2013/12/13

Gyors trükk karácsonyi dekoráláshoz

Tudjátok rólam, hogy elég sok mindent magamtól tanultam meg, a magam kárán, saját tapasztalatokból építkezem.
 Két éve, amikor a Gerbeaud cukrászda dekorálását elvállaltam, még alig tudtam valamit a dekoratőri munkáról.
A cukrászda viszont kemény lecke volt, mert minden egyes elemet úgy kellett kitalálnom, hogy a műemlék jelleg miatt a rögzítéseket láthatatlanul és rongálás nélkül kellett megoldani, szög és csavarok nélkül.
Nagyon büszke is voltam magamra, hogy a feladatot végül jól oldottam meg, és tavaly már Orsi és Bori segítségével, pillanatok alatt felettünk mindent, amit kellett. (fotók a dekorációról ITT és ITT)
Ennek a munkának a kapcsán kezdtem el alkalmazni egy trükköt, amit lehet hogy nem lesz újdonság számotokra, de az is lehet hogy sikerül mutatnom valami hasznosat nektek.
Karácsonykor, amikor fényeket és mindenféle girlandokat, ágakat szeretnénk kihelyezni ablakra, ajtóra, átjáróra és egyéb helyekre, akkor gond lehet a rögzítés.
Én erre a villanyszerelési célra használt tappancsokat és hozzá való gyorskötözőt használok!
A tappancsok és a gyorskötöző is kapható különböző méretben és színben is.
a feladat pedig csak annyi, hogy a gyorskötözőt belefűzöm a tappancsba, aztán átkötöm a girlandot/fényfüzért, fenyőágat, bármit, és végül leszedve a fóliát az öntapadó részről, rögzítem amit kell. Minél nehezebb a rögzítendő objekt, annál nagyobb tappancsokat használok és annál sűrűbben teszem fel a gyorskötővel.
Nálam így alakul a dekorálás. Ugye milyen gyönyörű a havas girland az átjárón? Imádom!






Fotók: Balogh Orsi
Havas girland: Butlers

9 megjegyzés:

Réka írta...

tök jó, ezeket hol lehet kapni? :)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Réka!

Nagyobb barkácsáruházak villanyszerelési részlegén zacskóban, vagy kisebb barkácsáruházakban darabra, vagy villanyszerelési üzletekben zacskósan és darabra is :-)

Réka írta...

Köszönöm! :)

Johanna írta...

Nagyon szép ez a girland. Engem az tart vissza a vásárlástól, hogy sokszor nem tudom, mit rejt a doboz, és egy műanyag kóró rosszabb, mint ha nem is lenne dekoráció...ugyanez igaz a műfára is. Hol érdemes beszerezni ezeket?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Johanna!

ezt a havas girlandot a Butlersben vettem. Elég drága volt, de gyönyörű és tudom hogy még évekig fogjuk szeretni. egyébként szerintem a Butlersben kiemelkedően szép és jó minőségű a műfenyő is, dolgoztam már velük fotózáson. Vannak fenyőágaik és koszorúik is, azok is nagyon szépek és igazinak hatóak.

Névtelen írta...

Nagyon szépek a tónusok a házadban.Az a bordűr azzal a kellemes falszínnel.Gyönyörű lett valóban ide a girland.S EZ a girland.Valóban éke a helyiségnek- mondhatni.

Btw.Tegnap voltam Vácott VF Antikvitásnál -bár ez egy másik poszt volt- de most még megtömték a raktárat cuccokkal -lehet válogatni de a feeling kedvéért is érdemes benézni.
Üdv,
Monika

Névtelen írta...

Kedves Kata!

Én is kipróbáltam ezzel a módszerrel a dekorálást, ablaküvegre tettünk fel izzósort. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Te üvegfelületen használtad-e, ha igen hogyan tudtad leszedni, mert én nem tudom levarázsolni a "tappancsokat" az üvegről.

Köszönöm
Mónika

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Mónika!

Üvegre még nem ragasztottam, de gránitra már igen és ott is elég makacsul tartotta magát:-) Ilyenkor úgy járok el a leszedéskor mint az üvegre ragasztott matricánál: kap egy kis hőt hajszárítóval, majd pengével vagy késsel esetleg sniccerrel lekaparom a maradványokat, végül pedig lemosom ablakmosóval. Ha nagyon profi a tappancs és őrülten ragad, jó trükk lehet még, hogy mielőtt az üvegre ragasztod, hozzányomod a ruhádhoz. Így kevésbé lesz ragaszkodó, de még tartani fogja amit kell.

Névtelen írta...

Köszönöm a gyors választ, kipróbálom.

Mónika

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips