2011/07/05

Rózsák az asztalon

Nemrég egy barátnőm megjegyezte, hogy nem örül a lakberendezési DIY blogomnak, mert sokkal jobb volt, amikor a főzésért lelkesedtem, hisz mindig volt nálunk finom falat. Bármikor, bárkinek.
Szó, ami szó, az utóbbi időben gyakorta üres a hűtőnk, és sokszor eszünk hideget vagy mirelit pizzát (pfúúúj). Az agyam bohohome üzemmódba kapcsolt, és szinte mindig azon kapom magam, hogy újabb bútorokon ötletelek. Biciklin ülve, vagy ruhákat teregetve, a gyerekek fürdetése közben és éjjel, az ágyban is. Van erre valami gyógyszer?
No és persze, már ott tartunk, hogy lyukas lesz a suszter cipője, mert a házunk csinosítgatása is leállt, és ez ügyben fordult is a kocka, hiszen mostanában a férjem noszogat és nem fordítva.
A sok-sok megvalósulófélben lévő ötlet közül, végre van olyan, ami a rossz idő miatt késve ugyan, de hivatalosan is késznek nyilvánítható.
A festékszóró pisztolyomnak megvan ugyanis az a hátránya, hogy nem lehet zárt térben használni. Marad tehát az udvar, vagy a fedett terasz. A sok esőtől a teraszunk kezdett beázni, az udvaron meg eleve lehetetlen volt a múlt héten festeni. De ahogy kisütött a nap, munkához láthattam!
Így lett a rózsás asztal és hozzá való szék, a Boho Home kollekció legújabb darabjai.


Szokás szerint, lássuk, miből lett a cserebogár:

Asztal a sufniból. Masszív, erős, tömör fenyő. Isteni illata volt csiszolás közben!


Lomis szék. Kezdő kárpitozóknak ez a legjobb formáció, hiszen gyorsan és könnyen érhetünk el sikereket..

A bútorokból valami elegáns, ugyanakkor nőies szettet akartam. A rózsás textil nagy szerelmem, egyelőre, nem unom ;-) Ahogyan a fényt csodálatosan megtörő plexi fogantyúkat sem!
Az elegáns vonalat a szürkésbarna szín hivatott képviselni, a nőiességet és az extravaganciát a széken és az asztalon megjelenő rózsák.
A metodus megszokott, most nem is készítettem folyamat-képeket. Csiszolás, alapozás, festés, csiszolás, festés. A szék új kárpitot kapott, az asztalra pedig a megmaradt kárpitból vágtam ki a rózsákat és tettem fel decoupage ragasztólakkal.
Ti, szeretitek a szürkét? Hát a rózsákat?




19 megjegyzés:

Viktóra írta...

Szép lett. Szürke... Hm. Imádom. Általad. Rózsák...megszerettem. Fogantyúk... még mindig a kedvenceim.

Lolka írta...

Gyönyörűséges lett!! A szürke miatt nekem egy kicsit hideg, de az összhatás így is fantasztikus! :)

Névtelen írta...

Ismét egyedit és nőciset alkottál! :) Gratula!
1 kérdés: a rózsák védelmére került plusz egy réteg decoupage ragasztólakk vagy van vmi spéci cucc erre?
Niki

Vilagi írta...

Nagyon szep darabok, biztos hamar elkel. Szurke az egyik kedvenc szinem - szinte minden szinhez passzol. Bar a mi hazunkban nem talalod meg, inkabb a foldszinek jellemzoek.

Nem ehhez a temahoz tartozik, de olvastam a cikket az Eva Kolyok kiadvanyaban. Erdekes volt arcot is kapcsolni ehhez a bloghoz :-) Masreszt meglepodtem, hogy profi futo multtal buszkelkedhetsz :-) Nem semmi! Sokoldalu ember vagy!
En magam nagyon szeretek futni, bar bajnok nem vagyok :-)

Tovabbi sok sikert es hasonloan szep darabot kivanok!
Agi

Szentgyörgyi Kata írta...

Niki, igen a rózsák védelmére került még a textilre decoupage lakk.

fxtina írta...

Ez valami gyöyörűséges! Rózsákat mindig is szerettem, a szürke nem volt sose a kedvenc színem (talán mert nekem nem áll jól), viszont nálad megkedveltem. Volt egy olyan ötletem is, hogy a hálószobánkat szürkéskékre festem, csak aztán barna lett a szőnyeg...

Kinga írta...

A folytonos agyalás ellen nincs orvosság... Sokszor este döbbenek rá, hogy az előző napi 20 ötletemből egyet sikerült félig megvalósítani,közben megint van újabb 20. Én a "projectjeimet" a kisebbik fiam alvásideje alatt szoktam csinálni. Tegnap nem aludt el...
Egész nap gyilkos hangulatban voltam. :-)
Olyan ez mint a kábszer, kell a napi adag...
A rózsának elég védelem a dekupázs ragasztó? Vagy utána mással is lakkoztad?

GloriArt írta...

...én nem is szeretem a szürkét,...meg a rózsásért sem vagyok oda...és mégis!ez már megint olyan jó lett!simán elfogadnám!:))))

Fróni írta...

Nagyon szép lett!!! Bár hozzánk nem illene a lakásba, de nagyon ízléses! Gratula!

Otthon Művek írta...

A rózsákat nagyon szeretem mostanság. Nekem korszakaim vannak. Most romantikus. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a szürke rózsákat is szeretem. Pedig de!:)

Névtelen írta...

Odavagyok érte, pedig a szürkét többnyire kerülöm. A rózsa feldobja. :) Az tetszik a munkáidban nagyon hogy egyszerű ötletből és valami régi lepukkant dolgoból alkotsz valami csodásat. A fogantyú nekem is a kedvencem. Megkérdezhetem a lelőhelyét? Hasonló fényszóró dolgokat szeretnék egy füzérbe fűzni lakás dekornak. A közelmúltban vettem már hozzá nagyobb gyöngyöket, de nagyon drága lett volna egy füzérre való... az sem baj ha plexi, a fényjáték tetszik rajta nekem is. :)

Adri

Névtelen írta...

Jajj ezek a fogantyúk gyönyörűek!!! Az egész nagyon szép lett, de rögtön a kis csillogó holmikon akadt meg a szemem. Hol sikerült ilyen szépeket beszerezni?
fxtinának: a barna szőnyeghez én kipróbálnám a szürkéskék falat:)csak az árnyalaton múlik (persze, lehet, hogy csak szerintem:)

Szentgyörgyi Kata írta...

A fogantyúk innen vannak: http://www.dlawlesshardware.com/knobs.html
olvassátok el az "alakul a konyha" című posztomat, annak a kommentjei között tett fel egy hozzászóló magyar elérhetőséget is. (bár szerintem, az itthoni ár sokkal drágább!)

Mikes Andrea írta...

Szia! Orulok h ujra butort alakitasz at, nekem azok a kedvenc blogjaid!
A ferjeddel egyetertek, jolenne latni a kanepet a nappaliban!,
Az asztal es szek nagyon szep lett, de nekem meg mindig a kek asztal tetszik a legjobban az alkotasaid kozul:)
minden jot!

Névtelen írta...

Megnéztem a fogantyúkat. Megnézte a család is. szerintem minden szekrényen más fajta lesz, mert képtelenség választani, annyi jó van:) Nagyon köszííííííííííí!!!

Névtelen írta...

Szia. Imádom az alkotásaidat, csodálatosak. Kérlek írd meg hogy hol lehet ilyen eszméletlen gyönyörű plexi fogantyúkat beszerezni. Nagyon köszönöm. Üdv. Kati

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Kati,
a plexi fogantyú innen van: http://www.dlawlesshardware.com/knobs.html

Nina írta...

Szia!

A kérdésem az lenne, hogy pontosan milyen ragasztót használtál a rózsák felragasztásához?
Előre is köszönöm:)

Müller Csilla írta...

Ez valami eszméletlen jó lett! Tudom, hogy a munka öröme is lényeg, de azért nagyon klassz lenne, ha ilyen újrahasznosított csodákat meg lehetne vásárolni. Sem kézügyességem, sem szerszámaim, sem gyerekfelügyelőm a munkához. Csak a kedvem van meg hozzá :)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips