2011/04/20

Dobozokból, bútor

Utálom azt a jelenséget, amikor az étkezőasztalon, meg a konyhapulton halmozódik fel az a sok papír, számla, levél, kulcsok,és a gyerekek apróságai, amiket hazaérve kirámolunk a zsebünkből.
Elképesztő, hogy milyen kupi keletkezik így, nap, mint nap!
Ennek orvoslására akartam egy kis komódod, egy lerakodóasztal szerűséget, ami elnyeli a kacatokat a zsebeinkből.
Ideális helyet is találtam neki, a lépcső alatti területet.
A megvalósítás tekintetében, szokás szerint, körbenéztem a házunk táján.
A megoldást, a majdnem 10 éve meglévő, Ikeás fadobozokban láttam meg.
Szerencsére, volt belőle elég sok.Fogtam őket, lecsiszoltam, majd egymásra ragasztottam az egyes dobozokat. A ragasztások mentén fatapaszoltam a dobozokat, hogy később, a festés után, már ne látszódjon, hogy a bútorom nem egy darabból van.A fiókokra dekorlécet ragasztottam, így adva nekik egy kis formát. Ezután jöhetett a festés és a fogantyúk felfúrása.


Már majdnem készen voltam, de a terveim szerint, az egészet kecses lábakra akartam állítani, és sehol sem kaptam ilyen faragott lábat. Óriási szerencsémre, a Zatikban kiszúrtam ezt a polcot:


Kiállítási darab volt, ráadásul, kifutó termékekből állt össze. Mindössze ezer forintért jutottam hozzá! Meg is volt a hiányzó négy láb. (a maradékot meg majd jól felhasználom másra, hehehe)
Összeállt a fiókos lerakodó asztalka! A biztonság miatt, majd a falhoz rögzítjük, nehogy valamelyik rosszcsont magára rántsa.Dobozbútor. Gondolnád?


A lépcső alatti részen, gyakorlatilag megszűnt a kupleráj. Haladok!


A lépcső alatt is sok kacat elfér

Begipszkartonoztuk a rumlit
ajtót is szereltettünk a rumlira

27 megjegyzés:

Betty írta...

Wow!!! Minden elismerésem, nagyon pofás kis darab lett! :)

Molika írta...

Zseniális!
Nagyon ügyesen össze hoztad, szépen alakul a házikó.
Jó látni folyamatában a fázisokat. Kiváncsian várom a nappalis sorozatot :o)

Otthon Művek írta...

Kolosszális!
Vannak ilyen dobozaim...
Van kupi a konyhaasztalon...
És az előszobában...
Elgondolkodom...
Köszi.

Névtelen írta...

Szuper!

vadjutka írta...

ez szuper!!!!

figyi, majd ha lesz új lakásom, akkor felveszlek tanácsadónak :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

oké :-) Majd szétnézek, miből lehet nálad valami jópofát csinálni ;-)

Orsi írta...

Hihetetlen vagy!!!! :)) Szupi jó lett!!! Imádom a színeket!

Unknown írta...

Szenzációs ! :)
Általad beleszerettem ebben a szép szürke színbe... :)))
Mariann

Névtelen írta...

Nagyon édes és szép lett, jót ötlet!

soesbors írta...

És a tükör alatti festés is zseniális lett!!! Megalájk! Imádom!

Andi írta...

Nekem is nagyon tetszik az egesz lakas ugy ahogy van, barmerre nezek valami megfogja a szemem. Egy forma, egy szin, egy minta. Nagyon profi. Vatera fizethetne neked amiert igy reklamozod:)

Szemi írta...

Teljesen véletlenül akadtam a blogodra, de nagyon tetszik! Igazán kreatív vagy, ráadásul nem csak elképzelni tudod a dolgokat, hanem meg is valósítod őket. Csak gratulálni tudok! :)

Ezt a kis komódot meg én is nagyon szivesen elfogadnám ilyen kupi-elnyelőnek. :))

tudod írta...

Nagyon jó ez is :)

Gigike írta...

ááááá most már meghalok...nagyon tetszik!!!

Névtelen írta...

Nagyon tetszik! Meg is valósítanám, csak áruld el lécci, h rá tudtad-e venni a kiccsaládot, hogy a zsebükből rögtön a fiókba pakoljanak, és ne a tetejére?

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia,
a felső két fiókot leszámítva (itt az én cuccaim vannak, notesz, napszemcsi, telefontöltő, számlák)az összes többi a fiúké és imádják! Igaz, én pakolom oda a cuccaikat, de nagyon élvezik, hogy turkálhatnak a fiókokban. A kisebbik fiamnak saját kulcscsomója és telefonja van (töltővel) plusz saját napszemüveg és ő például mindig el is pakolja a saját fiókjába. A nagy meg kipakolni szeret. Mindenképpen praktikus, bár mint tudjuk, tárolóból mindig egyel kevesebb van, mint kéne.....

Saci írta...

Nekem is nagyon tetszik, jó ötlet a fiókok díszlécezése, szép az egész. . Csináltam ilyen dobozokból éjjeliszekrényt, íróasztal felső részét ceruza, nyomtató, nyomtatópapír, stb. tárolására, felhasználtam egy dohányzóasztal kialakításánál is. Csak az a bánatom, hogy az IKEA már nagyon kevés ilyen jellegű dobozt árul. Lenne még ötletem.

Alizka írta...

Nagyon jó az ötleted, melyet kiviteleztél. Kérdésem, hogy mivel festetted le a komódot, mi a festék neve, és a technológia, mert nagyon szép, szívesen én is lefesteném a mi szekrényünket vele. Előre is köszi.

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Alizka, ennél a bútornál kétféle festéket használtam. A fiókokat sprayfestékkel fújtam le, először alapozó sprayfestékkel, utána pedig Motip Carat márkájú szürke sprayfestékkel. A dobozok oldalát alapozás után, Tikkurila Empire, fehér festékkel festettem be.

Alexandra írta...

Imádom!
Kár, hogy az Ikea megszüntette ennek a modellnek a gyártását, a legjobban hackelhető darabjuk volt.
Most is van egy hasonló, de egyáltalán nem olyan jól sikerült modell, mint az eredeti.

Alexandra írta...

Be kéne ide küldened: http://www.ikeahackers.net/

Anna írta...

Nagyon szépek a munkáid, gratulálok!
Egy kérdésem lenne: hol szerzel dekorlécet? Egyszerű dolognak tűnik, de én nem találok! :(

Unknown írta...

Szia Kata!

Azt elárulnád, hogy mivel ragasztottad össze a dobozokat? Fantasztikus munka, nekem eddig ő a kedvencem. Ja, és még egy kérdésem van: hogyan szerelted fel a lábakat? Őket is ragasztottad vagy valami spéci szöggel rögzítetted?

Köszi a választ: Nóra

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Nóra!

A dobozokat PattexFix építési ragasztóval ragasztottam. ilyenkor jó sok nehezéket teszek az összeragasztott felületre. A lábakhoz sajnos a doboz anyagának vékonysága miatt nem fértem volna hozzá csavarral vagy szöggel, így azok is ragasztva vannak, ugyanezzel a termékkel. Jó erős ragasztó és nagyon gyorsan megköt, függőlegesen ragasztandó díszlécekhez is jó. A pattex faragasztója is használható ehhez a projekthez.

Nóra írta...

Órák óta Nálad vagyok, olvasgatok, tanulok, mert két bútordarab felújítása is sürgőssé vált nálunk. Az egyik egy ilyen ikeás dobozos fali polc (egymás mellett három fiók), amiből pont ilyet szeretnék készíteni, mint a Tiéd (csak a falon maradna). A dekorlécek érdekelnének, hol veszed? Barkácsáruházban kapható? És milyen széles a Tiéd, hogy pont eltakarja a fiókok lukait? Vagy más egyébbel takartad azt el? Megmértem, az én dobozaim lukai 2 cmre lógnak le, ha alul-felül kap 2 cm széles dekorcsíkot, alig marad közepe, vagy nem?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Nóra! a léc nem takarja el a lyukat. Ez nem is volt cél, pont az általad leírtak miatt. Egyszerűen csak megfordítottam a fiókokat, ennél a konstrukciónál ez csak egy mozdulat. A lyukak így belülre kerültek, és nem kell eltüntetni őket!
Díszléceket nagyobb barkácsáruházakban, sokszor de sokszor egész kicsikben is vehetsz, vagy bármelyik faáruházban.

Nóra írta...

:-D Ez óriási, eszembe sem jutott megfordítani a fiókot! Köszi!
Köszönöm a díszléc ötletet is!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips