2012/10/30

Inspirálódj dizájnerektől!

Az elmúlt két és fél évben, mióta blogolok, az volt a mániám, hogy csak saját munkáimról posztolok a blogomon, csak arról írok, amit magam készítek, magam tervezek, én valósítok meg.
Eléggé megalomán hozzáállás, nem?
Úgy döntöttem, változtatok ezen, mert van van egy csomó dolog, amit meg szeretnék mutatni nektek.
Az írásaim és bútoraim ugyanis mindig külső hatások alapján születnek: mindig inspirál valami. 
Befolyásolnak a külföldi trendek, az utazások, az új élmények, de megihlet egy-egy szép fotó, egy szín, és nagyon sokszor, talán legtöbbször valamilyen különleges dizájner darab.
Attól ugyanis, hogy  képes vagyok dolgokat itthon összerakni, fabrikálni, alakítgatni, még maximálisan lenyűgöz és heves nyálcsorgatást idéz elő, ha szép (és persze marha drága) dolgokat nézegethetek.
Azon kívül, hogy elkezdek az adott tárgyra vágyni, meg is tud ihletni. Ötleteket ad, irányt mutat egy-egy komolyabb alkotás.
Egyszóval, azt tanácsolnám ezzel a poszttal, hogy nem kell mindig az árcédulán elszörnyedve elhúzni a csíkot vagy elfordítani a fejet. Alaposan nézzünk meg mindent inkább és gondoljuk ki, hogyan adaptálhatjuk a látottakat a saját verziónk szerint!

Szerintem, most az egyik legdurvább addikciót kiváltó dizájner márka a dán Hay. Csak nemrég ismertem meg őket, de abszolút rajongó lettem. Órákig nézegettem a honlapjukat és éreztem, ahogy felpezsdül a vérem: a formák, a színek, a fotók megfogtak, lenyűgöztek és hihetetlen inspirációt adtak. Az tuti, hogy a hálószobánkat ebben a stílusban rendezem be!

Egy biztos, a hatást, amit kiváltottak bennem, ki kell élnem valamin.

Addig is, nézzétek ezeket az egyszerű, puritán formákat, a nagyszerű ötleteket, fotókat, de leginkább a színeket. A színeket, a színeket a színeket!!!!!

hay_plissé_irattartó.jpg

hay_tálca2.jpg

hay_tray.jpg

teatowel_hay1.jpg

teatowel_hay2.jpg

hayblanket.jpg

takaró_hay.jpg

hay_textiles.jpg

dotcarpet.jpg

dotcarpet_hay.jpg

hay_armchair.jpg

hay_table.jpg


hay_polcok.jpghay_storage.jpg


hay_displaymebox.jpg

A fenti lenyűgözően inspiratív fotók mentén lett a hálószobánk első bútora (a matracon kívül) ez az asztalka:

vatera_asztal.jpg

Nektek van kedvenc dizájn cuccotok?

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips