2011/05/30

Inspiráció gyűjtés

Szeretném, ha a káosz a nappalinkból végleg eltűnne. Szeretnék végre egy helyet, ahol le lehet pihenni, ahol minden a helyén van, és ahol vendégeket lehet fogadni. A cél eléréséhez az első lépés a beépített szekrény megrendelés volt, ami pár napja teljes pompájában van jelen a nappalinkban.

a szekrény a még felújításra váró dolgozósarokkal


a sarokból eltűnt a bútor-lerakat
Második lépésként, deportáltam a már elkészült és a felújításra váró bútorokat a nappali sarkából. Nem volt könnyű, de szerencsére, van egy átmeneti szállásuk, és remélem, hogy hamarosan találok magamnak a környéken egy raktárat. Ami esetleg műhely is lehetne, álom, álom, édes álom, na, ne térjünk el ennyire a témától.
olvasózug, még sok-sok munka lesz vele
A harmadik lépés, a berendezés, a hangulat kialakítása. Ide még nem jutottam el, nem csak azért, mert még van pár bútordarab, ami a nappaliban kap helyet és amiket még nem újítottam fel, hanem azért sem, mert még mindig vannak kérdések bennem.
Nehéz mindent jól összehangolni, és annyi az ötlet, az elképzelés, hogy a szelektálás is nehéz.
Gyűjtögetem tehát az inspirációkat, melyeket kicsit átformálva, a helyhez igazítva, valamilyen formában viszont szeretnék látni az otthonomban.
Az inspirációs fotók gyűjtögetése azért is jó, mert a sok-sok innen-onnan összeszedett fotóból, elkezd kialakulni egy ízlésvilág, egy vágyott hangulati kép. Én például, így jöttem rá, hogy mennyire szeretem a csíkokat, hogy vonzódom a kékhez, és az talán nektek sem meglepő, hogy az eklektikus stílus áll szívemhez közel.
Úgyhogy hamar világossá vált, hogy a nappalinkban lesz valami kék, lesz még cikkcakk minta, talán a függönyön, talán a szőnyegen, lesznek színes, és geometrikus mintás párnák a modernre álmodott neobarokk kanapén, és lesz inspiráló dolgozósarok, meghitt olvasózug régi és új bútorok keverékében. Lesz képek gyűjteménye a kanapé felett, és lesz a már elkészült, és a Boho Home-ban kapható komódhoz hasonló szegecselt tévészekrény.
Ha pedig egyszer majd nagyon unatkozom, lesz színek szerint csoportosított, vagy egyenként átcsomagolt könyvespolc. Mondom, ha majd nagyon unatkozom ;-)

forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás

11 megjegyzés:

Reki írta...

Valamikor olvastam az egyik posztban, hogy Ikeás kék-fehér csíkos anyaggal tervezted a kanapét áthúzni, de azt mondták az Ikeában, hogy már nem gyártják azt az anyagot. Nem tudom melyikre gondoltál, de én a múlt héten a budapestiben láttam kék-fehér csíkos anyagot. No nem vékony, hanem széles csíkosat. Sötétkék és fehér.
Üdv.: Réka

Szentgyörgyi Kata írta...

Réka, igen, a vastag csíkosat még tartják, csak nekem azzal az a bajom, hogy túl sok benne a fehér felület, és a két "kismalacom" mellé az öngyilkosság lenne. Tulajdonképpen, valószínűleg a praktikum miatt, teljesen le kell mondanom a kék, fehér csíkokról. egy hónap alatt koszolódna be a fehér textil.....Pedig, imádom a tengerészcsíkosat, főleg egy antik darabon!!

Mikes Andrea írta...

Szia, jol alakul a nappalid szinte latom magam elott! Ha fuggonyt csikoznad be (kek-feher) es a kanapet keken hagynad, feher-kek csikos parnakkal, sztem ugyanugy elerned a kivant hatast:) Vagy, kek-feher csikos pokrocot rakhatnal ra... En szemely szerint imadom a lepedo/pokroc/pled-del letakart nagy kanapekat es foteleked, de szerintem a te kanapedon lehet nem mutatna annyira jol, mar ha azt a kanapet akarod athuzatni amirol mar itt irtal posztot! Az tenyleg szep magaban. A masik amit akartam mondani, h a kep kombinacioban is megjelenthetne a csik, pl maga a keret lehetne csikos... A konyves polcokat en ugy szeretem h minel rendezetlenebbek... mintha eppen olvasnad oket:) Na jo, hagylak alkotni!

Magdaléha írta...

Nagyon szép a nappalid már most is. Abban csak megerősíteni tudlak, hogy minél kevesebb fehér/törtfehér legyen a kanapén. Én rábeszéltem a nagyon tiltakozó férjemet egy törtfehér huzatra ami mosható, hát ne tudd meg... Kimoshatatlan foltokkal van tele... /3,5 gyerkőc, akikből kettő Tarkabarkás szintén :-)/
A másik dolog, hogy nálunk is van egy rész a nappaliban, ahol fényképek vannak a falon, mindenkit odacsal, jó nézegetni a családot :-))

Névtelen írta...

Azt nem írom, hogy nagyon szép, mert már sokan írták :) Viszont az érdekel, hogy hol lehet ilyen fotogén macskát szerezni? :D

UI: Nagyon szeretem a blogodat, csak így tovább!

Üdv
Zsuzsi

Otthonkommandó írta...

Joie Vivre
kb 1 hónapja találtam meg a blogodat, viszont tegnap totál kiakasztottam a férjem, a gyerek meg megsértődött, mert egész délután és este leszartam őket, semmit nem voltam hajlandó csinálni, az elejétől a végéig elolvastam az összes posztod:)
ja, és ez a kárpitozás érdekelne! ami vicces, hogy én abban a lépcsőházban laktam 24 éven keresztül és ismerem őket:)
Ditta

Szentgyörgyi Kata írta...

Zsuzsi, mi ezt a fotogén macskát egy mozi előtt vettük ;-)még kismacskaként.
Magdaléha, na most gondolkodhatok, hogy ki vagy :-) Három és fél gyerek? Kemény vagy! ;-)
Otthonkommandó, kicsi a világ! ;-)Tervezzük,hogy ősztől szervezünk kárpitos tanfolyamokat, mert sokan érdeklődnek a téma iránt.

Mikes Andrea írta...

Butor atalakito tanfolyamot is szervezhetnel, mondjuk januartol!:)

Szentgyörgyi Kata írta...

Andrea,
érdekes, pont ma hallottam ezt a mondatot, valaki mástól is.....összebeszéltetek? :-)

Magdaléha írta...

Joie Vivre!
Nem vagyunk bemutatva egymásnak :-)))) A bálon felismertelek, de nyúl voltam odamenni beszélgetni...

Esztervalaki írta...

A tanfolyamra szeretnék én is jelentkezni a 9 éves lányommal.Üdvözlet

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips