2011/03/29

Ooops, I did it again

Már megint vettem egy régi vacakot. Hosszas kanapé nézegetés után, rábukkantam erre a darabra, amit úgy hirdettek, hogy "fellelt állapotban". Kétszáz kilométernyire tőlünk dekkolt valahol egy antikvitás üzletben , így kvázi zsákbamacskát vettem 25 ezerért. A férjem rögtön közölte is, hogy amíg rendbe nem rakom, a lakásba nem jöhet be ez az egyébként egészen filigrán darab. Így most anyósoméknál várja, hogy megtaláljam neki a megfelelő huzatot.



Ami, már most látom, hosszadalmas és keserves küzdelem lesz. Az előre kinézett, Ikea sötétkék-fehér, vékony csíkos anyag gyártását beszüntették,már nem lehet kapni. Így ugrott a tervem, hogy veszek egy olcsón egy jó minőségű bútorhuzatot.
A kárpitos-mesterem szerint ugyanis, az Ikea vastagabb szövetei egész jók kárpitozáshoz, leszámítva, hogy nincs műszál tartalma, ami azért baj, mert így valamivel gyorsabban kopik.
Tehát, keresgélek. Leginkább, csíkos huzatot szeretnék, indigó-fehér, vagy sötétszürke -fehér csíkosat. Egy bútorkárpitokat forgalmazó helyen találtam is egy gyönyörűséget, amit azonnal megvettem volna, ha nem 42 ezer forint lett volna métere.
Még gyors fejszámolás sem kellett hozzá, hogy tudjam, soha a büdös életben, már csak azért se, mert a srácok megint kinőtték az összes ruhájukat, a kocsit szervizeltetni kell a számítógépünk is vacakol, a könyveink pedig még mindig dobozokban várnak jobb sorukra.És egyébként is, elvből se.
Szóval, keresem az Igazit. Milyen lesz,még nem tudom. Talán csíkos, talán cikkcakk mintás, esetleg virágos, de még az is lehet hogy egyszerű farmer.
Az biztos, hogy a sztorinak folytatása következik!

26 megjegyzés:

Lívi írta...

jó vételnek tűnik ez a kanapé, szép nagyon. Izgatottan várom, hogy alakul majd át a kezeid között! :-)

Nem akartatok kinyithatósat? Mert mi mindenképp abban gondolkoztunk anno. Hogy ha külön vendgészobánk nincs is, azért mégis itt lehessen aludni nálunk (nagyszülők, barátok, stb..) Ti ezt hogy oldjátok meg?

Adelke írta...

Szavaznék a farmeranyagra ha lehet, az tutin mutatna :)

KarlaLina írta...

Szia Kata!
A farmer is nagyon jó szerintem, én is kokettáltam vele egy art deco szék kapcsán. Az volt a legnagyobb gond vele, hogy nehéz olyat találni, amiben nincs lycra, tehát eléggé nyúlnak.
Amit nekem ajánlottak az a munkaruhaanyag volt, a szürkéje egész jó. Aztán nyugágyvászon mellett maradtam, azok meg tök jó csíkosban is vannak, és van 90cm széles is. Kíváncsian várom, mi lesz belőle, nagyon jó darab, szép vonala van.
Karolin

Szentgyörgyi Kata írta...

Livi,
Van egy matracunk arra a célra, ha évente egyszer valaki ittalszik nálunk. Nálunk ez ilyen gyakorisággal fordul elő, ezért nincs szükségünk kinyitható kanapéra.

Karlalina,

munkaruhaanyag, nyugágyvászon! De jó ötlet! Lelőhelyet tudsz mondani?

nekem egyébként ez a textil is nagyon tetszik:
http://www.rubiegreen.com/fabrics/east-village3.html

cottage írta...

Írtó jó, én már felújítva látom:) Kíváncsi várom, mit alkotsz!
Én az ilyenekbe azért sem merek belevágni, merthogy van valami jó cucc írtó messsze, olcsón, de hogy a bűbánatba jut el hozzám? Egy fuvarozó több tízezret elkér. Ti hogy oldottátok meg?

Anyag, van Bp-en több helyen is "gagyitextilbolt". Megbolondultunk, vagy mi a neve. Én itt már többször találtam főnyeremény anyagokat írtó olcsón!(persze nagy része tényleg gagyi).

Aztán, egy viszonylag olcsó bolt, csodaszép anyagokkal (igaz nem tudom, van-e bútorvásznuk. http://www.foltvarras.eu/index.html

És a Potom turis-boltokban is lehet találni, mind használt, mind új textileket.

És ha még megvan, a Karinthy-n vagy egy nagy turi-bolt, lakástextil részleggel.

Ja és van, 1 m2-nyi MÁV-os szövetem, szerintem ablakroló volt anno a kocsikban:)

És még majd gondolkodom.

KarlaLina írta...

:-) Ez a pink cakkos nagyon ütős, meg a 90 dolcsi is... .
Háát, én most komáromi vagyok, a nyugágyvásznat is itt vettem, a munkaruhaanyag Fehérvári úton : http://www.munkaruhatextil.hu/?a=35
ezek gyári árak, de nem tudom, kiszolgálnak-e magánszemélyként. Ha nem, akkor keress olyan bedolgozót, aki munkaruhát varr, nekem is ő adta az ötletet.
Ez meg a nyugágy - (gyönyörű)
http://www.pannonflax.hu/index.php?modul=termek&kod=156

Ennek a háta is kárpitozott gondolom... Ha felméreted a kárpitossal, akkor érdemes részenként is kalkulálni, hátha tényleg turiban vagy elfekvőben találsz olyat ami tetszik, és nem lesz elég rá. Meg a nyugágyast szerintem állat jól lehet kombinálni, és ezt imádom!

Viktóra írta...

Kilim?!
http://thesomedayblog.com/2010/06/23/kilim-krush/
vagy http://www.andrewmartin.co.uk/furniture/furnituredesigndetails.php?page=furniture&type=Sofas&design=Kilim%20Sofa%20Black%20&%20White&ftid=1&fdid=189&sortby=0&showitems=20&limitstart=20
Üdv: Viki

Juhász írta...

Én is a foltvarázsos oldalt szerettem volna ajánlani. És az a jó, hogy itt Kispesten van a boltjuk, ami mellett van egy bútorszövetes bolt is. Szerintem valamelyikbe biztos sikerül egy jó anyagot kifognod.

Lívi írta...

Ja, közben én is elgondolkoztam, hogy nem mindenkinek vidéki a családja, baráti köre :-D

cottage írta...

Karlalina!
Elolvadok, ilyen anyagra fáj a fogam, köszi a linket!!. (nyugágyvászon)
Akkor most kereshetek egy partnerüzletet a környéken:)

Szentgyörgyi Kata írta...

Karlalina, nyugágyvászon linkért ezer hála és köszönet! mielőbb megyek és megnézem élőben a huzatokat.
Juhász, pontosan merre van a foltvarázsos bolt?
Livi, :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Cottage, én előre megalkuszom a szállításról, csak utána licitálok. Et a kanapét Nyíregyháza mellől hozták 10 000 Ft-ért, igaz, várnom kellett egy hónapot, mert így volt dolga errefelé a szállítónak. A tálalómat Pécsről hozták, 6000 Ft-ért. Nem vészes, de tényleg előre meg kell alkudni!

KarlaLina írta...

Dejó-dejó, hogy tetszik :-)

krajci írta...

Szia! Én is a nyugágyvásznast ajánlanám, plusz még őket: http://szilutext.hu/

Juhász írta...

1191 Budapest, Hunyadi utca 40.
Telefon: 06-1-282-9798
Mobil: 06-30-9405-464
Cserhegyi András
a www.foltvarras.eu címe, ez egy sarki bolt, közvetlen mellette a sarkon van a másik bútorszövetes üzlet. Ez az Europarktól az Ady Endre úton van kifelé.

cottage írta...

Kata, már csak azon gondolkodom, hogy 45 cm-s nyugágyvászon anyaggal hogy oldod meg az áthúzást?
Szállítás, hmm, nekem már ez soknak tűnik, marad továbbra is környék, meg a várva várt lomtalanítás, hátha:) Meg ránézek a vaterafutárra is, ők mit mennyiért vállalnak.

cottage írta...

bocs Kata, hogy én itt beszéltetem a rajongóidat:)
Krajci, megnéztem a honlapot. Az áraikról tudsz valamit mondani (nagyságrend)?
Pannonflax árai látszanak a honlapon, kár, hogy a webshopból egy teljes véget kell rendelni:(

cottage írta...

bocs Kata, hogy én itt beszéltetem a rajongóidat:)
Krajci, megnéztem a honlapot. Az áraikról tudsz valamit mondani (nagyságrend)?
Pannonflax árai látszanak a honlapon, kár, hogy a webshopból egy teljes véget kell rendelni:(

cottage írta...

Hirtelen felindulásból megnéztem vatera-t, teszvesz-t. Úgy-hogy felülbírálom magam, tényleg jó áron vetted meg, plusz ez a szállítási költség is végülis teljesen OK, főleg, hogy te újítod fel. De még ha kárpitos is csinálja, még az is elmegy, ha jól belegondolok. Sok sikert!

krajci írta...

Cottage
Sajnos árakat nem tudok, tavaly kerestem nyugágyvásznat és a pannonflax mellett még ezt dobta a google, de nem lett az egészből semmi:(

juditsd írta...

ez tenyleg jo vetel volt, szep darab!:) En vmi nagyon absztrakt mintazatu anyaggal vonnam be....:)
Sok sikert az atalakitashoz!

Unknown írta...

http://www.mi2en.hu/
Mariann

R. írta...

szia,
egy barátnőm hívta fel a figyelmemet a blogodra és baromira tetszik, ennél a bejegyzésnél viszont totál leblokkoltam: én ezt a kanapét ismerem:)
vagyis őt konkrétan nem, de a nagyiméknál lakott a hozzá tartozó két fotel, nagyszekrény, kis zsámoly, tükrös fésülködőasztal és egy bazi nagy üveges komód is:)
ha esetleg érdekel ilyesmi még, szólj, mert szerintem a nagynéném pont most üríti ki a házat.

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves R., ez nagyon érdekes :-) Biztos vagy benne, hogy emlékszem, elég messziről hozták, valahonnan Kelet-Magyarországról. Küldj egy mailt, lehet hogy érdekelne a többi cucc is. joievivre79kukacgmail.com

Csilla írta...

Mi lett a kanapé sorsa? Van újabb blogbejegyzés róla, mert nem találom!

Köszi, Csilla

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Csilla!

Már teljesen lebontva várja hogy nekilássak. Még gyűjtöm hozzá az erőt. :-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips