2014/06/10

10 tipp: hogyan nyaralj otthon


Nem kell mindig messzire utazni ahhoz, hogy kikapcsoljunk, feltöltődjünk.
Sőt, megkockáztatom, egyáltalán nem is kell feltétlenül elutaznunk.
Mi idén maximum pár hétvégét töltünk majd távol, ezért már most összeszedtem hogy miként fogjuk élvezni a nyarat.....itthon.
Otthon lenni jó, és egy kicsi plusszal, egy kis ráadás odafigyeléssel még nyaralássá is válhat az otthon töltött szabadság.
Összeszedtem tíz ötletet/programot amit jó szívvel ajánlok a hasonló cipőben lévőknek:

  1. Reggelizz a szabadban!
    Ha van kerted, egyszerű a dolog: Készíts finom és bőséges reggelit, majd teríts meg szépen a kertben és élvezzétek a reggeli napfényt! Utána jöhet a reggeli sajtó átnézése, amire egyébként soha nincs idő.
    Ha nincs kerted vagy nagyobb teraszod csak egy kis erkélyed, már az is szuper egy kinti reggelihez. Ha egyik sincs, menjetek ki egy piknikre a közeli parkba!
    A még enyhe napsugarak, a természet közelsége és nyugalma máris nyaralós hangulatot ébreszt bennünk. A kényelmesen elfogyasztott reggeli, vagy akár brunch (ebédbe hajló késői reggeli) hétköznap igazi luxus. Élvezzük ki!

    via Bonappetit.com

  1. via paloma81.blogspot.com
    2. Legyél turista a saját városodban!
    Emlékeztek mikor jártatok úgy a városban, hogy nem rohantatok épp valahová? Mikor néztétek meg úgy az épületeket és parkokat hogy örömötöket leljétek benne? Egészen biztos vagyok benne, hogy a saját városunk is kínál újabb és újabb felfedeznivalókat: rejtett és hangulatos kávézókat, izgalmas kapualjakat, különleges történelmi hangulatot.
    Vidéken sajnos nem vagyok tapasztalt, de Budapesten több olyan társaság is van, akik különleges tematikájú városnézéseket kínálnak. Fizessetek be egy titkos kertek túrára ITT, vagy ámuljatok a “nyócker” málló pompáján, szakavatott kísérőkkel ITT.
    De kitalálhatjátok a saját tematikus túrátokat is magatoknak! Ötleteket a Budapest más szemmel programszervezéshez ITT, ITT és ITT találtok.

    via Imagine Budapest

  2. Engedd meg magadnak a luxust!
    Elvégre spóroltatok egy csomó pénzt azzal, hogy otthon maradtatok. És egy kis kényeztető luxus mindenkinek jár. Menjetek el egyszer egy puccos étterembe vacsorázni vagy meginni valamit és öltözzetek ki hozzá szépen.
     A szép ruha magabiztosságot ad és emeli az esemény hangulatát, a puccos étterem pedig magárét beszél.
    Budapestieknek az ajánlataim:
    Gyönyörű luxusáruház az Il Bacio di Stile az Andrássy úton .(Apropó, a kéz a kézben andalgást az Andrássy-n ki ne hagyjátok!) Az áruház tetején van a bár és az étterem. Valami egészen elképesztően káprázatos a berendezése, a hangulata és természetesen a kilátás is. Míg itt vagyunk bátran képzelhetjük hogy egy laza olasz bárban vagyunk! 


    Pavillion de Paris (ITT)Kis francia kerthelység Budán a Fő úton. Rejtett kis zug, árnyas fák, sok borostyán, franciás báj és elegancia, szintén franciás gourmet ételek. Egy kis Franciaország egy estére, sok romantikával.



    ZONA Budapest (ITT)A Fő út folytatásánál, a Lánc-híd lábánál található ez a kicsike étterem. A berendezés hangulata modern madridi, az ételek színvonala nemzetközi.Náluk degusztációs menü van aminek minden fogása maximális ízélmény!
    Után kötelező felsétálni a készülő Várkert Bazárhoz, mert már most gyönyörű.


  3. ÉlménySpa Otthon
    Ha meg tudod szervezni a gyerekek felügyeletét, szánj egy órát magadra.  Ezt az egy órát pedig kivételesen töltsd azzal, ami leginkább feltölt. Olvass a kedvenc könyvedből, aludj, mozogj vagy készíts arcpakolást és áztasd a lábad meleg rózsaszirmos vízben. Utána máris szebb lesz az élet.

    via cocconuthealthandhealing.com
    Via Real Simple
  1. Szervezzetek vendégséget és bulizzatok!
    A nyári kerti partiknál nincs is jobb, de egy légkondis nappali is megteszi. Finom borok, faszénen sült finomságok és jó társaság. Nem kell ehhez Horvátországba menni! Készítsetek salátákat, pácoljatok húst közösen. Némi egyedi DIY dekorációval díszítsétek a kertet vagy teraszt, így ünnepibb a hangulat.Végre egy alkalom, hogy leüljetek a barátokkal beszélgetni és ne kelljen a másnapi korán kelés miatt aggódni.

    via stylemepretty.com
    via weddingkeep.com

  2. Rendezz mozidélutánt!
    Kint tombol a kánikula, bent a sötét szobában, duruzsoló ventilátor mellett a hűvösben dögleni a kanapén.....mmmm...jó. Készítsetek be jó filmeket, kedves családi vígjátékot, vagy izgalmas krimit, esetleg a kedvenc sorozatotok teljes évadját. Mellé lavornyi pattogatott kukorica és jéghideg limonádé. Indulhat a mozimaraton!

    via pinterest

  3. Kerékpáros városnézés este
    Ha nem szoktál kerékpárral járni akkor azért, ha szoktál akkor meg azért. Este már nincs hőség, nincs forgalom. Izgalmas élmény felfedezni a belvárost két keréken, akármelyik városban. Budapesten a Hősök tere, Andrássy út, Lánchíd, Várkert Bazár vagy akár a Mikszáth tér és a Király utca környéke jó kis túra. Közben alkoholt inni tilos, de minden fagyizónál megállni ér!
    A lényeg, hogy legyetek jól kivilágítva és maradjon szufla a hazaútra is :-)
    Egyéb útvonal ötletek pl ITT és ITT

    via k-u-k.tumblr.com


  4. Ebéd a barátnőkkel                                                                                                                  Hívd meg a barátnőidet egy könnyű nyári ebédre. (mit szólnátok egy csirkés cézár salátához?) Igyatok hozzá friss rozét és beszélgessetek egy jót.  Úgyis mindig rohantok és nincs időtök beszélgetni. Hát most legyen!  Ha gyerekekkel vagytok, mert nem tudtok felügyeletet szervezni, válasszatok családbarát kávézót, ahol van gyerekjátszó is, így jut figyelem egymásra míg a gyerekek eljátszanak.                                                                                                                                                                                             
  5. Kempingezés otthon                                                                                                                     Olyan jó dolog néha valami szokatlant csinálni! Ettől lesz nyaralás-hangulatunk.  Állítsatok fel sátrat a kertben és béleljétek ki paplanokkal, párnákkal. Töltsétek ott az éjszakát a gyerekekkel (vagy kettesben) és éjjel sokáig bámuljátok a csillagokat. Extra bónusz: reggel a nappal kelni. Ha nincs kert, építsetek bunkert a nappali közepén! Gyerekkoromban állandóan ezt csináltuk, micsoda hecc volt!    
    via pinterest
    via pinterest
  6.   Hajnali csobbanás                                                                                                                        Egyes uszodák és strandok már 6-7 óra körül kinyitnak. Menjetek oda nyitásra, jó korán és élvezzétek hogy szinte még üres. Egy kiadós úszás felfrissít és mire a tömeg és a hőség megérkezik, mi már otthon reggelizhetünk vagy bráncsolhatunk. És kezdődhet minden az egyes ponttól :-)     
    via designrulz.com
                                                      
  7. Plusz egy tipp: bár úgy tűnhet, ez nem egy gyerekbarát otthoni vakáció program, azért én azt gondolom, hogy gyerekekkel együtt is megvalósítható. Kicsit több szervezés és kicsit több lazaság kell hozzá. Néha nehéz, de el kell fogadni, hogy nem ártunk azzal, ha néhány órára nem az ő kedvüket keressük és kivételesen nem  körülöttük forog a világ.  Higgyétek el, élvezni fogják, főleg ha azt látják hogy anya is élvezi.                                           


Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál még nyaralás témában, ajánlom az alábbi írásaimat is:
- Stílusos nyaraló a Balatonnál (ITT)
- Álom nyaraló: álmodozni jó! (ITT)
- Comói-tó túra (ITT)



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Inkább olvasó mint, "hozzászólogató" vagyok! Szeretem amit csinálsz!Sok féle gondolatot ébresztenek a napi posztok.Láttat, gondolkodtat, előre mutat! Örömmel látom a Boldogságod és az elért sikereket! Megérdemled! "Még sokra viszed"- meglásd! Gratulálok!
Na!-ez már régóta bent volt!Olvasva ezt a jó kis nyári programot,biztos vagyok benne,hogy a fiuk számára is vannak ötleteid az otthoni és itthoni családi nyaralásra!Gondolom sokan vagyunk anyukák és nagymamák akik szivesen olvasnánk egy hasonló összeállítást gyerekekkel!Üdv.: Joli

Móni írta...

A sátorozást pedig időzítsétek egy csillaghullásos éjszakára! :)

Móni írta...

És még az éjszakai kertben alváshoz: Pinteresten láttam olyat, hogy a nagy felfújható medencét rakták tele az ágyneművel, és így a sátortalanok is elhatárolódhatnak a bogaraktól (másra kerti lényekre gondolni se akarok).

szilvikém írta...

Szuper írás! :D Én is csinálok ilyen listát!! :D Köszönöm a tippeket! Szilvi

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips