vágtam a fejszém ezzel az átalakítással, hónapokig dolgozgattam is vele. A sérült furnér eltávolításáról olvashattatok tőlem egy hasznos posztot még májusban, majd júniusban az akadó fiókok problémáját oldottam meg. Egy csodás festéket is kipróbálhattam, a gyönyörű színepalettával rendelkező Farrow and Ballt-t.
A folyamatról ITT és ITT olvashattok.




Augusztus

 A nyár utolsó hónapjában nagy alkalmat ünnepeltünk. Egy éves évfordulóját ünnepeltük a Nagy Házba költözésünknek. EBBEN a posztban osztottam meg veletek elképzeléseinket, vágyainkat, inspirációinkat a házunk és azon belül a nappalink berendezésével kapcsolatban. 2014-ben sok izgalmas poszt születik majd a megvalósulás folyamatairól!

Szeptember

A tálaló megújult

Júniusban kezdtem, szeptemberre helyére is került a megégett, megázott, több sebből vérző tálaló. A szép új bútor kapott még pár apró kiegészítést, amitől végül azt mondhatom, ez a darab lett pályafutásom egyik nagy büszkesége!
A végeredményről ITT olvashattok.


Október

Októberben újra belehúztam, két "best of" válogatásra érdemes munkát is publikáltam. Az első egy nagyon egyszerű, valójában "csak az ötlet a lényeg" típusú munka, míg a másik nagyon is sok időt igénylő darab.

A retro asztal lábainak újrahasznosításáról ITT olvashattok.


A másik, a selyemszalaggal hímzett bútor az ide év legtöbbet olvasott posztja lett, megjelent az Apartment Therapy oldalán, sőt, a hírleveleükbe is betették! Büszkeség és öröm :-)
Előzményeket és még több fotót ITT láthattok.


November

Üres kis nappalink nagy átalakuláson ment át, megvettük a hőn áhított polcrendszert a többi klassz darab mellé. Ebben a hónapban a legtöbben ERRE a posztra kattintottatok, amiben leírtam hogyan kell szerintem ízlésesen polcot dekorálni.





 December

Elkészült a konyhánk! Hosszas tervezgetés után az Enter Team segítségével végre valósággá vált az álmunk. Nagyon megosztó lett a végeredmény, tulajdonképpen erre a posztra kaptam idén a legtöbb kritikát. Annyira felbolygatta a kedélyeket ez a konyha, hogy a privát email címemre is sokan írtatok, hogy tetszéseteket vagy nemtetszéseteket fejezzétek ki. Még több kép ITT.



A legmegosztóbb tartalom 2013-ban

Ha már a negatív kritikánál tartunk, idén a legmegosztóbb poszt kétségkívül a gyerekszobai szőnyeges írásom volt. Olvassátok el ITT!



A legnagyobb szenzáció 2013-ban

Az idei év nagy bejelentése pedig az volt, hogy Szigeti Zsófi személyében rendszeresen publikáló társbloggert mutathattam be itt nektek a blogon. Zsófi jövőre is jobbnál-jobb, izgalmasabbnál-izgalmasabb posztokkal jelentkezik majd!

No és persze én sem hagyom alább, 2014 a nagy munkák, dekoratív ötletek és stílustanácsok posztjainak éve lesz. Maradjatok velünk, nézzetek be rendszeresen és kövessétek a munkám a Facebookon is!

További best of posztok:

-Best of 2012

-Best of 2011

-Best of 2010



5 megjegyzés:

Névtelen írta...

minden hónapban fantasztikus
üdvözlet lengyel ;)
Jola J.

principessa1121 írta...

Tobzódás ez a poszt. :) Én a konyhát szeretők táborát gyarapítom, egyszerűen lenyűgöző, imádom, ami lett belőle. Bár ehhez képest egyelőre nagyon kicsiben játszom, rengeteg inspirációt adsz, amiért ezúton is hálás köszönet. :)

Kiss Gergő írta...

Abszolút a tálaló...

Névtelen írta...

Ez az étkező-konyha csak látszólag tágas, nagyon nem lehetett egyszerű kisakkozni, főleg úgy m hogy gáz, víz, lefolyó adottak voltak.
Amit még nem írt senki, talán azért, mert a találó volt a kiindulópont, de szerintem pont a tálaló,ami nekem nem illik bele, egy artdeco sokkal jobban illene oda szerintem. De biztos ez érzelmi döntés is, valamiért sokat jelenthet neked kedves Kata!
Ami még soknak tűnik,az a tapéta, a kevesebb több lenne.
De ezek csak vélemények kívülállóktól, a lényeg, hogy nektek tetszik, és az életviteleteknek megfelel funkcionálisan is, legyen benne sok örömötök! Üdv. Ildikó

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Ildikó!

"Amit még nem írt senki, talán azért, mert a találó volt a kiindulópont, de szerintem pont a tálaló,ami nekem nem illik bele, egy artdeco sokkal jobban illene oda szerintem. De biztos ez érzelmi döntés is, valamiért sokat jelenthet neked kedves Kata!"

Ez egy jó meglátás! Valóban ragaszkodom ehhez a komódhoz, de idővel, ismerve gyűjtögető életmódomat, ez változhat :-) Igen, nagyon szép lenne ide egy art deco de akár egy szecessziós tálalószekrény is!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips