2011/01/10

Tökéletes kanapé - létezel?

Alapvetően nem szeretek kanapén ülni, jobban kedvelem az öblös foteleket, amiben össze lehet kucorodni. Kanapé mégis kell, hogy legyen hová leültetni a vendégeket, hogy lehessen hol összebújni a családi tévézések alkalmával és hogy a gyerekek tudjanak min ugrálni. én még nem találtam meg a tökéletes darabot.
Árban az ikeás kanapék jöhetnek most szóba, de valahogy egyik sem tetszik igazán. Aztán vannak a Vaterás régiségek, amik megláthatóan nemkényelmesek, bár igen dekoratívak tudnak lenni, ah az ember áldoz a felújításra.
Van a bőrkanapé kategória, amit a férjem favorizál de nálam ez a "csak a holttestemen át" kategória.
Vannak a hatalmas mély üléses, kényelmesek, amik a legritkább esetben szépek, meg hát nagyok, és ez egy kicsi házban problémás.
Tehát, itthon eddig olyan kanapékat találtam, ami szép, de nemkényelmes, vagy nem igazán szép, de legalább kényelmes. Kényelmes, filigrán és szép kanapé nemlétezik? Tényleg kell a kompromisszum?
Szétnéztem külföldön, és rögtön találtam is pár izgalmas darabot.Hogy kényelmesek-e azt nem tudom,de szépnek szépek. Nektek melyik tetszik? Az én favoritom a Laura Ashley-től egy széles kétüléses. Imádom. Csak hát,nem ikeás ára van ....

everything leb



decorpad
from moon to noon
not my beautiful home
via la maison boheme
house to home
ruemag blog
Az abszolút favorit a Laura Ashleytől

6 megjegyzés:

Flier Judit írta...

Nekem a negyedik és az ötödik képen lévők tetszenek a legjobban, nagy vágyam egy "jóbarátokos" kanapé, ebből a kettőből össze is lehetne gyúrni :)

Szentgyörgyi Kata írta...

Judit, tényleg, a jóbarátos kanapé! Miért is hagytam ki? Az nagyon pofás darab.

Prima Casa írta...

Az a zöld nagyon tetszik.

Unknown írta...

Kompromisszumos megoldáként én megelégednék egy kényelmes IKEA-s kanapéval. Csak a lábát kicserélném egy lefestett, esztergált lépcsőkorlát-végre. Vagy akár még olyan apró arany görgőket mis szerelhetsz rá, mint a Laura Ashley-s kanapén. :) még olyan gomb-behúzott párnákat varnék hozzá, és akkor már át is alakult a puritán skandináv kanapé.

Szentgyörgyi Kata írta...

Juci, ez nagyon jó ötlet! Milyen jó, hogy ilyen kreatív olvasóim vannak :-)

cottage írta...

Ez most már több a soknál. Mióta ülök a blogod előtt? És hányadik hozzászólást írom?! Skandalum:)
No, ami az én szívem csücske, Alice csodaországban feelinggel az ez (de soha nem lesz az enyém...):
http://www.purehome.hu/webgallery(nappali_2010)/ és itt a 16. és a 10. kép. (sajnos nem találom a gyártó honlapját:(, így csak így megy)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips