2011/05/26

A design gyerekjáték!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer öt jó barát. Lovacska, Tehenecske, Barika, Röfike és Kakaska. Jó kis csapat volt, el is határozták, hogy együtt indulnak vándorútra.
Mentek, mentek, mendegéltek, míg el nem értek egy Kicsi Házhoz.
Beléptek az ajtón,és egy csapásra megváltozott az életük....
Szeretnétek tudni, mi lett Lovacskával, Tehenecskével, Barikával, Röfikével és Kakaskával?
Hát bizony egy gyerekszobai lámpa!
Régóta szemezgetek az Mlamp különleges lámpáival, melyek annyira izgalmasak, hogy én is meg akartam próbálkozni valami hasonló előállításával. Persze, csak a magam gyermeteg módján, és nem porcelánnal kísérletezve, hanem a jóval olcsóbb és bőségesen készleten lévő műanyaggal. A fiaimnak rengetek apró, műanyag kis játékuk van, és egy ideje kerülgettem őket.  Egyre biztosabb voltam benne, hogy a megfelelő lélektani pillanatban le is csapok néhányukra. Így lett a projekt része a fent látható röfi, boci, bari, lovacska és tyúkocska.
Mi kell hozzá?
Műanyag állatok
Ikeás lámpatest és bura
ragasztó, cellux
sprayfesték és alapozó
kontaktragasztó
textil a lámpabura befedéséhez
Lépések:
A kisállatokat egy drasztikus mozdulattal, sniccer segítségével középen félbevágtam, de egyben hagytam a fejüket. Szétnyitva a műanyag testet, fel tudtam őket húzni az Ikeában vásárolt  lámpatestre.  Ezután, építési ragasztó segítségével összeragasztottam a farukat, és celluxszal összeszorítva, eltettem őket pihenni egy napra, hogy időt adjak a ragasztó megkötésének. A ragasztó lehetőleg legyen oldószeres, mert a vizes bázisú ragasztót a sprayfesték fel fogja oldani!








12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a kisszekrény természetesen olyan, vagy sikerült az antikolás? László

Névtelen írta...

Kár volt befesteni az állatokat. Így nem is látszanak. Hát ez most egyáltalán nem tetszik.
Bocs.
Gabi

Névtelen írta...

brémai muzsikusok mint lámpatest? egyszerűen zseniális...
szét röhögtem magam, ahogy elképzeltem miként jöhetett a bevillanás:-)))

csak a plasztikállat-védőkkel nem számoltál:-))) /bocs Gabi/

Alma

Névtelen írta...

Szerintem is "állat"! :) A kés a csirkében (vagy miben), hátborzongató... :)))
bali

Szentgyörgyi Kata írta...

Hát, nem lehet mindig, mindenkinek megfelelni.:-) Ez még egy továbbgondolást igénylő projekt, folyamatosan agyalok rajta, hogyan lehetne szebben, ütősebben kivitelezni az egészet. Hogy miért fújtam le? Azért mert én egy plasztikus, egységes lámpatestre vágytam, nem pedig műanyag állatkák egymásra ragasztott látványára. Nekem lefújva jobban tetszik, de pölö a férjem is Gabi álláspontján van.
Anyám meg szentül hitte, hogy baromi drágán vettem valami design boltban a lámpát:-)

Szentgyörgyi Kata írta...

László,
ez a szekrény egy lomtalanításból került hozzánk, és vastagon le volt festve sárgulásnak induló fehér festékkel. Megpróbáltuk leégetni, a festéket, ami így sikerült ;-)

Kriszta írta...

Ez egy kicsit sok, de bátor. Nyugodtan írjatok névvel, szerintem nem kell, hogy mindenkinek minden bejöjjön. És Katát is úgy szeretjük, ahogy van, még ha van van alkotása is, ami nekünk nem tetszik.

Otthonkommandó írta...

Szuperek! imádom a re-bútorokat!
én is hasonlókat tervezek, bár egyelőre csak fejben meg papíron, mert egy pici gyerekkel meg egy másikkal a hasamban nem ez a legmegfelelőbb időszak:)

kata_tildasfarm írta...

Kedves Kata!
Az előző posztban valaki műanyag fújásra kért tanácsot tőled, én pedig most azt szeretném kérdezni, hogy papírt is le lehet spray festékkel fújni?
Van egy pár fekete IKEA-s magazin tartóm, de fehéren jobban tetszene. Szerinted befogja?
Köszönöm előre is a tanácsot!!!

Névtelen írta...

Szia!

Nekem nagyon tetszik a lámpa. Nekem színesen olyan vásári olcsó Mekis hangulata lenne, de így igazi designer lámpa lett, és megy is a berendezéshez. Cool :)

Üdv
Zsuzsi

Szentgyörgyi Kata írta...

Kata_Tildasfarm,
szerintem nem az a kérdés, hogy befogja-e, hanem hogy nem áztatja-e el a papírt, és ettől nem deformálódik-e a magazin-tartó.Őszintén mondom, még sosem festettem papírt sprayfestékkel, szóval, csak azt tanácsolhatom, hogy próbáld ki egy olyan darabon, amit nem sajnálsz, ha esetleg tönkremegy.

Zsuzsi,
Mekis hangulattal kapcsolatban egyetértünk ;-)

eszterda írta...

Szia! Gratulálok a bloghoz! A napokban említett meg egy imerősöm, így találtam ide! Követni foglak! Sok sikert! Eszterda

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips