2010/10/17

A szimpla háziasszony provokációja

Tervezgetjük a konyhát. Számolunk, osztunk, szorzunk, fejet vakargatunk, alkudozunk. Tervezgetem,hogy mit hova rejtek el. Szeretem ugyan a rendezett káoszt, de én képtelen vagyok uralni. Ezért, bár lesz néhány nyitott polcom, igyekszem mindent eldugni, a rendetlenségre jótékony homályt borítani. Pár napja kaptam hírlevélben Martha Stewart, az amerikai sztárháziasszony konyhájának képeit. A gyönyörű konyha számomra színtiszta provokáció. A glédában álló evőeszközök, a csillogóüvegpoharak és a kifényesített edények látványa felébreszti bennem az irigységet és ráébreszt saját rendetlenségemre. Számomra ez a konyha egy csodálnivaló, szürreális vízió. Tegye fel a kezét, akinek hasonló rend uralkodik a konyhájában! RHM, te leteheted, köszi :-P



















forrás

4 megjegyzés:

Szilvai írta...

Ez szerintem díszlet!:) Nincs ember (háziasszony), aki ilyen rendet tud tartani, vagy csak nagyszámú személyzettel. Gyönyörűek a szabadon lógó edények is, de két hét alatt beporosodik, ha nem használják, azt meg nem hiszem, hogy naponta letörölgeti. Én elkezdtem nézni a nő mindenféle műsorát, de egy idő után annyira idegesített, hogy mindenhez ért, mindent tökéletesen csinál, hogy abbahagytam.

Klein Kinga írta...

Egyetértek Szilvaival. Ha valamit nem használsz 2-3 naponta és nyitott polcon van nagyon csúnyán beporosodik. Gyönyörű ez a konyha, de neki biztos van takarítónője :)
A fiókokban lévő rendszerezés viszont nagyon is ajánlatos, erre kevesen gondolnak, mikor konyhát terveznek!

Dorka írta...

Hűha, a legjobban az tetszik, hogy saját szakácskönyvei díszelegnek a polcain. nem kissé önimádó lehet a nő. Én nem vagyok annyira cizellált, hogy 5-10 sodró és nyújtófa legyen a konyhafiókomban.
Meg azért felmerül, ha tényleg ilyen rendezett és tiszta a konyha, vajon ki játszik a gyerekeivel? A bébiszitter, mert akkor inkább legyen kevésbé dizájnos az étekkészítés színtere.
Kata lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat a saját konyhátokban. Nekem pl. nagyon tetszett az átmeneti konyhátok is, tök jó alakja volt és szép volt a pohártartótok.

Dekorella írta...

Imádnám az ilyen rendet. Törekszem is rá, de van a családban egy ellendrukkerem. Egyrészt. Másrészt meg inkább ne legyen ilyen rend, de legyen egy boldog kétéves, aki pakolászhat, és akinek az anyja nem suvickol és szortíroz naphosszat, hanem játszik vele, tanítgatja stb.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips