2013/10/13

Váci kirándulás

Elég régóta ismerem a váci régiség lerakatot, ami elég felkapott az antikvitást kedvelők köreiben. Mégis, valahogy ritkán járok arra, mert Vácon általában nincs semmi dolgom, maximum hogy benézek ebbe  a hatalmas hangárba, hogy találok-e valami szépet.
Vagy inkább valami jó vételt.
Mert szép cucc az mindig van, inkább az a kérdés, hogy mit lehet jó áron megszerezni.
Most kimondottan régi fa kandallókeretet keresve kerültem Vácra.


Amit ugyan végül nem találtam nekem tetszőt, ám találtam helyette sok izgalmas darabot, némelyiket drágán, de némelyiket nagyon is árában.
El lehet itt ütni egy órát az ámulva nézelődéssel. Lehet ámulni a sok giccsen, lehet ámulni az árakon, lehet ámulni szépséges műkincseken és felújításra váró csodákon.
Lefotóztam pár olyan darabot, amire én nagyon fenném a fogamat, de hát nem cipelhetek haza mindent ami megtetszik. Nézzétek, ti láttok-e valamit amiben van fantázia:

1. Kristály falikar
Az első cucc amit kiszúrtam ez a kristály falikar, ami szerintem csodálatos fényt adhat egy szobának. Vigyázni kell vele, mert könnyen giccsé válhat egy túlnyomóan régi darabbal berendezett szobában, de izgalmas kiemelést adhat egy modernebb, szinte minimalista enteriőrnek.
ára 30. 000 Ft/db



2. Kristály csillár

A falikar nagytestvére ez a csodás csillár. Nagyon, de nagyon tetszik nekem, komolyan el is gondolkodtam rajta, de nálunk nem elég magas hozzá a plafon. Nappaliba, étkezőasztal fölé elképesztően látványos. Az ára borsos, de szerintem a "megéri kategória"
60. 000 Ft/db


3. Tükrök

Tükrökből hatalmas a választék. Sok volt ami tetszett és volt pár, ami viszonylag elfogadható áron is volt. Brutálisan lealkudva el is vittem volna belőlük, de még nem tudom, melyiket. Talán az art deco stílusút a hálószobai szekreterem fölé? Vagy a dúsan mintázott kicsikét a könyvespolc elejére? Esetleg az a neobarokk hangulatút a leendő kandallónk tetejére?
art deco tükör: 30. 000 Ft
neobarokk tükör: 40. 000 Ft
kicsi, dúsan díszített: 25.000Ft




4. Székek és kanapék

Ezekből aztán volt dögivel mindenféle, leginkább olyanok amiket kapnék fel és vinném azonnal. a két legjobb vétel szerintem ez a kettő, mindkettő olyan állapotban hogy hozzá sem kell nyúlni, ha nem akarunk. A virágos kisebb méretű, ezt egy kislányszobába nagyon is el tudnám képzelni, ezzel a kárpittal. Ára 20.000 Ft
A sötétkék kárpitos így is megállja a helyét, de a fa részét fehérre festve még frissebb, még fiatalosabb lehet.
Ára: 30. 000 Ft



5. Thonet

Thonet-rajongók tobzódhatnak, eszméletlen mennyiség van itt felhalmozva különböző formájú és méretű thonet székből!
Van kicsi, gyerek méretű is.



6. Lábtartó, zsámoly, puff

Ezért a puffért eléggé sajnáltam a 20 000 Ft-ot amit kértek érte és végül otthagytam. Pedig nagyon szeretnék egy ilyet, mert tök jó lenne lábtartónak a kanapé elé és van már egy ilyenem, amit tavaly karácsonyra kaptam. Jól jönne még egy, de nem ennyiért.....


7.Íróasztal, szekreter

Mostanában rákattantam a szekreterekre. annyira praktikus, ugyanakkor szép darabok! Alul fiókok, amikbe bőven lehet pakolni, de ha felnyitjuk a tetejét, voilá, ott az íróasztal. Bár szerintem hálószobába fésülködőasztalnak is szuper! A szekreter és ez a nagyon szép klasszikus formájú íróasztal is eredeti állapotában gyönyörű, nem nyúlnék hozzájuk.
Szekreter ára: 80 000 Ft az íróasztal árára nem emlékszem.



8. Szőnyeg

Tudom hogy sokan nem nézitek jó szemmel a szőnyegválasztásaimat, denekem akkor is tetszenek ezek a nagyis dolgok. Ez a kerek szőnyeg a színe és a formája miatt mozgatta meg a fantáziámat és bár nem vettem meg, egyre jobban hajlok rá, hogy visszamegyek érte és megszerzem a hálószobánkba. Az ára 10 000 Ft




9. Kakukkos óra!  Ez csak úgy, mert szeretem a formáját és irtó vagány lehet valamilyen brutális színre átfestve.
ára 14. 000 Ft


Nektek van jó bútor lelőhelyetek? Osszátok meg velünk, ha vettetek valahol valami szép dolgot!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A VF Antikvitas(amirol te is irsz) regebben kimondottan antik mostanra inkabb utangyartott antikolt dolgokkal foglalkozik.
De van valoban igazi kincs is ott.
De mivel egy Eternal stilusu valodi korabeli falikart(ami te is irsz) kb.600e Ft-ert arulnanak igy Egyiptombol(!)hozzak be az olcso kristalybol s muanyag(!)kovekbol keszulteket.
Nekem az utobbi tetszett, gyonyoru antik hatasu volt.(mivel en is regi,rendszeres vasarlojuk vagyok es mesel neha a tulaj ezt-azt:)
De szep dolgaik vannak...s kapcsolatban all olyan szakemberekkel akik pl. gyonyoru chippendale stilusu bor ulogarniturat keszitenek igen jo aron.
stb.
Hasonlo Vacon a Tolerian es az Odon-fon.
A Tolerianba szep kerti kokaspok vannak(eredetiek) , szep labas kadak....stb.
Marha nagy lerakat az is.
A VF-rol en is epp multkor keszitettem hangulatos hangarfotokat,hogy majd ajanlom oket a blogomban.
Van Szodligeten is es Godon is.Csodas kis paradicsom ez a Duna-kanyarban a Dunai regi villak toveben.Foleg most osszel...

Bar nem regiseg lerakat,de ajanlom a Szodligeti hatalmas rattan/keleti boltot is mert sok az antikolt dolog, a gyonyoru marokkoi fuggolampa stb.
Udv,Monika

Névtelen írta...

Galeria savarian nezted?En talaltam,hm?Udv,Monika

PS írta...

Szia!

Ha nem ragaszkodsz az antik kandallókerethez, a Car Möbelnél van, és szerintem nagyon szép.
Gondoltam szólok. :)

Névtelen írta...

szia

a felső falikarból én vaterán szereztem be egy párat, 6000 forintért, igaz az csak üveg.

SomAndi írta...

Nekem bejön a szőnyeg, nagyon tetszik! Úgy látszik én is nagyis vagyok :-)))

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips