2011/07/18

Barkács csajok

Többen észrevettétek, hogy kissé megcsappant mostanában a bejegyzések száma. Nem véletlenül. Dolgosan telik a nyár, kapok felkéréseket, meg apróbb munkákat és közben a gyerekeimet is nevelgetem.
Az egyik, már publikus projekt, amiben részt veszek, a Bosch nyári kreatív tábora. Nagyon jó buli lesz, én már alig várom!
Ma például, azon dolgoztunk bent a cégnél, hogy ez a két nap valóban élmény legyen, és szuper, kreatív alkotásokkal térhessenek haza a résztvevők.
Elkezdtük legyártani a már megtervezett munkadarabokat, a Bosch egyik tárgyalójában. Igazán vicces volt nekünk, de valószínűleg, a takarító személyzet nem így gondolja majd, ha meglátja a rengeteg fűrészport a tárgyalóban...
A gépekkel való munka számomra döbbenetes élmény volt. Hisz minden olyan könnyen ment és minden annyira kézre állt! Képzeletben már állítottam is össze az egyre növő kívánságlistát.
A gépek, amikkel dolgoztunk,  kicsik,  könnyűek és női kézbe simulók.
Kedvencem a mini csavarbehajtó, ezt egyszerűen nem akartam letenni. És miután megtudtam, hogy létezik swarovski kristályokkal kirakott változata is........elaléltam.
Ma tehát, fúrtunk, faragtunk, csiszoltunk fűrészeltünk, gravíroztunk és még az üvegfúróval is eljátszadoztunk. Meg is lett az eredménye.
De erről majd legközelebb ;-)
És ne feledjétek, egyvalaki még mindig megnyerheti másodmagával a tábor részvételt!

őrült csajok, őrült szemüvegben
De mit csinál Juditu?


csapatmunka

fűrészelek

furkálok

csendélet a Bosch tárgyalótermében

laptop, gépek és nápolyi. alulról a második kütyü, az új szerelmem ;-)

18 megjegyzés:

vadjutka írta...

jól néztek ki!

Reki írta...

Szia!
Én még soha nem indultam semmilyen játékban, de most szeretném megpróbálni, hátha nyerek... de totál béna vagyok. Mit kell csinálni? Csak like-olni a facebookon a Boscht?
Segítenél?
Köszi: Réka

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Réka, igen, lájkold a bosch facebookolalát, ez az elsőlépés. Azután, a nyereményjáték fülre kattintva, tölthetsz fel fotót magadról, vagy bárkiről, aki barkácsol. A fotóra kell minél több lájkot szerezni a barátoktól, ismerősöktől, mert a legtöbb lájkot kapó nyeri a két személyes tábor részvételi lehetőséget.

Névtelen írta...

Szia Kata!
Elöször is meg szeretném köszönni, hogy a blogod újra elindította bennem a barkácsolhatnékot, végre elöszedtem egy csomó projektet amik sajnos túl hosszú ideig porosodtak.... Ennek köszönhetöen az ágyunknak van újrahúzott szivacsos fejtámlája, díszpárnák, frissen festett falak fogadják az ámuló uramat esténként... Na jó, nem minden tünik fel neki rögtön, de legkésöbb két nap múltán rákérdez :-)Köszönöm!
Még egy pár örökölt bútor felújításába nem mertem belevágni, elötte meg szeretném kérdezni, hogy hányas csiszolópapírt használsz fa csiszolásához festés elött (közben)? Nem szeretnék túl durvával nekiesni a díszítéseknek...

Elöre is köszönöm, további dolgos nyarat kívánok


Timi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Timi,
a régi bútorokról, ha szükséges, először leégetem a festéket. Utána csiszolom, általában 80-as vagy 100-as csiszolópapírral, ez a felülettől függ. Ha szép állapotban van a bútor, és nincs rajta se lakk, se régi festék, se műgyanta, akkor 120-as is elég lehet. A festékrétegek között 120.as vagy 150-es csiszolóvászonnal csiszolom a bútort, finom mozdulatokkal.

Névtelen írta...

Szerencsére nem festettek, meg ha jól látom még lakk sincs rajtuk csak legalább 100éves pác... Na akkor a 120-as smirglivel nem is tévedtem annyira, a hétvégén nekiugrok... Köszönöm!

Timi

Névtelen írta...

Kedves Joie Vivre!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam a blogodat, tényleg lendületet ad, hogy belevágjak a lakásunk kipofozásába.
Konyhával kezdeném, de ami a problmát okozza, hogy a csinos fekete-fehér mintás kőpadlómra anno a 70-80 években leragasztottak egy borzalmas linóleumot. Azt szeretném legelőször felszedni. Látom Te otthonosan mozogsz technikákban, barkácsgépekben, Te mivel kezdenél hozzá ehhez a projekthez?
Köszönöm előre is: Judit

Szentgyörgyi Kata írta...

Szia Judit,
Én úgy kezdenék hozzá, hogy elmennék egy olyan üzletbe, ahol speciálisan ragasztókkal foglalkoznak. (például padlószőnyeget árusító céghez, vagy a Henkell ragasztócsalád termékeit forgalmazó üzletbe)és megkérdezném az okos szakikat, hogy milyen szert ajánlanak a linóleum ragasztójának eltávolítására. Én hihetetlen jó infókat kapok ezzel a technikával ;-) Aztán neki is állnék, mert megint nagy divat a pepita kockás járólap, főleg, ha malachit!

madilla írta...

Hát én is szívesen részt vennék a táborban! Kár, hogy pici fiamat egész napra még nem tudom itthon hagyni. Pedig már régóta szemezgetek két kis faszékkel, amit jó lenne felújítani.

Joie Vivre írta...

Madilla, nekem is volt olyan időszakom, amikor csak szoptattam és pelenkáztam, és nem tudtam elszabadulni otthonról. Hidd el, a székeid megvárnak, a kicsi fiad meg hamarosan nagy lesz és neked újra lesz szabadidőd! ;-) Jövőre is lesz Bosch tábor.

Névtelen írta...

Kedves Joie Vivre!

Lehet rosszul tettem fel a kérdést, ezen a körön már túl vagyok, oldószere nincs a Palmatex ragasztónak. A szakik a mechanikus eltávolítást ajánlották betoncsiszolóval, ami lehet a követ is lecsiszolja.
Itt jön képbe a kérdésem hátha ismersz olyan masinát, ami megoldást jelentene, vagy találkoztál már hasonló akcióval más DIY lakásfelúlításnál. Kicsit félek felszedni a linóleumot mielőtt körbekérdezek mindenfelé, attól tartok ott fogok állni a nagy ragacsban.
Köszi: Judit

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Judit,
ilyesmit még nem csináltam, úgyhogy csak hangosan gondolkodom: ha nem betoncsiszolót, hanem parkettacsiszolót használnál, talán az nem sértené fel a padlót. Gépkölcsönzőben kérdezted, esetleg?
Azért én még megpróbálok utánajárni, hogy valóban nincs-e oldószere a palmatex ragasztónak....nem hiszem el, hogy egy régen leragasztott linóleum nem jön fel nyom nélkül. Ha máshogy nem, négykézláb, kaparópengével felkaparva a ragasztó nyomait!

Névtelen írta...

Sajnos eddig a szakemberektől nem sok bíztatást kaptam, de én sem akarom elfogadni, hogy lehetetlen. Megpróbálom a kaparászást egy kis helyen, ahol nem látszik.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, üdv: Judit

Névtelen írta...

Bocs hogy beleszólok, de mi is hasonló probléma elött álltunk. Mi ragasztott szönyegpadlót szedtünk fel egy kölcsönzött géppel, ami a csíkokra vágott felsö réteget lehántja a padlóról. Sajnos nem tudom hogy hívják magyarul, de létezik ilyen. Aztán meg a maradék ragasztót esetleg hölégfújóval léégetni. Borzasztó feladat, legrosszabb esetben napokig térdepelhetsz összekaszabolt kézzel hangosan szitkozódva. Gondold meg hogy megéri-e.

Egy sarokban megnézném hogy tényleg olyan jó állapotban van-e az eredeti padló mint ahogy te reméled.

Mégegyszer bocsi hogy beleszóltam


Timi

Névtelen írta...

Ja még valami, a Bosch Multimaster egy nagyon jó kis szerkezet mindenféle ragacsos cuccok lekaparására.

Timi

Névtelen írta...

Kedves Timi!

Nagyon köszi a megjegyzést, Te vagy az első, aki már csinált is ilyesmit és van valami tapasztalata. Én eddig elkezdtem baromi durva smirglivel, meg kaparókéssel vakargatni. Hát nem tudom, nagyon lassan haladok és tényleg a padló eredeti színe eddig csalódás. Lehet a ragasztó elszínezte a fehér kockákat.
Még nem adom fel!!!
Köszönöm mégegyszer, a blognak is a lehetőséget!
Üdv: Judit

Névtelen írta...

Bocs, hogy beleszólok, csak ötlet Juditnak: ha kiderül, hogy nagyon ronda az eredeti kő, esetleg le lehet festeni valami masszív festékkel, ami harmonizál a konyhabútorral, ha meg fuga is van közte, azt újrafugázni, hogy pofásabb legyen (még mindig olcsóbb, mint újra kövezni, de fogalmam sincs, milyen tartós lenne)
Szép napot,
Hajnalka

Névtelen írta...

Amúgy lehet kapni már tutkó linóleumokat aminek már nincs szocreál íze. Van fekete-fehér kockás is, letéve tényleg olyan térhatása van mintha kö lenne lerakva. Régi linóleum felszed, ragasztó lecsiszol és mehet rá az új réteg. Vagy van járólapmintás laminált is. Szerintem ez a legköltséghatékonyabb megoldás, ha az eredeti padló csalódást okoz...

Sok sikert

Timi (ismét)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips