2010/12/01

Konyha tervek

Tegnap este, Kata barátnémmal összeraktuk a konyha tervét. Egy csomó helyre már elküldtem, várom a legtutibb ajánlatot. Akárhogy is,fontos szempont, hogy olcsó legyen! Ezért sokat agyaltam azon, mi lenne az a megoldás, ami nekem is tetszik, de költségtakarékos is egyben. Végül arra jutottam, hogy olyan konyhát szeretnék, aminek a frontjai préselt MDF-ből vannak, de nem laminált, nem fújt, nem mart. Csak méretre vágott. A Zatikban vennék dekorlécet, amit ráragasztanánk, ez adná a tervben is látható mintát. És végül magam festeném le, fehérre. Mondjuk egy kicsit, itt-ott visszaantikolva, hogy a konyhabútoron is visszaköszönjön a tálaló hangulata. (a terven szürke, de nyugi, nem festem át!). A pult tömör tölgy, és egyáltalán nem baj, hogy az gyorsan használttá válik, remekül  illeni fog a koncepcióba. A konyha rövidebb oldalán egy pengefal takarja majd a szoba felől a gigantikus hűtőmet. Hogy ne tűnjön böszmének, azt találtuk ki,hogy hozzuk ki a konyhaszekrényt a hűtővel egy szintbe, így a szokásos 60cm mély korpusz helyett, nálam 75 cm lesz a mélység. Így viszont, ide csak nagyon nagy anyagi áldozatok árán kerülhetne fa munkapult, tehát a mosogató  bontott cementlapokkal burkolt munkapultra lesz téve. A felső szekrényeket egy gipszkarton fal zárja le. lesz még egy-két nyitott polcom is, az üvegekben tárolt alapanyagoknak, de alapvetően, úgy számoltam, hogy az összes cuccunk be fog férni a tervezett bútorba, nem lesz szem előtt semmi olyan, ami nem szép a szemnek.Úgy érzem, jó kis konyhát sikerült fejben összeraknunk, ám a legjobb dolog az, hogy a konyhából egyenesen a kertbe léphetek,de erről majd a következő posztban tudtok meg többet.

8 megjegyzés:

edit írta...

az felettébb érdekelne, h mi lesz a hűtő tetején? talán könyvek? (erre gondoltam a terv alapján)

Szentgyörgyi Kata írta...

Igen, szakácskönyvek.

Szilvai írta...

És biztosan elég az a felsőszekrény? Nem lenne praktikus a plafonig beépíteni? Nagyon tudnak szaporodni az edények, nönek a fiúk, egyre többet esznek stb. Nálunk az évek alatt kb. kétszeresére szaporodott a konyhaedény állomány.

Szentgyörgyi Kata írta...

Szilvai, ezen én is sokat gondolkodtam, és arra jutottam, hogy ha majd nem lesz elég, akkor a konyha másik oldalára is teszünk fel felsőszekrényt. Egyébként kőkeményen felügyelem, hogy ne szaporodjanak a cuccaink feleslegesen, kíméletlenül kiszelektálom azt, amiről hosszú távon kiderül, hogy felesleges.

Szilvai írta...

Te egy fegyelmezett hős vagy! Én sokszor azért nem dobok ki dolgokat, mert hátha kell még, és akkor mit csinálok (most éppen 2 db húsdarálón vacilálok). A 17 literes fazekat is csak évente 1-2x veszem elő, de hát kell, ha az összes gyerek hazajön töltöttkáposztát enni.

Szentgyörgyi Kata írta...

Az óriás fazék kell! Évente kétszer, de kell.Nekem is van, most épp kocsonya készült benne. De pölö a negyedik fajta muffinsütő már nem kell, főleg, hogy a fiaim nem is szeretik a muffint....

Kinga írta...

90 nm-es a házikónk, önszántunkból építettük akkorára. Mindenki azon csodálkozik, hogy férnek el az edényeim.( Jelzem két fiam és falánk apjuk miatt állandóan sütök -főzök.)Kb.10 különböző méretű lábosom van. Anno Anyukámnak volt vagy 40, a felét nem használta.Dédimamám arról álmodozik, hogy vesz nekem a piacon egy csili-vili új 30 darabos garnitúrát... :-) Nem hagyom magam! Egyébként amire nincs szükség mennie kell!!! Viszont a karácsonyi dekorációim kezdenek elég sok helyet elfoglalni... .-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kis alapterületű házban, ahol nincs kamra, nincs pince, nincs sok tároló, muszáj fegyelmezettnek lenni. Amiről kiderül, hogy haszontalan, annak mennie kell! :-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips