2014/03/09

Electrolux Design Lab 2014 - A verseny elindult!

Egy nemzetközi elismerést hozó formatervezői verseny felhívását mutatom be ma nektek, mint az esemény magyarországi médiapartnere.

Az Electrolux minden évben felhívást intéz a világ fiatal kreatív elméihez, inspirálja és támogatja őket, hogy megtervezhessék a jövőt.
A Design Lab elnevezésű nemzetközi formatervezői pályázat keretében, fiatal formatervezők, dizájnerek, tanulók mérhetik össze tudásukat és építhetik fel az általuk megálmodott jövőbeli technológiákat.

 Minden évben más a tematika, idén az egészséges otthon kerül középpontba.
2014-ben a fókusz az egészséges, fenntartható és élhető otthonok megtervezésén van, és a kulináris élvezetek, textilápolás, levegőtisztítás témakörökben olyan koncepciókkal lehet nevezni, melyek messze túlmutatnak a ma ismert technológiai megoldásokon.




"A holnap városaiban egyre több lesz az idős és egyedülálló ember, egyre kevesebb a tér és a friss levegő, egyre több a hulladék. Az elöregedő társadalom és a felelőtlen fogyasztás már ma is érezteti negatív hatásait. „Az otthon szerepe egyre fontosabbá válik, ahogy a városi környezet újabb kihívások elé állítja az ott élőket, ezért arra törekszünk, hogy otthonunk a pihenés és a lelki béke szigetévé váljon. 2014-ben a „jövő egészséges otthonainak megteremtése” témakörben olyan kreatív ötleteket várunk, amelyek pozitívan alakítják az emberek jövőbeli mindennapjait, és amelyek az egészséges és fenntartható életmód feltételeinek megteremtését tűzik ki célul” – mondta Stefano Marzano, az Electrolux tervezési igazgatója.

A versenyre három témakörben várja a nevezéseket az Electrolux. Kulináris élvezetek kategóriában olyan elképzelésekkel lehet nevezni, amelyek az egészséges otthoni étkezést segítik. Textilápolás (ruha- és textiltisztítás) kategóriában olyan formatervezési ötletek küldhetők be, amelyek a fenntarthatóság, stílusosság és rendezettség követelményeinek felelnek meg. Levegőtisztítás kategóriában pedig olyan kreatív elképzeléseket keres az Electrolux, amelyek a lakás különböző helyiségeiben folytatott eltérő aktivitások igényeire reagálva gondoskodnak otthonaink friss és tiszta levegőjéről.

Ez a verseny a résztvevők, a pályázatot beadók számára nemzetközi szintű elismerést és magasra ívelő karriert hozhat!
Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és megjelennek az Electrolux közösségi oldalain is. A verseny győztesét egy világszerte elismert szakértőkből álló zsűri választja majd ki.
A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A korábbi évek győzteseinek fele az Electrolux vállalatnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül. A nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be a jelentkezők ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével.





Mivel várhatóan több tucat magyar versenyző is részt vesz a versenyen, a jövőben itt a Kicsiházon rendszeresen végigkövethetitek majd a megmérettetés különböző állomásait, eseményeit és természetesen a kiemelkedő pályázatokkal is találkozhattok majd.

A versenyt egyéb felületeken is figyelemmel kísérhettek:
-Pinterest
- Facebook
 -Web
-Youtube

Jelentkezéssel és pályamű beadással kapcsolatos  tippeket ITT olvashatnak az érdeklődők.

Ami engem illet én nagyon kíváncsian várom, hogy milyen jövőt álmodnak meg ezek a tehetséges formatervezők a modern háziasszonynak :-)
Végül csak annyit fűznék hozzá: Hajrá magyarok! 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips