2011/11/13

Design, sk verzióban

Egy kicsit lelassult most az élet, itt a blogon, leginkább azért, mert elég sok dolgom volt.
Illetve van, de igyekszem egyre jobban (újra) ráhangolódni a karácsonyra és szeretnék nektek időnként jópofa karácsonyi ajándékötleteket bemutatni.
A napokban lettem kész egy karácsonyi képanyaggal, amihez nagyon klassz cuccokat hoztam el különböző design üzletekből. A magazinos styling munkában az a jó, hogy nyugodtan elszállhatok, a berendezésnél nem kell figyelni az árcímkét. Ezért igazán kívánatos tárgyak is a kezembe kerülnek és bizony, van úgy, hogy nehezen válok meg egy-egy darabtól. Csak hát, ugye, ott van az a bizonyos árcímke, amit nem figyelek mint stylist, de nagyon is megnézem mint háziasszony.
Itt van például ez a Kare képkeret:

Kare Design
 Ugye milyen vicces?
 Az ID Design boltban 6200 Ft az ára. Nem vészes, de a magamfajta blogger nem ad ki pénzt olyanért, amit otthon is meg tud csinálni.

Lássuk, mi kell hozzá:


Sok-sok színes ceruza. Nem mertem a fiúkét használni, ezért vettem olcsóbb ceruzákat négy csomaggal, összesen 920 Ft-ért.
Kell egy régi, megunt képkeret. Vagy új: az Ikeában három darabot adnak 595 Ft-ért. Én most egy régit használtam, így nem költöttem erre pénzt.
Szükség lesz még ragasztópisztolyra és valamilyen vágószerszámra, akár gépi, akár kézi. Végül pedig, csiszolópapírra.
Ha a képkereted nagyon csúnya, kezdésként, adj neki egy alapszínt.
A ceruzákat nagyjából elhelyeztem, és a kívánt méretekre daraboltam a multifunkciós vágógéppel. Ugyanezzel a géppel le is csiszoltam a végeket, a csonkokat pedig kihegyeztem. Mindezt persze lehet kézi erővel is, a puha ceruzát könnyű elvágni! No és persze, lehet használni a a már eredetileg is elkopott, agyonhegyezett, régi ceruzákat, ha van otthon belőlük elég.
Az elkészült ceruza-darabkákat ragasztópisztollyal felragasztottam a keretre.
Az eredetinél vastagabb  kerettel és ezért vastagabb ceruzákkal dolgoztam, így kevesebb kellett. Összesen tehát, 920 Ft-ot költöttem.
Ennyiért megéri, nem?


Aranyos kis ajándék lehet nagyiknak például, az unoka fotójával,vagy akár a gyermekünk is ajándékozhatja, saját kis rajzát beletéve.


Arra gondoltam, kipróbálom még ugyanezt azonos színűre festett ceruzákkal is, szerintem, úgy is nagyon egyedi lenne.
Folyt. köv: legközelebb egy másik Kare darabot rekonstruálok sk, remélem sikerrel.
Kíváncsiak vagytok?

2 megjegyzés:

Rose at Home-DIY írta...

Nem vészes az ára? Ki nem adnék ennyit 1 mini képkeretért! :)) még a nagyért is csak ha valami full extrás lenne:) És amúgy is a tied jobb lett! ;) :))

Szentgyörgyi Kata írta...

Emma, igazából ez egy drága cucc :-) De ahhoz képest hogy egy menő design termék, megfizethető. Persze, minek fizetném meg, ha magam is meg tudom csinálni, igaz? ;-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips