2011/12/24

Nekem a karácsony

Nekem a karácsony az otthonosság. Nekem a karácsony a kívül hideg, belül meleg. A kulcsra zárt ajtó, a mindenfelé pislákoló fények, izgalmas készülődés. Lábam alatt ropogó hó, csend és béke.
Nekem a karácsony a gyerekek öröme, izgatottan széttépett csomagolás, ének és tánc.
Nekem a karácsony a halászlé, a libamáj, a nagy családi összejövetelek és röhögések, társasjáték és forralt bor.
Nektek mi?

Idén kicsit nehezen szántam rá magam a karácsonyi készülődésre, mondhatni az utolsó pillanatban kapkodva alakítottam ki a mi kis karácsonyi mesénket. Saját készítésű borostyán koszorúkkal, feldíszített faággal,  eredi motívumú koszorúval és sk készítésű díszekkel, ajándékokkal. Tegnap egész nap serénykedtünk a fiúkkal, akik nagyon nagy lelkesedéssel vágtak bele a dekorálásba. Olyannyira, hogy végül kompromisszumot kötöttem: nem ragaszkodom a szépen feldíszített fához, így ők készíthetik az idei karácsonyfadíszeket. Só-liszt-víz gyurmából, akrilfestékkel festve és csillámporral szórva. És idén először, ők is díszítik a fát! Én pedig csak büszkén gyönyörködöm bennük: milyen ügyes nagyfiaim vannak már!


borostyánkoszorú készül sk

kiskukták

kiskezek nyomán készülnek a karácsonyfadíszek


Feldekor:egyszerű és olcsó



Boldog, békés karácsonyt kívánok Nektek!

7 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Köszönjük szépen, Nektek is békés, boldog karácsonyt kívánok! Ildikó

Kinga írta...

Boldogot! És békést...
A srácaim bőgve duzzognak, az előbb verekedtek össze... "ezazenyémnemnematied"!!!!!!!!
:-)

Névtelen írta...

Boldog Karácsonyt!
nekem sajnos karácsony = stressz és főzés és mindenki összeveszik mindenkivel. Jövőre nem ilyen lesz. És hátha esik majd egy kis hó is... Nem is tudom, mikor volt fehér karácsonyunk.

aliz74 írta...

Szia Kata!
Az utolsó két képen az új kanapéd van? Hogyhogy nem a kabátszövetes anyaggal vontad be? Egyébként klassz lett!

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Alíz, ez bizpony az új kanapém, de még csak lebontva. Szegény még várja, hogy végre átkárpitozzam. Visont azt látod, hogy a bontás során kiderül: eredetileg tűzött a támlája, jeeeee! :-)

Szani írta...

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy az alsó képen látható izzósor hova van bedugva, hogy nem látszik? Vagy esetleg elemes? :) Köszi!
Szani

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Szani!

A koszorún és a faágon lévő fények elemesek. Ilyeneket pl a Butlersben lehet kapni. Nagyon hasznos, ha nincs a közelben konnektor!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips