2013/06/03

Indul a Kicsiház bútortuning -workshop!

Na, ez is eljött végre. Sokáig kellett rá várni, de én azt hiszem, nem véletlenül.
 Mindennek megvan a maga ideje. Minden munkánál azt vallom, hogy kell az alapos előkészítés és az idő.
Ezt a workshopot is nagyon sokszor megterveztem, elterveztem és átgondoltam a-z-ig.
Hogyan legyen elég elmélet és gyakorlat egyszerre. Hogyan tudok mindent megmutatni, kipróbálni veletek közösen és mi az, ami a leginkább érdekelhet benneteket.
Ez mégsem egy főzőkurzus, bútorokat mozgatunk, alakítunk át és ehhez sokféle és komoly anyagmennyiség is szükséges, plusz hely és idő.
Nincs meg minden négy óra alatt.
Szóval nem volt egyszerű kisakkozni a legjobb összeállítást, hely, idő, beosztás és tematika szerint. De amikor ezzel megvoltam, még mindig nem léptem a tettek mezejére. Őszintén szólva, volt bennem egy kis félsz. Mert teljesen más "műfaj" itthon blogolni a laptop mögül, mint kiállni és szemtől-szembe osztani az észt.
Úgyhogy el is napoltam a kérdést legalább egy évre.
De most megkeresett a Magnóliák Műhelye, akik már tartottak hasonló workshopot, de nem velem. Most pedig velem szeretnének, olyasvalakivel, aki nap mint nap csinálja, aki nem asztalos, nem restaurátor, aki maga is laikus, de akinek mégis van tapasztalata. Ez volnék én. :-)
Én pedig igent mondtam.
Ez a tanfolyam arról szól, amiben én jó vagyok: miben és hogyan lássuk meg a szépet, mit hogyan alakíthatunk át, trükkök, technikák, beszerzési tippek tőlem, egy laikustól, aki a saját bőrén tapasztalt meg mindent.
Nem vagyok asztalos, sem restaurátor, ezért ezen a tanfolyamon inkább bútortuningolást lehet tanulni, és nem eredetivel megegyező helyreállítást.
Kiknek ajánlom ezt a kurzust?
Azoknak, akik régóta szeretnének belevágni bútoraik felújításába, de nem éreztek magukban elég bátorságot az elkezdéshez. Azoknak, aki bár napi rendszerességgel olvasnak, úgy érzik, nem elég az elmélet, és szükségük lenne a közös gyakorlati tapasztalatra ahhoz, hogy megjöjjön a bátorságuk. Azoknak, akik inspirációra várnak és szeretnének egy jó csapatban közösen alkotni, talán épp a nagyi régi éjjeliszekrényét átalakítani hasonszőrűek társaságában.
Azoknak, akik régóta csinálják, de szeretnék tudni, hogy van-e új a nap alatt és szeretnének egyfajta alkotótáborban részt venni, hasonló gondolkodású és érdeklődési körű emberekkel találkozni.
És végül, azoknak, akik velem szeretnének személyesen találkozni.
A tanfolyam részleteit, a tematikát és a jelentkezési feltételeket a Magnóliák Műhelye honlapján elolvashatjátok.
Négy alkalom, négyszer három óra. Nyolc főnek van hely egy workshopon.
A tematikát úgy állítottam össze, hogy egyformán kapjatok elméletet és gyakorlatot. Nem garantálom, hogy minden bútor biztosan elkészül, de az biztos, hogy kellő ismeretet szereztek majd a folytatáshoz.
Ne feledjétek, minden profi volt egyszer kezdő!




9 megjegyzés:

R. írta...

Szuperül hangzik.
Én mér csak azt szeretném kérdezni, hogy a kisbútor, ha vinni szeretnék mennyire kicsinek kell, hogy legyen?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves R.!

Olyan méretűnek kell lenni, amit viszonylag könnyű mozgatni, maximum egy fő női segítséggel. pl egy éjjeliszekrény, egy asztalka...ilyenek. A workshop helyszíne egy társasház első emeletén van és nincs lift.

Névtelen írta...

Szia Kata, sírok: a 21-e közel s távol az egyetlen nap, ami nem jó, pedig nagyon ott szeretnék lenni.. Előreláthatólag lesz mostanában újabb workshop, vagy kezdhetek nagyon elkeseredni? Köszi, Lilla

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Lilla! Egyelőre nem tudom, mi lesz a folytatás. Sok múlik azon, hogy mekkora ez érdeklődés, hogyan sikerül, milyenek lesznek a visszajelzések erről a mostaniról. Ha minden jól megy, akkor valószínűleg lesz folytatás.

korall írta...

ÓÓÓ, bár két hónappal ezelőtt lett volna! Visszamentem dolgozni, szeptemberig nincs szabi. :-(

Névtelen írta...

óóó, én is nagyon szeretnék menni, de nekem a 28-a nem jó. szuper lenne, ha tartanál egy következőt!

Névtelen írta...

Ez annyira vicces, hogy elkezdtek itt sírni, hogy nem jó az időpont, meg hasonlók. Mit gondoltok, hogy majd külön miattatok átteszi a Kata egy teljesen más időpontra a workshop-ot? Vicces. Mindig bírtam, amikor valamilyen összejövetelt, bulit szerveztem, és néhányan elővették a naptárjukat, hogy nekik mikor lenne alkalmas, és mikor nem. Pffff. Néhányan azt képzelik magukról,hogy körülöttük forog a világ. :D
Szerintem ha valamit nagyon szeretnénk, akkor nekünk kell alkalmazkodnunk, és nem a másik féltől kell elvárni ezt. Aki szívesen részt venne, az szerintem BIZTOSAN szabaddá tudja tenni magát.
Én ott leszek, pedig nekem is más programom volt erre az időpontra.
Már alig várom! :)
Üdv.: Lilla

Szentgyörgyi Kata írta...

Most úgy tűnik, lesz még egy csoport júliusban.

Riell [project:Home] írta...

Engem is nagyon érdekelne egy ilyen lehetőség. Ezer százalék, hogy részt vennék rajta, ha időben értesülök! :)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips