2010/05/30

Gigantikus homokózó a nappaliban

Pár napig, óriási homokozó volt a nappalink.
















A fiúk nagyon élvezték. Az aljzat felújítása közben elkészült a födém kivágása is, most már lépcsőn is fel lehetne menni a tetőtérbe. Csak meg kéne venni a lépcsőt. rohangálunk anyagok után, hiszen a gipszkartonosoknak gipszkarton kell, a villanyszerelőnek meg kapcsoló. Közben persze, háromszor annyi anyag fogyott az aljzat felújítása közben, így valamivel többe is került, mint kalkuláltuk.
A sitthalmok közben meg csak nőnek és nőnek, a hét végére el is vitetjük ami összegyűlt:

3 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Ha jól értem, nem tettetek aljzatbetont, hanem párnafák közötti feltöltés készült, mint a régi házaknál rendszerint, és arra deszkázat, valamilyen filc és padlóborítás.
Ha ez így készült valóban, akkor az a kérdésem, hogy hogyan vált be a gyakorlatban? - szerintem nem kell mindig erőszakkal betonozni mindenütt. Persze ahol kell, ott igen. Köszönöm a válaszodat: Ildikó

Szentgyörgyi Kata írta...

Igen, Ildikó, így csináltuk és bevált. Talán még valamilyen hőtartó fólia került a padló alá, de ezt már a férjem intézte és nem emlékszem, hogy mi. Egyrészt azért döntöttünk a betonozás kihagyása mellett , mert horrorisztikus költséget spóroltunk meg az aljzatbeton kihagyásával, másrészt, a környékünkön, ezeknél a típusú házaknál, gyakori a vizesedés, amit leginkább az aljzatbeton okoz, hisz a földből jövő víz a betonnál megakad és elkezd terjedni a falak felé Amikor a kihívott szakember elkezdte mondani, hogy akkor a betonozás után meg kell furkálni a falat és vízszigetelő anyagot tenni bele, még plusz pár száz ezer fotintért, mert különben a beton miatt vizes lehet a fal, na akkor mondtam a férjemnek, hogy ha ezt régen beton nélkül csinálták, és nem vizesedett a fal, akkor nekünk nem kell beton most sem. És jól döntöttünk.

Ildifolt írta...

Köszönöm a válaszodat!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips