2011/05/19

Péntek reggel az otthonunkban

Öt hónappal a beköltözésünk után, tegnap végre elkezdtem felszámolni a dobozokat. Igaz,még mindig van sok, de a holmink nagy része eltűnt a pár napja érkezett beépített szekrényben.
A könyvespolcok a széléről,  a dísz a tetejéről még készülőben, a fogantyúk még úton felénk, de már így is látszik, hogy igen impozáns darab lett ez a szekrény.
Eredetileg nem akartam beépített szekrényt a nappaliba.
Úgy képzeltem, hogy régi, ónémet vagy népes szekrényeket újítok fel, és könyvespolccá alakítva sorakoztatom fel őket a nappali végében.
De mivel 75 négyzetméteren élünk négyen, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne használjunk ki minden négyzetcentimétert a pakolásra, tárolásra.
A fenti szobák kicsik, oda nem fért be nagy szekrény. A szobákat összekötő folyosón van lehetőség pakolásra, de igencsak szűkösen.
Maradt tehát a nappali. A "beépített szekrény fílinget" próbáltam csökkenteni azzal, hogy a szekrény alja és a tetején lévő ruhatároló nem egy síkban van, és a széleire éppen készülő könyvespolc is egy újabb síkbeli ugrást hoz majd az összképbe.
Tükröt sem akartam, de menet közben, még idejében rájöttem, hogy ennek a monstrumnak kimondottan szüksége van némi könnyítésre, amit a tükör meg is ad neki.
Ráadásul, a hátsó ablakon bejövő fényt is megduplázza a sok tükör és csodálatosan szórja a fényt délután.
Kezd szűnni a kupleráj, és kezd rendeződni botrányosan kinéző nappalink.


félig kész, de máris imádom


A fogantyúk még hiányoznak


A nagy lendületben, tegnap a konyhát befejezettnek nyilvánítottuk, miután férjemmel közösen, felszereltük a konyha falára tervezett, lebegő polcot.


A polc nem más, mint a szekrény faanyagából kimaradt léc, L vassal a falra erősítve. Az elejére  nagy keménységű, poliuretán díszlécet ragasztottam, ami eltakarja a polcot tartó vasakat, így olyan, mintha egy vastag fapolc lebegne a falon.
A polcon jól mutatnak saját készítésű mécsestartóim, a borsörlőm, és az ajándékba kapott, csodás ezüst tálca, ami egyben mágneses tábla is.. A falikép nem más, mint egy darab akciós csomagolópapír, fehérre festett Ikea keretben.




romantika és Ikea hack  a köbön:-)


A váza is sk, anyósomtól kapott, réz váza, sprayfestékkel lefújva. A konyhában már csak a tálaló vár újrafestésre.
Alakul a kecó! Alakul a kecó?

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Ikeás faliképben HIHETETLEN jól mutat a csomagolópapír!! :)

Szentgyörgyi Kata írta...

Mi mindenre jó a csomagolópapír, ugye? :-)

Gabriella írta...

Határozottan alakul és nagyon jól néz ki a nappali is, és most, hogy a nagy munkákkal lassan kész vagytok, jöhet a dolog élvezeti része, a dekorálás, az apróbb részletek kidolgozása... : ))) Gondolom, tele vagy már ötletekkel!

Juhmeli írta...

Nagyon szép lett. Jó ötlet a konyhai polcod. Lehet, hogy ellopom, a csomagolópapírral együtt.:)

eva írta...

mindig erdeklodessel es szeretettel olvasom a blogodat, amikor a sajat otletek kidolgozasarol van szo !ebben kulonbozol a sok kulfoldi oldalakat bemutato blogger tarstol!Kedves Joie de Vivre, csak igy tovabb! Eva

Dekorella írta...

Kata mindig egy lépéssel előttem jársz, "lelövöd" a terveimet. Az IKEA junk-ban féláron megvettem én is egy ilyen képkeretet. A gyerekszobába szánom az átalakítás után. A terveim szerint az egyik falat áttapétázom csak, a másik falon lévő képkeretbe pedig egy tapétadarabot vágok háttérnek, amire árnyképet teszek. Remélem az is jó lesz legalább annyira, mint ez! Mennyire tűrte jól a festést a műanyag keret?

Névtelen írta...

Sziasztok!
Az ikeás képkerettel én is szemeztem a múltban, de akkori ára meghőkölésre késztetett.:) Azonban vettem egy (szintén a drága jó)polisztirol anyagól) ovális, dúsan csipkézett rozettát 1000 Ft-ért kb. ,kivágtam a közepét,és majdnem ilyen keretet kaptam.:))
Dekorella rátapintott, először majdnem az egészet sikerült nyúlós gyurmává változtatnom a festékemmel, de szerencsére jött a kis festékboltomban dolgozó szaki véleménye, így tökéletes lett a végeredmény.:)
Üdv, Diaknopf

Névtelen írta...

Ui., vagyis inkább a lényeg a végére:
ez a beépített szekrény valami GYÖNYÖRŰSÉG lett!!!!!!!!!Komolyan,elvarázsolt!Nekem itt áll a nappalinkban egy ikeás(milyen más lenne..?!) HOPEN , üvegajtós- de a sötétbarnán az sem segít...Na de majd változtatunk rajta!
Kedves Joie Vivre! Érdeklődve várom a fogantyúkat!
Üdv, Diaknopf

Orsi írta...

Nagggggyon szép lett!!!! :)))

erzsó írta...

Az "ónémet ötlet" helyett százszor inkább ez az "angolszász fíling" :-))

Otthon Művek írta...

Határozottan alakul, méghozzá nagyon jól, tetszik! Szép lett a szekrény, nagyon jót tesz a térnek a tükör.
A konyhai polcodat komolyan fontolóra veszem, mert két éve csak alsó bútorral élek, a felső szekrényekre nem maradt pénz, de már nem is akarok szekrényt tul.képp. Viszont szerettem volna azt a fajta Ikeás polcot, ami neked is van a mosogatótól jöbbra, viszont 180 cm szélességre momentán ez is drága. Tetszik ez az ötleted, mert teljesen olyan, mintha. Lehet hogy megpróbálom, köszi:)

Szentgyörgyi Kata írta...

Dekorella, take it easy :-)
A műanyag keretet felpolíroztam, lefújtam műanyagra való alapozó sprayfestékkel és utána kapott színt. Semmi baja nem lesz, ez nem polisztirol, ami azonnal elolvad, ha sprayfestéket fújunk rá.
Adél, a mosogatóm melletti polcot is én csináltam, nem ikeás ;-)
itt megnézheted:
http://akicsihaz.blogspot.com/2011/03/kell-egy-polc.html

Névtelen írta...

Szia Kata!
Teljesen rákattantam a blogodra. :)
Gratulálok, csodaszépen alakulgattok! A nappaliban és a konyhában lerakott hajópadló beszerzési helyét megkérdezhetném? (azt hiszem írtad egyszer hogy ez nagyon strapabíróként lett kiválasztva, s nálunk is jól jönne az Apróság motorozgatása, kavics-pakolgatása mellé. Előre is köszi!
Noémi

Szentgyörgyi Kata írta...

Noémi, ami nálunk van, igaziból nem hajópadló, mert az kábé háromszor ennyibe került volna....Szóval, ez laminált, Diego Quick step, antik tölgy. Fózolás nélkülit választottunk, így fele annyiba került, mint a fózolt. Mondjuk, utólag, áldoznék a fózolt verzióra, mert akkor tényleg senki meg nem mondaná, hogy ez nem hajópadló...
A legjobb benne, hogy eleve úgy néz ki, mintha régi és kopott lenne, szóval....nem izgulok, ha a fiúk is koptatják ;-)

Névtelen írta...

Jó látni a blogodban a régi dolgok megőrzését és felújítását! :) A tárolásuk kemény dió lehet. ;)

A szekrény is sk? Miből készült? Érdekelne hogy hol lehet jó és olcsó faanyagot kapni.
köszi,
Adri

Szentgyörgyi Kata írta...

Adri, ez nem sk. Ennyire nem vagyok ügyes :-) A látszó részeken festett mdf-ből van, a többi részen, ahol nem látszik, az olcsó lamináltból.

Névtelen írta...

Ááá, pedig azt hittem. :) Köszi! Adri

Petra írta...

Csodaszép!!!!!! :)
Azt meg lehet tudni, hogy a konyhai mosogatónál milyen festéket használtál? Hasonló színű vízállót keresek, csak még nem tudom merre nézelődjek :) Köszi!

Szentgyörgyi Kata írta...

Petra, Trinát, magas fényű zománcfesték, Hera színskálából kikeverve.Kódja: 2005R80B

Névtelen írta...

Szia!

Mikor indul a Boho Home? Már nagyon várom!:)
Üdv
Zsuzsi

Szentgyörgyi Kata írta...

Zsuzsi, most már nemsokára :-) Vártam volna még, hogy gyarapodjon a készlet, de üsse kavics, a héten elindul és majd folyamatában bővül ;-)

cottage írta...

Ajaj, akkor csak én leszek, aki azt írja, hogy nem tetszik igazán a szekrény:( Ezzel a saját magam tanácstalanságát is kinyilvánítom, hogy dunsztom nincs, mit is kellene tenni nappalinkba, hiszen ugyanabban a cipőben járunk, kis ház-két gyerek-sok pakolóhely dilemma (nálunk plusz a most-meglévő-gusztustalan-szekrények). Az alsórész kiugrás tetszik a szekrényben, ez tényleg jó ötlet, a fehér szín is OK. Kíváncsi vagyok majd a polcokra a szélén, mert az összkép még lehet ínycsiklandozó!:)

Szentgyörgyi Kata írta...

Cottage, én nem vidéki stílusban nyomulok, lehet ezért nem jön be neked ez sem.

Ildifolt írta...

Szia!
Most találtam rá a blogodra, és nem tudom abbahagyni az olvasgatást. Kérdésem: ilyen mosogatót hol lehet kapni, mert nekem bizony ez tetszik. Köszönöm, ha válaszolsz, Ildikó.

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Ildikó, a mosogató az Ikeából van. Jó nagy, sok mosatlan fel tud benne gyűlni, hehehe

aliz74 írta...

Szia Kata!
Végül is milyen fogantyú került a beépített szekrényre?

Névtelen írta...

Kérlek, áruld el, hol lehet olyan mosogatót kapni, mint a legalsó képen is látszik? Köszönöm.

Szentgyörgyi Kata írta...

Ez a mosogatótálca az Ikeából van.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips