2013/11/17

Konyha moodboard

Jelentem, a konyhánk majdnem kész.
Majdnem, épp annyira, hogy még ne tudjam használni, de minden nap sóvárogva nézzem, hogy milyen jó lenne már birtokba venni.
De egyelőre még várom a pultot, a mosogatót és a csaptelepet.
Ezek hiányában a konyha még sajnos használhatatlan, mi pedig virslin, pizzán és meleg szendvicsen élünk.

Amíg a végső simításokra várunk, elmesélem nektek, hogy ez a konyha milyen sokáig épült a képzeletünkben.
Ha jól számolom, másfél évig tervezgettük.


Ez alatt a másfél év alatt, nagyon sokféle verzió, nagyon sokféle hangulat megjelent a gondolatainkban, de valahogy egyik sem volt az igazi és nem is maradt meg végérvényesen a további terveinkben.
Arra vágytunk, hogy legyen egy jól kihasználható, de semmiképpen sem teljesen beépített konyhánk (hogy miért nem akartunk teljes beépítést? Csak. Nincs rá reális magyarázat.)
A konyha U alakú és nagyon kicsi.
Ehhez képest mi betettünk ide egy hatalmas sütőt (EZT), ami jó részét elfoglalja. A sütőhöz aztán készült egy komód (róla olvashatsz ITT), ami szintén nem kicsi és egy kedves kis lámpa (elkészítésükről ITT olvashatsz)

Komoly dilemmában voltunk, hogy mi legyen a folytatással.
 Maradt egy kicsi L alakú hely, amit maximálisan ki kell használni de úgy, hogy ne nyomjuk agyon a szoba azon sarkát, ahová egyébként a legkevesebb fény jut.

ELŐTTE:

A beköltözéskori állapot. Innen indultunk.

KÖZBEN:
Ez a beköltözés utáni before állapot a fent említett L-alakú sarokban
Az is szempont volt, hogy a konyha legyen eklektikus, ahogyan az ebédlő is az.
Legyen benne nőies kacérság, de férfias keménység is. Legyen elegáns ugyanakkor nézzen ki úgy és funkcionáljon is úgy mint egy profi séf konyhája.
 Legyen légies, könnyed de maximálisan használja ki a szűkös teret. Szerettem volna, ha van benne egy kis extravagancia is. Mindezt úgy, hogy időtálló legyen, hiszen a konyha az, amit évtizedekig használ az ember, ha minden jól megy.
A terveinkhez adott volt már egy hangulat, amit az étkezőnkben megismerhettetek. Mivel az étkező egyben van a konyhával és hát tulajdonképpen egy átjáró választja csak el a nappalitól, így a folytonosság és az azonos hangulat kiemelten fontos szempont volt a választásnál.
 Ami tehát adott: az étkező festett stilbútor asztala a kerti székekkel (Bővebben róluk ITT és ITT olvashattok).
A nagyon is hangsúlyos orgonás tapéta. A vörösréz dizájn lámpánk. Az antik komód és a csodaszép sütőnk.
Ezekhez az adottságokhoz igazodva tervezgettük a mi kis eklektikus konyha-étkezőnket.
A szerelmem sok mindent rám bízott, annyi kikötéssel, hogy a kivitelezésnek profinak kell lennie, nagyon profinak, hogy megfeleljen az ő maximalista elvárásainak.
Nem akartam ismeretlenül tesztelni, biztosra akartam menni, ezért aztán Orsi és Emese barátnőm ajánlására választottam az Enter Team csapatát, akikről pont azt hallottam amire szükségem volt: profi kivitelezés, magas színvonal, megbízhatóság.

Mire őket megtaláltam, az is megfogalmazódott bennünk, hogy mit is szeretnénk PONTOSAN. Kész tervekkel mentem hozzájuk, és nagyon örültem, hogy Attilának a szeme sem rebbent egyik ötletemre, elképzelésemre sem. Mindent meg tudtak csinálni, amit szerettem volna! És persze úgy, ahogy szerettem volna.

Hamarosan megmutatom a végeredményt, addig pedig mit szóltok egy kis virtuális ötleteléshez?

Orsi készített egy konyha moodboard-ot, ennek alapján kíváncsi lennék, hogy TI hogyan folytatnátok. Ti milyen konyhabútort álmodnátok meg ehhez a képhez

Szóval, Ti mihez kezdenétek?


KICSIHÁZ konyha project


10 megjegyzés:

Lora Cska írta...

Szia, engem az étkező asztal színe ihletett meg. Olyan színűre képzelem a konyhabútort, formavilágban a tálalóhoz hasonló stílusban. Díszléces szekrényajtókkal pl. A pult részt pedig vmilyen passzoló cementlappal borítanám vagy régi pajtadeszkával. Vagy a mosogató vagy a csaptelep réz lenne szerintem. Pl.ez: http://www.sgt.hu/termekek/01960-4CU.jpg
vagy ez: http://imavex.vo.llnwd.net/o18/clients/circlecitycopper/images/Copper_Sinks/hammered-double-bowl-undermount-drop-in-copper-sink.jpg
A mosogató fölötti részre el tudok képzelni nyitott polcot, esztergált konzolokkal, szintén olyan zöldben, mint az étkezőasztal.

Impish írta...

Fehér fényes konyhabútor. Lila(orgona) hátlap, zöld munkalap. Vagy fordítva:)

ildiko írta...

Én nem mondtam le az egykaros kényelméről ezért ilyen van már 11 éve, és imádom. az enyém antik réz, de neked nyilván a vörösréz menne a lámpa miatt.
http://images01.olx.hu/ui/15/64/46/1314634432_245155846_2-csaptelep-RETRO-LUISINA-rez-vagy-bronz-szinben-Gyor.jpg
A bútorban meg nyilván lesz valami csavar! :)

Névtelen írta...

Szerintem nem lesz modern, fényes fehér bútor..nem is klasszikus, hanem egy átmenet a kettő között stílusában. Színben vagy a tálaló színe, vagy az asztal/orgonás tapéta zöldje ugrik be elsőre. Kíváncsian várom a végeredményt! J.

B írta...

Az volna a kérdésem, hogy ilyen vörösréz lámpát hol lehet venni/rendelni? Csodaszép!

Viktóra írta...

Inox felület,szagelszívó,nyitott króm polcok,rézedények,tükör,falikar,márvány-réz zsúrkocsi. További sok sikert,tervezést,megvalósítást:Viki

Falewel írta...

Fehér konyhabútor, a munkalap fényes zöldes csempével, vagy mozaikkal kirakva, esetleg elszórtan benne egy pár lila színű is. a munkalap oldala pedig réz színűre festve. felső szekrény aljára és/vagy polc aljára sok rejtett fényforrás. (vagy nem rejtett lámpa, hanem valami egyedi, természetesen Tilkával.) :)

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves B.!
A lámpát a solinfó-tól rendeltük. www.solinfo.hu

Emi írta...

Kedves Kata,
érdekelne a mosogató neve/típusa és lelőhelye.
Köszönöm! E.

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Emi!

ebben a posztban még a régi látszik, de feltételezem hogy az újról szeretnél információt. Ez egy Teka Aura beépíthető gránit mosogató. Ahonnan mi vettük, ott már nincs, de itt még talán van más színben is:

http://www.mosogatobolt.hu/csaptelep-mosogatotalca/mosogatok-beepitesimeret-szerint/60cm-es-szekrenybe/aura-60-b-tg-granit-mosogatotalca-teka

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips