2010/10/02

Lépcsőfestési útmutató

Naná, hogy nem lesz aktuális fotóm ehhez a poszthoz!
Kisebbik gyermekem megszerezte valahogy a fényképezőgépemet, ami megsértődött, hogy nem vigyáztam rá eléggé és azóta dacból nem működik.
Szóval, nem tudom az aktuális helyzetjelentésemet, aktuális fotóval kiegészíteni, de tény, hogy még mindig a lépcsőt festjük.
Igencsak idegőrlő feladat ez, ezért váltásban csináljuk a férjemmel.
Festettetek már lépcsőt? Nem?

No akkor az alábbiakban elolvashatjátok a mikéntjét:

1. a festést még a lépcső összerakása előtt kezd el, úgy könnyebb. Ha már össze van rakva, akkor az úgyis egy másik szituáció lesz. (ha régi a lépcsőd, akkor előbb úgyis csiszolni és portalanítani kell)
2. először alapozás!
3. Erre kerül az első réteg festék. Mi két színnel dolgoztunk, csak hogy ne legyen annyira egyszerű. Ezért fejben nem árt összerakni a lépcsőt, hogy tudjuk, pontosan melyik alkatrészt festjük éppen.
 a mi lépcsőnk alapvetően fehér lesz, a lépcsőfokokra kerül csak sötétszürke. A lépcsőfokok extra terhelést kapnak, ezért ide a Tikkurila speciális padlófestékét kentük.
4. Ha készen vagy az első réteg felhordásával, jöhet az alapos csiszolás.
5. Második réteg felfestése
6. 4-es és 6-os pont ismétlése még kétszer. Hogy ne kapjunk hülyét, ezt a munkafázist megosztottuk, így két kenés-csiszolás jutott egy főre.
Természetesen, a rétegek felfestése és száradása között egy egy nap szünet van! Ha kedved tarja, próbálkozhatsz a második réteg után a visszaantikolással, ahogy mi tettük, de valahogy nem tetszett a végeredmény, így folytattuk a proszesszt.
7. szereld össze a lépcsőt és gyönyörködj! Mi itt még nem tartunk, de ha egyszer mégis, akkor arról úgyis tudni fogtok időben :-)
8. Kisebb javításokat végezd el az összeszerelés után. Óhatatlan, hogy a kalapálás során, itt-ott sérül a festés, ezért az összeszerelés után be kell még kalkulálni a javítást is.
9. Ha egyéb dekorációt szeretnél, azt most elkezdheted felfesteni.

Ugye milyen egyszerű? (hehehe)
Gyűjtöttem pár képet mások végtermékéről: (hamarosan jön a miénk is,becsszó!)
















fotók: decorpad, live like you, high heel foot in the door, via made by girl, living etc, ish and chi, via my flights of whimsy, paul massey photography, elle decor,

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips