2012/10/25

Virágom, virágom

A fiaim elég gyorsan beleszocializálódtak abba, hogy anya a szerelmétől mindig kap virágot. Hol csak egy szálat, máskor meg egy szép nagy csokrot.
Hamar megtanulták, hogy anyát ilyen apró figyelmességekkel boldoggá lehet tenni, és most már a nagybevásárlásról is virágcsokorral jönnek haza, vagy az esti sétáról, hátradugott, izzadó kis kezükben szorongatott vadvirágokkal érkeznek boldogan.
A legjobb az egészben látni az örömöt a szemükben, az örömöt, hogy örömet okoznak.

Az új házba tárgyak nélkül érkeztünk, így vázának is híján voltunk. Poharakba, vizeskancsókba raktam a kicsi és nagy csokrokat, de ennek a szedett-vedettségnek mostanra véget akartam vetni.
Mosogatás közben jött a gondolat, hogy a szép formájú üvegeimet fel is használhatnám, felturbózva, kicsinosítva.
És lőn.
A gondolat projekté válását egy festékbolti látogatás is segítette, amikor rátaláltam egy csodálatos, réz színű sprayfestékre, aminek az árnyalata pontosan egyezik a Tom Dixon lámpánk árnyalatával. Imádom ezt a festéket! Mióta kézbe kaptam, csak fújom és fújom és nemsokára megyek egy újabb adagért.
Szóval, a váza kialakulásában szerepet vállal egy különleges, öblös formájú befőttesüveg (savanyúság volt benne), réz színű sprayfesték, egy csomag gyöngy, valamint ragasztópisztoly és egy fogó.

IMG_5073 LRs.jpg

Az üveget megtisztítottam, majd a gyöngyöket a fogó segítségével elkezdtem felragasztgatni. Kell a fogó, mert a gyöngyök kicsik, a ragasztópisztoly meg veszélyes jószág, komoly égési sérüléseket tud okozni! Szóval, a fogó a munkát megkönnyíti, és biztonságossá is teszi.

IMG_5091 LRs.jpg

Apránként felragasztgattam a gyöngyöket. Pepecs munka volt.

IMG_5112 LRs.jpg

IMG_5130 LRs.jpg

Amikor felragasztottam az összes gyöngyöt, letisztogattam az üvegről az esetlegesen megmaradt ragasztó-hálókat (ilyenek maradnak, ahogy nyúlik a megolvadt ragasztó) és a műhelyben lefújtam az üveget. Technikáról bővebben itt olvashattok.

IMG_5157 LRs.jpg

spray-festes.gif

Mondom, egyszerűen imádom ezt a színt! Döbbenetes átalakításokra képes.

vázaprojekt_2.jpg

vázaprojektnr2.jpg

vázaprojektnr1.jpg

Ami pedig plusz egy extra ötlet ebben a posztban: átlátszó vázát termésekkel, zöldségekkel is izgalmassá tehettek. Én például, kelbimbót tettem egy teljesen szimpla kis vázába, amitől rögtön más hangulata lesz.
 Nálatok van virág az asztalon?

kelbimbo_vázában.jpg


A fotókat Balogh Orsi készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips