2013/04/30

DIY láda

A ládáknak tagadhatatlanul reneszánsza van. Kéz a kézben az újrahasznosítási hullámmal és a raklap-őrülettel, egyre több helyen látok régi zöldésgesládákat, rekeszeket lakberendezési célokra felhasználva.
A bibi ezzel az őrülettel kapcsoltban csak az, hogy
a, nehéz, szinte lehetetlen jó áron szép ládákra bukkanni, bár vidéken talán nagyobb az esély
b, ha mégis rábukkanunk néhány ládára, akkor rengeteg a munka vele, mire "szalonképes" lesz

Ezért, meg azért is mert egyre sürgetőbb szükség ütötte fel a fejét nálunk a plüssállat-tárolás megoldása, (nálatok is ötszáz darab plüssel alszanak a srácok? Néha csodálkozom, hogy ők hogy férnek el az ágyban) úgy döntöttem hogy  csinálok ládákat magam.

Nem akartam túl sok időt szánni erre a projektre, mert bőven vár még rám sok más nagyobb kihívás itt a fiúk szobájában, ezért a szükséges deszkákat a faáruházban méretre vágattam, hogy azzal se teljen az idő, amíg itthon dekopír fűrésszel lefűrészelem.
Négy méteres szálból vettem, abból vágattam harminc illetve ötven centi hosszú darabokat.
Vettem még polcépítő elemet és elhoztam anyutól egy könyvespolc kiselejtezett hátulját, ami nagyon vékony farost lemez, hogy az legyen a ládák alja.


A szuper kényelmesség és lustaság (vagy vegyük inkább hatékonyságnak?) kölcsönkértem egy szögbelövőt is. Így láttam neki a munkának.
Először  fogtam a csiszolómat és a deszkák szélét úgy megcsiszoltam, hogy kapjon egy kis lekerekítést a végük. Majd lefestettem a léceket és minden hozzávalót a kívánt színre. Végül fogtam a szögbelövőt, és villámgyorsan összelőttem az alkatrészeket. A polcépítő elemeket lábaknak használtam, melyeket először ragasztópisztollyal rögzítettem, végül felülről megküldtem egy szöggel.





ne ítélkezzetek :-) rendet fogok rakni...

Amint kész lett, tudtam, hogy sok ilyet kell majd még csinálnom, mert ez a láda nem csak a plüssállatok tárolására ideális, de gyönyörűen mutatna a verandán is, virágládaként.
Szerintetek?





fotók: Balogh Orsi

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bizony, szuper lett ! Én is elfogadnám ... akár a teraszra is !

Aranyalma írta...

Szupi lett! Hasonlót tákoltam valamelyik nap a gáz meg a fal közé annyi különbséggel, hogy annak felhajtható teteje van, lehet rá pakolászni főzés közben, no meg rengeteg üres üveg elfér benne.: -)

Ancsa írta...

tenyleg nagyon jol nezne ki viragladanak iiiis:)

Nemiskacat írta...

Tök szuperek lettek! A lábak a legjobbak!

Edit írta...

Hű de tök jó lett. Én még arra gondoltam, hogy gurulós lábak is mehetnének rá.

Aranyalma írta...

Most vettem észre, hogy a padlónál a szegő fehér és vastagabb mint az átlag. Nagyon jól néz ki! Bogárfóbiás vagyok és hülyének néztek amikor a szegőt alul fölül ki akartam szilózni.
Ez egy szupi megoldás! Köszi az ötletet!

Névtelen írta...

Nagy izgalommal várom és tátott szájjal csodálom,hogy alakul a fiuk szobája!Szuper!!!Én UNOKA /fiu,lány/ szobán gondolkodom. Alapos leírásaid TÖBSZÖRI !!! olvasásának hatására szívom föl a fejem,hogy neki álljak magam!Be is szereztem potom 2000Ft/db áron katonai fa ládákat /antikolni/ a plüssöknek, meg egy ütött kopott gördeszkát polcnak.... hát majd meglátom:)

Névtelen írta...

Óh jaj!Bocs TÖBBSZÖRI

Viktoria írta...

Naggggyon jól néznek ki! A lábakat is úgy vetted hozzá?

lolli írta...

húúúdetuti!

Névtelen írta...

Szia, nagyon ügyes vagy :-) Bárcsak én el tudnék jutni idáig... Van tipped, hogy régi Réka stílusú szekrényt hogyan lehetne felújítani? Köszi :-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips