2014/01/20

Képkeretből tálca

Az elmúlt egy hónapban jó sok képet tettünk fel a falra, ahogyan azt a paszpartuzós és az ágykeret-felrakós posztban már láthattátok.
Folyamatosan gyűjtögetem a keretezni való képeket, fotókat és apránként gyarapodnak a hozzájuk való képkeretek is.
Épp egy közös képkeretezés alkalmával jutott eszünkbe szinte ugyanabban a pillanatban mindkettőnknek, hogy az Ikea mélyebb, négyzetes keretéből szuper tálca is lehetne.
Mivel épp a hálószobát rendezgettük, beugrott egyik kedvenc könyvem ide vonatkozó részlete arról, hogyan tegyük elegánssá és rendezetté az éjjeliszekrényünket vagy lerakónkat.
Mindenképpen kell egy tálca!
A tálcára már szépen elrendezhetjük a kis cuccainkat amikre szükség van: legyen az ékszer amit csak éjjel veszünk le, szemüveg, papírzsepkendő, egy pohár víz vagy kézkrém.
 A tálcák rendszerezik és összefoglalják ezeket a szükséges kis apróságokat így nem tűnik lomosnak, kacatosnak a tér.
Én mostanában amúgy is oda vagyok a tálcákért, a Pinteresten sok olyan fotót gyűjtöttem, ahol tálcákkal segítik a rendszerezést és a dekorációt.
Nézzétek:

www.smallshopstudio.com
via Pinterest

www.ditlo.com
via Pinterest
www.blog.uncovet.com
Látva ezeket a képeket, elkapott az ihlet hogy a magam változatát is elkészítsem, DIY módon.
Az egyik képkeretezéshez vett keretet áldoztam fel a célra.
Ez az Ikea shadowbox mélységű keret ideális tálcának!
Annyit kellett csak tennem, hogy kivettem az üveget és a hátlapot, majd szintén Ikeás fogantyút illesztettem rá csavarokkal. Az üveget lejjebb tettem, így meglett a tálcához szükséges mélység. (ez a spéci keret miatt változtatható).
A hátlapra arany öntapadós papírt ragasztottam. Voilá, kész is a sikkes kis tálca-dekoráció!






fotók: Balogh Orsi

21 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik az ötlet.
...nekem nincs facebook-om, mégis követlek...szóval 11ezer követő + 1, ;)
További jó alkotást!

Névtelen írta...

Szia Kata!

Viszonylag csendes olvasód vagyok, amúgy sem kenyerem a hozzászólás, elegen megteszik azt pocsék stílusban. De most felmerült bennem az, hogy a legtöbb projekt felbukkan a Pinteresten, nagyon sokszor kísértetiesen hasonló megfogalmazásban. És sajnos előbb, mint a Kicsi Ház oldalán. Ez a tálca is (nyilván más a fogantyú stb.).

Elvi és nem személyeskedő a kérdés: rá lehet-e ültetni egy nemzetközi képmegosztó oldalra egy blogot, amiből - nem is titkolod - valamikor meg szeretnél élni, ha jól értettük a jövőre vonatkozó terveidet. Ezzel persze semmi baj, sokan élnek a lehetőséggel. De nálad egy ideje azt látjuk - többen vagyunk ezzel így - hogy mintha nem lenne eredeti forgatókönyv. Mindig feltünteted a forrást, ezt így is kell, ha nem tennéd, támadási felületet nyújtanál. De - és nagyon, de nagyon nem szeretnék sértő lenni - ez azért így nem sokkal több az inspirációnál. Az innováció, a továbbgondolás hiányzik. Ha az inspiráló tárgyat vagy élményt nem, vagy nehéz összekötni a végeredménnyel.

Gondoltál már erre? Mi a te álláspontod?
Mondják, hogy azokat is kimoderálod, akik nem dicsérnek, nem csak a szalonképteleneket. Remélem ez nincs így, mert az a hitelességedet ásná alá.

Kíváncsi vagyok/vagyunk, hogy látod a dolgot.
Üdv: Lili

Nóri írta...

Szia Kata!

Szerintem nagyon jó ötleteket lehet találni a blogodon, amiknek a megvalósítása lépésről-lépésre le van írva, beszerzési forrásokkal, stb. és erre nagy szükség van. Nem mindenki tud DIY módon elkészíteni dolgokat, azért mert látott egy képet a Pinteresten. Továbbra is egyedinek, ötletesnek és iránymutatónak találom a blogodat. Ez a képkeretből tálca ötlet is szuper, én például még nem találkoztam ezzel az ötlettel sehol, tehát számomra mindenképpen értékes ez a bejegyzés.
Várom a további szuper ötleteidet/bejegyzéseidet!

Nóri

Névtelen írta...

De szép !köszi

Ui.:van aki nem túrja a pinterestet s hozzájuk/hozzám így jut el a jó ötlet.Az egyediség mindig megosztó.Ki volt előbb.Tök mindegy.Ezt így láttad s te stílusodban adtad elő.koszi
Udv,m

Névtelen írta...

Kedves Lili, tudod vannak olyan blogok, amik mondjuk igaz, hogy naponta frissülnek, de a legtöbbször annyi a napi tartalom, hogy beszúrnak egy valahonnan átvett képet. Ehhez képest Kata meg is csinálja, amiről ír. Sőt, fázisfotókat is készít. Lehet, hogy az ötlet nem mindig a sajátja, de a bemutatott munka az ő munkája. Szerintem állati nehéz lehet mindig újabb és újabb dolgokat kitalálni inspirációk nélkül. Mutassatok valakit, aki erre képes! Viki

ww írta...

Kedves Névtelen,
szerintem ez az, amit egy stylist csinál - erős stílusérzékkel ötleteket, szép tárgyakat, stb. rendez össze - Kata igen rendesen mindig meg is adja az inspiráló forrásokat, ami a magyar bloggerek nagy részéről nem mondható el.
De, ha a nagy nemzetközi példákat nézed, akik az elmúlt években (vagy évtizedekben) komoly pénzeket is kaszáltak ebből (Miss Mustard Seed, Centsational Girl, vagy akár Martha Stewart), az ő oldalaik is főleg olyan spanyol viaszok feltalálásával vannak tele, hogy hogyan kell költözéshez összecsomagolni, hogyan varrjunk párnahuzatot, vagy hogyan fessünk át egy konyhabútort. A stylist munka nem bútortervezői munka, kár is lenne azt elvárni tőle.
Viszont, azt még a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatjuk, hogy Kata nem talál fel zseniális dolgokat - a masnival fűzött komódba egyenesen szerelmes vagyok :)
Katának pedig gratula úgy általában - nem semmi teljesítmény magyar bloggerként folyamatosan jegyzett névnek lenni a nemzetközi fórumokon. Hajrá!

Névtelen írta...

...btw.ha Kata kimoderálja az őket nem méltatókat az csak az ő dolga s nagyon jó kis arculatépítés.Ezt így kell.
Ő egyébként is olvassa ha valaki negatívat ír minek is kellene a kirakatba tenni? Más is foglalkozzon önmagával s szedje az alapötletet a trendi modelleket s dolgozza át (s így máris egyedi)s nyisson blogot.Help yourself ;)

De ilyen fajta véleménynek sem itt van a helye .Nem az adott tárgyhoz tartozik.
Udv,m

ww írta...

Bocsánat-Lili, nem vettem észre a neved, nem akartam udvariatlan lenni.
Veronika

Névtelen írta...

Szerintem Kata időben, még bőven azelőtt kezdett neki a blogolásnak, hogy trend lett volna a DIY itthon, ráadásul jól is csinálja, igényesek a munkái és remek az ízlése, klassz projektjei vannak. Utóbbit azért írom, mert bár sokszor ráakadok az inspiráció feltételezhető forrására, mivel jó érzékkel kezd bele dolgokba, a magyar viszonyokra adaptálva (mit hol lehet kapni), ezért a blogja pinterest felhasználóként is érdekes és inspiratív számomra, aki pedig nem néz külföldi DIY blogokat, azoknak pedig pláne. Szóval én ezt a már megcsinálták előtte dolgot nem érzem problémásnak, főleg mert tényleg nem dizájner blog akar lenni.
Amiben lehetne fejlődni, az szerintem inkább a blogfelület: nagyon jó lenne ha lenne archívum, és átgondoltabb címkefelhő (persze a posztok újracímkézésevel -- tudom, jó nagy munka), hogy jobban lehessen keresni és visszaolvasni. Én annak is örülnék, ha több poszt jelenne meg egy oldalon, de ez ízlés kérdése, illetve ha régebbi posztokra érkező kérdésekre is érkezne válasz. De úgy sejtem mindez tervben is lehet, csak gondolom kevés a szabad kapacitás rá..
Üdv, Lilla

szilvikém írta...

Amit Lilla ír, azt nagyon pártolnám, igényelném magam is, archívum, címkefelhő stb. A blog olyan, hogy sokszor keresek rajta valami szükséges hasznosat, sokszor régebbit...
Szilvi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Lili!

Őszintén az a válaszom, hogy nevetségesnek tartom a felvetésedet. Két dolog miatt: egyrészt amit nálam látsz, az olyan tartalom ami nemzetközi szinten is elismert. Mondhatsz nagyképűnek, de nézd meg a Megjelenések aloldalam ( itt: http://akicsihaz.blogspot.hu/p/megjelenesek.html) ahol csak a töredékét, a legjelentősebb részét látod azoknak a hazai és külföldi megjelenéseknek, amiket annak köszönhetek hogy jó ötleteim vannak. Ezek a megjelenések TÉNYEK.

A másik ami miatt nevetséges a felvetésed az az, hogy ez egy nagyon egyszerű, mondhatni primitív ötlet. Nem hiszem azt, hogy feltaláltam vele a spanyol viaszt és nem jutott eszébe más embereknek is, de történetesen nekem is eszembe jutott és milyen érdekes, a páromnak is.
Tudod, a hasonszőrű kreatív emberek sokszor hasonló dolgokra jutnak.
Itt van például a kaspó hackem (http://akicsihaz.blogspot.hu/2011/05/kaspobol-lampa-azaz-egy-ujabb-ehyszeru.html) ami 2011-ben a Poppytalk és a Babble.com top 10-es ikea hack válogatásába is bekerült. Azóta milliószor futottam bele a Pinteresten a saját munkámba és mások teljesen hasonló, vagy csak kicsit más munkáiba. De nem hiszem azt, hogy tőlem "nyúlták" az ötletet! Tudod miért? Mert ha egy hozzám hasonlóan kreatív ember bemegy az Ikeába és a kezébe veszi azt a kaspót, 10-ből kilencnek ugyanaz fog az eszébe jutni, maximum más stílusú lesz a kivitelezés.
A kis ötletekben nincs soha garantáltan újdonsági faktor, ezzel együtt soha de soha nem adok el saját ötletként olyasmit, ami valójában másé.

Azt meg hogy milyen kommenteket moderálok ki csak az tudhatja, akit kimoderáltam. Ezen te például gondolkodtál már?
Nem tudom kire gondoltál amikor azt írtad hogy "mondják" de ha esetéeg ismered az illetőt, ezúton üzenem neki, hogy egy pillanatra üljön le és gondolja végig, hogy mitől ennyire frusztrált, boldogtalan, keserű és sikertelen. Gondolja végig, majd szedje össze magát és próbáljon változtatni ezen, és ne arra pazarolja az idejét, hogy minden nap itt lóg, mindent többször átolvas és aztán még arra is sok időt szán hogy hosszasan írjon a nemtetszéséről. Bár kétségkívül ezzel jót tesz nekem hiszen tovább javítja az amúgy is egyre jobb látogatottsági és olvasottsági statisztikáimat :-))))


Szilvi és Lilla, igen tudom hogy vacak a rendszer. Ez nagy szívfájdalmam. De már "rajta vagyok az ügyön" és nagyon bízom benne, hogy ezek a problémák megoldódnak most már hamarosan. Készül az új .hu-s weboldalam, ott már ha teljesül minden kérésem, profi módon tudtok majd keresni a régi tartalmak között és lehet majd visszafelé is olvasni a blogot.

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Jól elverted rajtam a port :-) pedig nem vitaindítónak szántam az észrevételt. Vagy nem feltétlenül. Nyilván van bennem egy kis csalódottság, mert nagyon szerettem a blogodat, sokáig lógtam rajta, s emiatt sorakoznak most a lecsiszolt és szétszedett bútorok a lakás különböző pontjain.

Régebben nem ismertem sem a Pinterestet, sem azt a pár külföldi bloggert, akiket említettek pár kommenttel feljebb. De rajtad keresztül, a te közvetítéseddel rájuk bukkantam, Miss Mustard Seed és Centsational Girl nagy kedvenceim. Martha Stewart szerintem is inkább üzletasszony, tök igaza van az előttem szólónak.

Lehet, hogy túlzóak voltak az elvárásaim feléd, nem tudom... ezen majd elgondolkodom. De csalódottságot érzek, ha szembejön valami nagyon hasonló vagy szinte ugyanaz... Nyugodtan szidjatok érte...

Elképedtem azon, amivel - burkoltan ugyan - de megvádolsz. Az egyszerűség kedvéért idézem: "Nem tudom kire gondoltál amikor azt írtad hogy "mondják" de ha esetéeg ismered az illetőt, ezúton üzenem neki, hogy egy pillanatra üljön le és gondolja végig, hogy mitől ennyire frusztrált, boldogtalan, keserű és sikertelen."

Ha nekem címezted, akkor ez nagy mellényúlás. Nem kenyerem az efféle sunyiság, és nem most fogom elkezdeni 32 évesen. Viszont nyilván ismered azt a két fórumot, ahol lehet olvasni rólad. Plusz itt a blogon is volt olyan észrevétel, hogy kimoderáltad a békés hozzászólást. Szóval, nem kellene mindenhova odalátni az ellenséget :-)

Barátsággal: Zákonyi Lili

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Lili!

Te és senki más nem láthatja hogy milyen kommentet moderálok ki, ugyanis azok meg sem jelennek a bogfelületen! Amelyik kommentnél azt látod hogy "a bejegyzést eltávolította a szerző" azt bizony a komment írója törölte ki utólag, valamilyen okkal, amihez nekem nincs közöm. Szóval, az összes többi, ami nem jelenik meg az csak számomra látható meg nyilván annak, aki írta.
Mivel te nagyon tájékozottnak és bennfentesnek tűntél a témában,gondoltam személyesen ismersz olyat, akit kimoderáltam és azok alapján írtam amit írtam. Ha tévedtem, ne vedd magadra és elnézést kérek.
Arról még nem hallottam hogy két fórum is velem foglalkozik, de kedves Lilla, mi ez vajon ha nem a siker átka??? :-D

Névtelen írta...

...s melyik az a két fórum?Már kerestem de nem találtam viszont erre a múltkor is volt utalás.hm?
Udv,m

Aranyalma írta...

Tudat alatt tuti valami dizájnguru vagyok:-) Amióta az eszemet tudom, a fent említett módon rendezem azokat a dolgokat amiket napi szinten használunk (nem a konyhában lévő tálcára gondolok a műanyag flakonokkal és társaival- nálunk persze nincs ilyen, 5literes vizet veszünk és öntjük ki kancsóba, stb...). Kevés úgymond kirakatcuccunk van, mert kevés a rakodási terület, utálom a csetreszeket törölgetni és még feleslegesnek is tartom. Van pár tárgy ami a párom kedvence, nekem köcsögjeim vannak, de mind szigorúan elrendezve kosárkába, tálra, tálcára...
Valószínűleg azért alkalmazom ezt a technikát, mert édesanyám 13 évig -pont amikor kislány voltam- virágkötő volt és természetes volt azt látni, hogy egy adott alapra megalkot egy harmonikus kompozíciót.
Én egyébként is szeretem nem rendeltetés szerűen használni a tárgyakat.

Nóra írta...

Végre, valami építő jellegű komment!! (A fentire gondolok). Siralmas, hogy egyesek a furkálódásban, irigységben, civakodásban merítik le azt a rengeteg energiát, ami bennük rejlik...rossz olvasni a hozzászólásokat. Mi szükség van erre?

Szentgyörgyi Kata írta...

Én is örülök Aranyalma hozzászólásának. Elvileg ezért vagyunk itt, hogy ilyenekről beszélgessünk.

Névtelen írta...

Jogos, én is csak hozzászólásra reagáltam, a posztra nem.
Nekem nagyon bejön ez a projekt, meg is fogom csinálni! Azt hiszem arany fólia helyett viszont kipróbálom a vadi új réz színű sprayfestékemet az üvegen, remélem az is ilyen jó lesz! :) Üdv, Lilla

Névtelen írta...

ui.: és nagyon örülök a jó hírnek Kata, hogy készül az új honlap, már alig várom!! Lilla

Szentgyörgyi Kata írta...

De én várom a legjobban! :-)
Lilla, szerintem nagyon szép lesz bronzfestékkel is. De ha van szép mintájú csomagolópapír, azzal is jó, sőt gondoltam arra is, hogy ha eredeti helyén hagyjuk az üveget, akkor lehetne az üveg alá tenni dolgokat, mondjuk csillogó konfettit,színes üveg gyöngyöket ha valaki szereti akkor emlékbe gyűjtött kagylót, stb stb.

Oti írta...

Kedves Kata!

Szuper lett a tálca! De a kis asztalkád is nagyon tetszik,meg a képetek a falon! :)
Már nekem is érik az első bútor átalakításom,annyira jó a blog,hogy kedvet kaptam hozzá!
Csak így tovább és még sok bejegyzést!
Üdv.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips