2013/06/05

Helló Billy!

Az átalakított Rast komódok után, egy újabb nagyon gyakran vásárolt Ikea darabot tuningoltam fel, méghozzá a Billy könyvespolcot. Erre a termékre is azért esett a választásom, mert keskeny, így nem foglal majd sok helyet, a polcain viszont sok könyv és játék elfér majd.
Ez a bútor is egy jó kis alap, lehet sokféleképpen alakítani, formálni. Festéssel, tapétázással, dekortapasszal és persze díszléccel.
Mi mással? :-)
A komód átalakítás után maradt még díszlécem és azokat most fel is használtam ennél az átalakításnál. Egyrészt, mert a díszlécezés mindig jó trükk, másrészt, mert így egységes stílusúvá alakítom az egyébként jellegtelen Ikea bútoraimat, hogy rímeljenek egymásra a fiúk szobájában.
Mivel azt akartam, hogy az egész polc régiesnek tűnjön és el akartam tüntetni az ikeás jellegzetességeket, be kellett tömnöm a polcoknak kifúrt számtalan lyukat. (úgyis tudtam, hogy azt a két polcot hova fogom tenni)
Ehhez a művelethez festhető, csiszolható szilót használtam. Csak fogtam a tubust, betettem a kinyomóba és belenyomkodtam az anyagot a lyukakba.



Ezután nem csináltam mást, mint a laminált felületet átfestettem a szokásos, visszafogott, kellemes bézses árnyalatú színre, úgy ahogy kell. A festék megszáradása után, a szintén lefestett, kétféle díszlécet fellőttem szögbelövővel a helyére.

Ez lett a végeredmény:








Díszléceket pedig ezeken a helyeken érdemes keresni:
www.zatik.hu
http://www.bohacs.eu/
http://www.maroszerszam.hu/index.php?categoryID=125
http://balintbarkacs.unas.hu/spl/251719/Fa_lecek

Eddig így alakul a fiúk szobája: (a posztok a képre kattintva érhetőek el)

Káoszból indulunk:



Emelt ágyból szimpla:


Egyszínűből szines:



DIY tároló:


Dupla Rast Hack:


"Új" szőnyeg: 


Kell még ruhásszekrény, íróasztal székekkel, világítás és kedves dekoráció!
Folyt. köv.

fotók: Balogh Orsi

25 megjegyzés:

szibea írta...

Kedves Kata!

Egy kérdésem lenne:
Mi az oka, hogy a sarkokon nem vágtad gérbe a díszlécet?
Az úgy túlságosan "képekeretes" lett volna?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Szibea!

Nem tudom, miért így csináltam. :-) Amikor készen lett, akkor jutott eszembe, hogy jé, nem vágtam gérbe a léceket. Szóval, nem volt tudatos, inkább elbambultam. Bár, ha gérbe vágom, pont nem lett volna elég a léc, de ez csak érdekesség, tényleg nem volt semmi koncepcióm a gérvágás ellen.

Névtelen írta...

Vicces, hogy mielőtt elolvastam a kommenteket, pont ezen gondolkodtam.... De izgi így gérbevágás nélkül! Jól alakul...

Paat írta...

Ismét remekeltél! Kutya nem mondaná, hogy Billy:-) Nagyon szépek!

Unknown írta...

A mostani aldis akciós újságban van sarokfűrész gérvágó ládával. Szerinted azt megéri megvenni otthonra, ritka használatra?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Viktória! Persze, én is ilyesmivel kezdtem: http://akicsihaz.blogspot.hu/2012/04/gervagas-ahogy-en-csinalom.html

Nikóca írta...

Nagyon szépek lettek a polcok, én egyszerűen imádom a fiúszoba színeit, pedig sem a piros, sem a kék nem a kedvencem, de ez így együtt a bézzsel valami fantasztikus... Billy-t mi is nagyon szeretjük, főképp a variálhatósága miatt, mert ugye az ajtókat is millióképpen lehet variálni, és hack-elni is pofon egyszerű... DE! Most rátapintottál egy lényeges dologra, ami nekem eddig egyszerűen nem jutott az eszembe, pedig totál logikus... :) Mi mindig meghagytuk a lyukakat a könyvespolcon, mondván: "sosem lehet tudni, hogy mikor akarjuk áthelyezni őket"... Persze soha többé nem helyezzük át a polcokat, de mégis ott az a sok lyuk "biztosítéknak", ha valamiért meggondolnánk magunkat... :) De a lényeg Nálad van: totál felesleges meghagyni őket...
Ismét nagyon szépet alkottál, nekem is csak a díszléc volt "fura", de végülis ezért is különleges ez a polc! :)

Névtelen írta...

Én utálom, fölöslegesnek tartom a díszléceket (a kosz is jobban rájuk telepszik), de ezeknek a bútoroknak nagyon jól állnak. ;-)

Névtelen írta...

Kata, annyira jó, hogy mindent leírsz, lépésről lépésre! Más simán elkérne pénzt - nem is keveset - ezért az irdatlan mennyiségű tudásért, sőt, részt vettem már olyan online tanfolyamon súlyos tízezrekért, ahol semmi újat nem mondtak. Szóval KÖSZÖNJÜK!

Hatalmasat alkottál, egyszerűen szuper ez a polc, meg nem mondanám, hogy BILLY!:)
Így tovább, Kriszta

Névtelen írta...

Névtelen, hogy lehe utálni a díszléceket? A szép minimált kedveled? :D

Névtelen írta...

Igen, ahogy öregszem, egyre inkább vonz a minimalista stílus... ;-)

Judit írta...

Szia Kata,

Nem rég találtam rád!
Szerintem nem véletlenül. Az amit csinálsz, mind stílusban és kreativitásban nagyon inspiráló. Szerintem jó, hogy ilyen tökös csaj vagy, és a világot amit alkotsz magad körül, úgy teszed, hogy te szűröd ki mi legyen benne, és mi nem. Ebben nem kell kompromisszum, csak a Család vonatkozásában, szerintem. Csak így tovább jó alkotást!

Üdv: Judit

Mongúz írta...

Kedves Kata,

nagyon tetszik a fiúk szobája, sok inspirációt ad a gyerekszobához, amit a nyáron csinálunk majd.
(A szőnyeget is imádom!!)

Bútorfestés ügyben lenne kérdésem. Van valami tapasztalatod a JUB termékeivel kapcsolatban?
A zománcfestékük környezetbarát, gyerekszobába is ajánlják.
Persze nekem is a F&B a szívem csücske, de nagyon jelentős az árkülönbség.

Kösz,
Livi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Lívi!

Nem ismerem ezt a céget, de majd jobban utánajárok! Amit láttam a honlapjukon, az meggyőző, egyedül azt "rónám fel" nekik, hogy 124 árnyalat meglehetősen kevés a mai világban, a mostani piacon, de ha lehet más rendszerekben is színre kevertetni, akkor jöhet! :-)

Névtelen írta...

Szia Kata,

Alapozás előtt lecsiszoltad most a szekrényt? vagy kihagyható, úgymint a fogasnál?
Köszi,
Ági

Névtelen írta...

Kedves Kata,

Hamarosan fejest ugranék egy bútorfestésbe, ami egy laminált felületű Ikea darab lenne és jó lenne biztató szavakat hallani tőled, hogy megúszható a bútor csiszolása. Sima fehér a bútor és feketére festeném.
Van remény? vagy nincs menekvés a csiszolás elől?
Köszi,
Ági

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Ági!

Ha ez megnyugtat: én ezt a Billyt nem csiszoltam :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Ági!

Ha ez megnyugtat: én ezt a Billyt nem csiszoltam :-)

Névtelen írta...

kedves Kata!
gyönyörű ez a gyerekszoba! a kék gyerekágyakat is te festetted? melyik ez a szín pontosan? mi most szeretnénk a lányom kinőtt fehér babaágyát a hamarosan születendő fiamnak átfesteni, és ez a szín nagyon tetszik
Fruzsi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Fruzsi!

Náná, hogy én festettem :-) A színkódhoz meg kell keresnem a festékes dobozt. Hamarosan megteszem és mindenképpen megírom!
Kata

Névtelen írta...

de kedves tőled, Kata! várom, h megírd, és köszi előre is!
Fruzsi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Fruzsi!

A színkód: Tikkurila N367

Névtelen írta...

Szia Kata! Tudom, nem könnyű, ugyanezzel szembesültem én is: két gyerek egy szobában, egyikük most kezdte az iskolát, és adott 12m2. Szóval a tippem (hasonlóan egyik előttem szólóhoz): két Billy egymás tetejére, így sajnos túl súlyos a falon, nyomasztó érzés alatta ülni, mellette elfér egy keskenyebb íróasztal(az asztallapot gondolom nem nagy ügy levágni) -ha a nagy tanul, a kicsi nem szerencsés, ha mellette ül- egyszer. A másik ötlet pedig, Billyk vissza a földre, föléjük galéria, s arra rakni az íróasztalt. Üdv. Zita

Névtelen írta...

Kedves Kata! És amit még elfelejtettem: gratulálni az eddigiekhez: kezdetektől fogva lelkes olvasód vagyok, nagyon tehetséges vagy, és biztos vagyok benne, hogy megtalálod a megoldást a gyerekszobára is! Zita

Névtelen írta...

nagyon köszönöm a színkódot, Kata! és az egész felvillanyozóan inspiráló blogodat!
Fruzsi

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips