2014/05/13

Blogszülinap: 4 éves a Kicsiház

Négy éve kezdtem el blogolni.
Milyen gyorsan eltelt ez az idő!
Ugyanakkor szinte sokkoló visszanézni, hogy mennyi minden történt az elmúlt négy évben. Abban a pillanatban, amikor kitaláltam, hogy blogolni fogok még nem is sejtettem, hogy a csináld magad lakásfelújítás, a saját kezű bútorátalakítás és a kreatív otthonszépítés ennyi embert fog érdekelni.
De úgy tűnik, a kreativitás mindig izgalmas lesz és egyre többen jönnek rá: saját kezűleg, némi praktikával és szépérzékkel szebb, jobb, különlegesebb és egyedibb berendezési tárgyakat állíthatnak elő, mintha boltban vásárolnák készen.
Én négy éve belevágtam egy hatalmas projektbe, ami még ma is tart. Álmodtam magamnak egy életet, amit végül valóra váltottam. Elégedetlen voltam a munkámmal, hát kitaláltam magamnak egy olyat, aminek minden percét élvezem.
Az én életem fenekestül felfordult, de nem bánom. Sokat tanultam, tapasztaltam és változtam ez alatt a négy év alatt és mindezt a blogolásnak köszönhetem.
Ebben a posztban kis csokorba szedtem az elmúlt évek történéseit, eredményeit, sikereit.
Olvassátok szeretettel, hiszen ez a relatíve sikersztori a ti közreműködésetekkel jött létre!

2010.

 Május 10-én bepötyögtem az első betűket a blogra. Emlékeztek még? Kis szakadt ház, nagyon kevés ráfordítható pénzzel. (ITT)


Ebben az évben a felújításról szólt a blog, próbáltam átmenteni sok hasznos tapasztalatot azoknak, akik még épp előtte állnak.
 Írtam arról, hogy mire kell a tetőtér szigetelésénél figyelni, hogy az élhető legyen. (ITT és ITT) Írtam a régi öreg kapcsolt gerébtokos ablakok szigeteléséről is, (ITT) és arról, hogyan legyen olcsó a lépcső ami a tetőtérbe vezet (ITT és ITT).
Az év végére még két DIY-projekt is jutott (már ha nem volt elég a sok DIY-ablakfestés, ajtócsiszolás és sitthordásból), melyek elkezdtek ismertté tenni és egyre több olvasót hoztak. Az egyik egy komód-tuning volt (ITT) a másik pedig egy durva padló antikolás (ITT)

2011.

Ebben az évben kezdtem ismertté válni. Első videó-posztomat több mint   27 000-en nézték meg és nagyon hamar felfedezett magának az Éva Magazin is.
EZZEL a kis játékkonyhával felkerültem az oldalukra, majd egyre több munkámmal nagy külföldi portálokra is.
Ebben az évben a kisebbik fiam is közösségbe került, én pedig több szabadidőhöz jutottam.
Látszott is a "termésen", nagyon sok inspiráló munkám született ebben az évben.  (összefoglaló ITT)
Munkáim megjelentek a Design Sponge-on, az Aparthment Therapy-n, és a Poppytalkon.
Az év végére már ott tartottam, hogy rendszeresen készítettem DIY és enteriőr-styling anyagokat, írásokat és videókat az Éva Magazinnak és a Polgári Otthon Magazinnak.
Ebben az évben készült el két, azóta a legtöbbet megosztott és pinnelt munkám is, a Doboz-tuning bútor (részletek ITT) és a kaspólámpa (részletek ITT):




2012.

Ebben az évben saját rovatom lett az Éva Magazinban és tovább folytattam a kis videók gyártását. egyik kedvencem ez, mert itt a kisfiaimmal "dolgoztam" együtt:



Ebben az évben kevesebb munkám született, mert időközben elváltam és új életet kezdtem.
Először új műhelyem lett, azután pedig új otthonom is.


Az átmeneti, válós-költözködős időszakban összeszedtem az elméleti tapasztalataimat és megszületett a máig legolvasottabb posztom, a bútorfestési útmutató (ITT)
Ezen felbuzdulva, azóta is igyekszem időnként tematikusan összeszedni elméleti tudásomat, hogy továbbadhassam nektek!

A Nagy Házban új életet kezdtünk és újra egy felújítás izgalmas kalandja zúdult a nyakunkba. (ITT) Azóta is ezeket a felújításokat követhetitek nyomon.

Ebben az évben kezdtük el Orsi és Bori barátnőimmel az online PIN Magazin szerkesztését, melyet azóta is olvashattok negyed évenként.
Az év "best of" összefoglalóját ITT olvashatjátok.

2013.

Ebben az évben újra szárnyakat kaptam, hosszas tervezgetés után végre elindítottam bútorfelújítós workshopjaimat, elkezdtem stylistként dolgozni és ekkor már több, mint 10. 000-en követtetek a Facebookon.

Ez az ikea hack a Curbly-n is megjelent
A házfelújítással issokat haladtunk, amiről bővebben ITT olvashattatok. 2013-ban is születtek olyan munkáim amikre büszke lehetek, többet közülük külföldi portálok is publikáltak, sőt a hímzett komódom  (EZ)az Apartment Therapy válogatásában bekerült az év tíz legjobb Ikea Hack-ja  közé.


Az év vége felé még egy óriásplakát-kampányban is részt vettem, amit aztán mindenfele láthattatok az utakon. Erről ITT írtam.
A legnagyobb blogot érintő változás ebben az évben az volt, hogy megismerhettétek Szigeti Zsófit, aki elkezdte rendszeres publikációit itt a blogon a saját lakásuk felújításáról. 
Az év végi összefoglalóm a DIY-munkáimról  ITT olvashatjátok.


2014.

Ez az év is mozgalmasan indult. A magánéletemben azért, mert hirtelen menyasszonnyá váltam :-)
DIY bloggerként elkészítettem életem egyik legkomolyabb munkáját, ezt a kanapét:
Részletek ITT

Vendégposztoltam a Shopline webáruháznak és terveztem egy különleges kiállítási standot a Libri Könyvkiadónak:


A (majdnem) kész nappalink bekerült a Nők Lapja enteriőrbe: (ITT)



És ez csak a kezdet!
Sok tervem van idén, csak győzzem őket megvalósítani.
 Folyamatban van az új, saját domaines weboldalam, ami már sokkal de sokkal szebb, élhetőbb, áttekinthetőbb és főként kereshetőbb lesz mint ez a mostani!
Idén el fogom indítani a Kicsiház hírleveleket, exkluzív tartalmakkal és remélem év végére a youtube -csatornám is működni fog. Szeretném bővíteni a workshop-tematikát és szeretnélek benneteket megismertetni újabb és újabb tehetséges Kicsiház társbloggerekkel is.
Mindehhez remélhetően egyre több partnerem lesz, akik segítik a munkámat.


Ezt a blogszülinapot most például a Farrow and Ball magyarországi forgalmazója A Fabcolor Kft szponzorálja, hogy ti, kedves olvasóim, akik olyan régóta követtek tűzön -vizen, otthonról, otthonra, a születésnap alkalmából egy nagyszerű nyereményhez is hozzájuthassatok!

Ami nem más, mint három db 750 ml-es Farrow and Ball bútorfesték a nyertes által választott színben!



Mindezért mi a teendő?

1. Olvassátok el a FB kültéri festékeiről szóló cikket  ITT.
2. A Fabcolor oldalán, a belinkelt posztnál a bal oldali sávban értékeljétek a cikket 1-5-ig skálán .
3. aki még nem tette meg, lájkolja most a Fabcolor Facebook-oldalát ITT.
4. emailben ( kicsihaz@gmail.com) írjátok meg a helyes választ az alábbi kérdésekre:

-Milyen típusú kültéri festékek léteznek és melyik mire alkalmazható?
- Hány féle árnyalatban kaphatóak a Farrow and Ball kültéri festékei?
- Hány év kopási garanciát ad a Farrow and Ball a fára való festékeire?


És persze azt sem bánom, ha kommentben megírjátok mi mindent szeretnétek TI olvasni még itt a blogon, hogy a fejlődés nektek is kedvező legyen!

Sorsolás egy hét múlva a random.org segítségével. A nyertest email-ben tájékoztatom!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Először is szeretettel gratulálok mindahoz amiket az elmúlt évek alatt elértél!Tegnap találtam a blogodra, a visszaolvasási stádiumban vagyok,remélem sokat tanulhatok Tőled mindarról, amit a bútorok antikolásáról tudni kell./nemrégiben sikerült egy falusi néni hagyatékához hozzájutnom ami a bútorokat illeti,a telken a majdani kézimunka szobámban fognak díszelegni:-)/
Mivel most írok Hozzád először,nem illő,hogy a játékra jelentkezzem,de követlek,figyellek szeretettel!
Emőke

Nóri írta...

Boldog szulinapot !!!

Unknown írta...

Boldog szülinapot, hajrá!!!

Névtelen írta...

Szerintem valtozatos a blogod kulonos igenyem nincs feled mindig izgalommal varom hol errol, hol arrol irsz...Hacsak...Mivel kredenc felujitas elott jarok igy szivesen vennek toled meg egy Nagyi kredence felujitast pusztan mert erdekel te mit latsz bele az adott butorba:)
Izgi lenne ha nyernek is, mert ez a ket ev a hazfelujitasrol szol es a dedi butorainak megmenteserol,felujitasarol igy ilyen szep ajandek szep szinekkel eztra boldogga tenne :)Minket es a butorokat is:) No...hatha
Udv,
(m)

fxtina írta...

Gratulálok a 4 évhez! További boldog blogolást és jó munkát kívánok és olyan esküvőt, amit megálmodtok magatoknak! :) Nagyon tetszik a blog, igazán inspiráló miközben hasznos és gyakorlatias is. Csak így tovább! :)

BenceIldije írta...

Még egyszer nagyon boldog blogszülinapot! :-) Remélem, még nagyon sokáig olvashatjuk majd a KicsiHázat.

Én szívesen olvasnék tőled időről-időre lapszemlét. Nagyon sok klassz külföldi lakber.magazin van, amikhez itthon szinte lehetetlen hozzájutni, de tudom, hogy te azért követed ezeket. Szívesen olvasnék összefoglalókat tőled, mi tetszett neked, mi nem, volt-e valami inspiráló, mik az új trendek, stb. Vagy akár könyvajánlót is, ha kezedbe kerül valami új.

Névtelen írta...

Kedves Kata!

Nagyon tetszik a blogod, szeretek olvasni különböző régi tárgyak felújításáról újra hasznosításáról. És igen az is nagyon jó dolog, ha blog írója bevallja, hogy neki sem sikerül rögtön minden. Kívánom, hogy az írásaidat nagyon sokan olvassák, sokan merítsenek belőle ötletet, hogy egy meguntnak hit régi tárgy is milyen örömet tud okozni egy kis gondoskodás után.

Névtelen írta...

Kedves Kata!
Gratulálok! Elsősorban a kitartó munkádhoz. A terveid nagyon ígéretesnek tűnnek, alig várom, hogy a megvalósulás szakaszát láthassam, élvezhessem. Tartalmat előállítani - pláne igényeset, ráadásul fizikai munkát is igénylőt - különösen "időrabló" feladat,így megértem, ha ritkábban blogolsz. Ugyanakkor nekem (hangsúlyozom, ezt csak az én internetezési szokásom igényli) fontos, hogy az általam rendszeresen követett oldalakon kellően friss anyagok tűnjenek fel, ráadásul rendszeres időközönként. Az utóbbi időben kb kétnaponta posztolsz/posztoltok valamit, ezzel szinte elkényezteted az olvasóidat. :)Remélem megtartod jó szokásodat, hogy hetente többször frissül a blogod, ez mindenképp a fejlődés útja!
Egyetértel az előttem szólóval, aki lapszemlét javasolt és szerintem egy-egy "bakiparádé" is beleférne, okulásként, hogy mit ne,vagy mivel ne, vagy hogyan ne csináljunk.
Nekem személy szerint bejönnének az amolyan interaktív insprirációs posztok is, ahol mondjuk egy szezonális dekort, vagy a lakásdekor egy részét, vagy valami hasonlót lehetne továbbgondolni akár a trendek alapján, akár valamely pontosan meghatározott stílusban. Csokorba szedni a külföldi vagy hazai bloggerek megoldásait.(Például most jön a nyár, milyen lenne egy tenger/tóparti nyaraló tengerész stílusban, vagy karácsonykor a kandalló díszítése klasszik piros aranyban, vagy modern köntösben...ilyesmik)
e.

Mongúz írta...

Kedves Kata!

Boldog blogszülinapot és köszönjük a fáradhatatlan munkádat, amivel már 4 éve inspirálsz és tanítasz bennünket.
A terveid nagyon izgalmasak, én is alig várom a sok újdonságot.
Az esküvői készülődéssel kapcsolatos bejegyzésed bátorított fel, hogy milyen tartalommal tudnál - legalábbis engem - nagyon boldoggá tenni. Ez pedig a kert, terasz kérdése, vagyis hogy mi a helyzet a házon kívül. Rengeteg lehetőséget látok benne: stílusok, dekorációs ötletek (pl. karácsonyi dekor - ki nem látott még építészetileg korrekt házon létrán csüngő mikulást?!?)Egy társbloggerrel el tudnék képzelni néhány olyan bejegyzést, ami akár egy városi előkert szép kialakítását mutatja meg, de lehet, hogy ez már nagyon távol áll a blogtól. Az is lehet, hogy az olvasók jelentős részét nem is érdekli, nem tudom. De az tény, hogy míg a lakberendezés mutat fejlődést és egyre több követendő példa van, addig a kertkultúra még mindig végtelenül elmaradott itthon, pedig az életterünk szerves része, a mindennapi feltöltődés helyszíne lehetne. Te mit gondolsz erről?

Lívia

Névtelen írta...

Kedves Kata! Engem legjobban a bútorfelújítás/-tuning érdekelne, de emellett a dekorálási, lakberendezési tippek is, pl. hogyan rendezd el a képeket a falon, párnákat a kanapén, mitől néz ki jól és nem kaotikusan a dohányzóasztal az elkerülhetetlen újságkupacokkal, távirányítóval stb. De a kertrendezésetek is nagyon érdekel, erről is szívesen olvasnék. És Zsófi posztjai kapcsán egyértelművé vált számomra az is, hogy a lakásfelújítás örök hálás téma, ami biztosan sokakat érdekel. Persze ehhez mindig kell valaki, akinek stílusa is van, épp lakásfelújítás előtt áll és még írni is van kedve róla, szóval nyilván nem egyszerű.. De amúgy nagyjából minden új posztnak örülök! :) Üdv, Lilla

Szentgyörgyi Kata írta...

Köszönöm az ötleteket :-)

Szentgyörgyi Kata írta...

Köszönöm az ötleteket :-)

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips