2011/09/25

Lomtalanítás és garázsvásár, ízlés szerint

Helló, főnök, elvinném ezt a széket, meg tudunk egyezni?
Általában meg tudunk, hosszas alkudozás után.
Bosszantó, de manapság már sokszor csak így lehet klassz dolgokhoz jutni  egy lomtalanításon. Hiszen a sok "bérörző" mellett, labdába sem rúghat az egyszeri, magamfajta hobbilomis.
Azonnal lecsapnak mindenre és már saját árúvá is teszik: sokszor pofátlan összegekért adnák tovább a frissen kidobott holmit.
Vak tyúk is talál szemet alapon, azért futottam pár kört a környékünkön a hétvégén, ahol javában zajlik a lomtalanítási őrület. Az eredmény:


1db kisszék, ami azért kellett nekem, mert legalább lesz párja az első kárpitos székemnek. Fél órán keresztül ment az alkudozás, huza-vona, mire el tudtam hozni az asszonyság feneke alól.
1 db ajtó, amire a  "főnök" csak legyintett: vigye!
1 db lámpabúra, ezt épp nem őrizte senki, nem is értem. Én mindenesetre nagyon örültem neki!
1 db kiskomód, nagyon retro, nagyon kopott, és épp akkor rakták ki, amikor arra jártam. Szerencsém volt, stipi-stopi, én fogtam meg elsőnek!
1 db sétabot, ez még a lomisoknak sem kellett, de amióta megláttam ezt, tudom, hogy nagyon hasznos darab 

Röviden összefoglalva tehát, lehet szerencséje egy hobbilomisnak is. De igazán jó dolgokhoz csak akkor juthatunk hozzá, ha lenyeljük a békát, és képesek vagyunk feltenni a kérdést: mennyi az annyi, főnök?

Ha nem szívesen merészkedtek a profi lomisok közé, akkor ajánlom figyelmetekbe a Garászvásárok kezdeményezést, melyet az Otthonkommandó bloggere indított útjára. A hétvégén személyesen is tapasztaltam, milyen mókás egy ilyen rendezvény: a csajok egymás közt csereberélik cuccaikat, közben megy a pletyi meg a viccelődés, süteményosztogatás, és kvaterkázás. Nem csak szuper cuccokhoz lehet így hozzájutni, vagy egy kis konyhapénzhez, de igazán klassz társasági esemény is egyben, ami összekovácsolja a közösséget. Érdemes belevágni!


bazár van

a fiamnak van ízlése :-)

Gabi köt és árul

kincsekre is lehet lelni :-D

9 megjegyzés:

Sch Gabi írta...

:-)

Inkább nevettünk és pletykáltunk... no és tényleg sokat haladtam a horgolással. JÓ itt ülni nálad... És micsoda őszi nap volt!

tHs írta...

úristen az az ernyőőőőőőőőőő!!!

Kreatív konyha írta...

Azért a szerencse mellé kell egy olyan "szem", ami észreveszi a lomokban a kincset! Várom ezeknek milyen további élete lesz :)

Az esernyő (napernyő) nekem is bejön!

Monika írta...

Annyira jót mulattam a bejegyzéseden,ugyanis tegnap késő este,majdnem éjjel, tettem egy kört a bringával,mert a kocsiból láttam két kupacot délután.És igaz,hogy bicóval nem lehet nagy dolgokat elhozni, de így nem vagyok olyan feltűnő.:)))))
Szerencsére/ ?/ eredménytelen volt az éjjeli portyázásom-most-,de a sport megvolt..)))))
Legutóbb viszont én is sikerrel jártam: 1 lámpabúra, és egy hosszú láda.doboz.Eldugtam a kisházba,hogy a valaki ne lássa, mert szerinte így is sok a lom.Ejnye..))))

Bogi írta...

Most jól elgondolkodtam, hogy ez nem a mi ajtónk volt-e. :D

Szilva írta...

Jót mulattam ezen a poszton, mert egész nap egy lámpaernyőn ügyködöm :D, bár kicsit kisebb, de az enyém kész van:)

A szék ugyanolyan lesz mint a másik? Az nagyon tetszik, csak épp olyan kár, hogy egyedül van.

Névtelen írta...

A budaörsi Ikeában ma láttam a kék-fehér csíkos vászonból egy tekercsnyit - a piros párja. Nem ezt kerested? A rohanásban nem tudtam megkérdezni, hogy mennyi van belőle.
Kati

nemcsaktaska; fabolfabrika blog írta...

Én is lomtalanítottam a napokban, így valószínű, hogy egy környéken lakunk. A legütősebb termés -amit alig hiszem, hogy megszereztem- : egy faburkolatú régi hűtőszekrény (vagy inkább doboz). Úgy néz ki, mint egy nagyobb éjjeliszekrény, csak a belseje bádog; jeget kellett bele tenni, úgy tette a dolgát. Igaz, először sikertelenül próbáltam lerázni róla az éppen ráhuppanó megélhetési lomist, de az eredeti tulaj segítségével visszavettük tőle.

Névtelen írta...

Tegnap pont a munkahelyemen sikerült egy pár csinos kis fonott kosaras szekrénykére/polcra szert tenni, a fönök régen bútorértékesítéssel is foglalkozott és az egyik szállítmányt nedvesség érte. Pattogzik le róluk a festék néhány helyen így nem tudta eladni, csak a raktárban foglalták a helyet. Mondtam neki hogy ez így tök shabby-chic, jelenleg nagyon trendi, de azt mondta hogy öt nem érdekli, hagyjunk ott egy párat neki szerszámokat tárolni, de a többivel szaladhatunk. A kolleganövel telepakoltunk két kombit... :-) Most itt állnak a folyosón és én filózok hogy mi legyen velük :-)


Timi

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips