2013/05/12

Egyperces Ikea hack

Én mindig annyi helyet használok  a szétpakolásra, amennyi helyem van. Még szerencse, hogy van egy saját, kizárólagos használatú garázsom és az egész házunk alá van pincézve. Különben nem tudnám gyűjtögetni a sok hülyeséget, ami elsőre semmire sem jó, de később kiderül, hogy pont valami ilyesmire van égető szükségem. Mert az ember lánya sosem tudhatja, hogy éppen melyik "pincebeli" kacatból lesz kincs hirtelen.
Van például pár régi, de semmiképpen sem antik lámpaernyő vázam. Kisebb is, nagyobb is. A rajtuk lévő textilborítás már megkopott, évtizedek nehéz sorsát viselik, de ha lefejtjük ezt a textilt, a váz még mindig izgalmas lehetőségeket tartogat.


A fiúk szobájába éppen jól jött az egyik ernyő, amihez Ikea Hemma asztali lámpatestet párosítottam.
Az ilyen kicsi átalakításokra jön még jól a sprayfesték! Nagyobb bútorra, mindennapos kopásokat átélő használati tárgyakra nem ajánlom a sprayfestéket, de dísztárgyak, lámpák, vázák felújítására, újjászülesztésére mindenképpen.
Lefújtam a lámpatestet és az ernyőt egy nagyon érdekes, metálos csillogású, a háromszögmintám sötétkékjének megfelelő árnyalatú színnel. Kész is lett az új és a régi találkozásából született kicsit ipari hangulatú lámpa:






Ha tetszett az ötlet és kíváncsiak vagytok még a többi lámpatuning ötletemre is, nézzétek meg ezeket!

- fonalból lámpa
- szoknyából lámpa
- kaspóból lámpa
- m-lamp inspiráció
- régi csillárbúra újrahasznosítás
- textilkábel lámparendszer

Fotók: Balogh Orsi

2 megjegyzés:

maficska írta...

Azta, de klassz!

Lara írta...

Ötletes és a konzervdobozok is. Jól illik a szobába.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips