2013/10/16

Októberi olvasónapló

Rákaptam a "szakmai anyagok" rendszeres olvasására, nem csak magazin, de könyvek terén is. Szerencsés vagyok, mert egyre nagyobb a témába vágó szakirodalmam és a kiváló külföldi lakberendezési lapok tekintetében is naprakész lehetek.
Van ennél jobb tanulás?
Nyitva tartom a szemem, megnézem mit csinálnak a "nagyok" és próbálok tanulni tőlük, fejlődni és képezni magam a látottak alapján.
ITT és ITT már olvashattatok tőlem könyv és magazin ajánlót, amit egyébként rendszeressé szeretnék tenni hogy lássátok, merre tart a nagyvilág, mit érdemes figyelni, olvasni, átnézni.
Vagy éppen, mit nem.
Nézzétek miket olvasgattam mostanában:

1. Living in a Nutshell



Kis lakások, mini életterek, albérletek tulajdonosainak szól ez a könyv, amit egyébként egy ismert DIY és home decor blogger írt, Janet Lee.
Blogja ITT olvasható. A könyv hátránya, hogy a legtöbb benne lévő anyag megtalálható a blogon is. Viszont okos a tematika, sok apró-cseprő tipp és ötlet van benne, főként olyanok amik könnyen megvalósíthatóak. Janet nagy mestere a színek és a minták mixelésének, bátran nyúl a terekhez és egészen meglepő kombinációkkal teszi otthonossá azokat. Elsősorban a merészen ekletikus stílus kedvelőinek ajánlom, de bárki meríthet belőle ötleteket kicsinyke lakása gyszerű de látványos dekorálásához!
Megrendelhető ITT






2. Young House Love


A nagyon híres blogger-házaspár Sherry és John Petersik is előrukkoltak egy DIY könyvvel. Na ez a könyv nekem nem érte meg a ráköltött pénzt, kicsit csalódás is volt. Nagyon sok benne az általános lakberendezési ötlet, például hogy hogyan rendezzük el a képeket a falon vagy a könyveket a polcon, hogy mutatós legyen. Sok benne a grafika, majdnem több mint a fotó.  Nekem emiatt nem jött be. Viszont, akit érdekel az általánosabb lakberendezés, megspékelve okos és nem túl bonyolult valamint kimondottan olcsó DIY ötletekkel, azoknak érdekes olvasmány lehet, olyasmi, amit többször is elővesz az ember.
Megrendelhető ITT







3. Furniture Makeovers
Ezt a könyvet azért rendeltem meg, mert irtó kíváncsi voltam, hogy tud-e nekem újat mondani. Annyiban igen, hogy ha a kicsiházas-bútorfelújítós posztokból könyvet kellene írnom, akkor azt így csinálnám meg. Barb Blair, aki egybként egy sikeres stúdiót vezet ahol felújított bútorokat árul, nagyon összeszedetten, jól tematizálva és lényegretörően mutatja be a bútor felújítás egyes lépéseit. A bútorok, amik a keze közül kikerülnek gyönyörűek és inspirálóak. Szép fotók, jó leírások, okos tippek. Hátránya, hogy kimondottan amerikai piacra készült, így az anyaghasználatról szóló részek nálunk nem használhatóak.
Ezért kell inkább engem olvasni, vagy eljönni a workshopomra :-))
Megrendelhető ITT





4. Régi bútorok felületkezelése


Hogy magyar könyvekről is szó essen, a téma iránt fogékony olvasóknak ajánlom ezt a könyvet. Inkább tankönyv mint érdekes olvasnivaló. Száraz de hasznos anyag a régimódi de ma is aktuális módszerekről, felületkezelésről. Haladó bútorfelújítóknak kötelező olvasmány!
Mivel nem új kiadású könyv, érdemes szétnézni antikváriumokban, de aki újonnan szeretné, rendelje meg INNEN.

 5. Living Etc novemberi száma



Ez a mindig szagos-színes trendmutató újság az egyik kedvenc lapom! Nem követik, diktálják a divatot és a mostani számba különösen sok izgalmas enteriőr került. Ami biztos, nagy divat idén a vörösréz vagy rózsaarany a kiegészítőknél, és bátran nyúlnak a mély, sötét tónusokhoz. Mindkettőt imádom!







 6. Nők Lapja Enteriőr



Ez a lap egy kísérleti szám, ha beválik évente fog megjelenni. Orsi és Bori barátnőm is dolgozott ezen a lapszámon, így természetes hogy megvettem.
Évente megjelenő magazinhoz képest keveslem a tartalmat, de egyébként egy jó hangulatú és stílusú magazin született. Kellemes meglepetés, hogy főként saját gyártású anyagokat találunk benne, és nem a Sanomától megszokott, külföldi magazinokból átvett már sokat látott képanyagokat használtak.
ára: 495 Ft


7. Domino Magazin


A magazin kultikus és meghatározó lap volt mindig is. Egy időben nem jelent meg nyomtatásban, de most újra kapható az amerikai standokon. Stílusos, vagány és nagyon magas szintű munkák találhatóak az újraéledt magazin első számában. Minden oldalát imádtam, gyönyörű fotók, látványos terek és magas színvonal jellemzi az egész újságot. Sajnos kézbe fogni itthon nem lehet, mert Magyarországra nem szállítják a lapot, de Ipad verzióban öt dollárért megvásárolható az új és a régebbi számok is.







6 megjegyzés:

kata molnar írta...

A Nők Lapja enteriőr évente egyszer fog megjelenni?? Nagy kár érte. Én nem vagyok szakmabeli, de érdekel az enteriőr, a lakberendezés és párom vállalkozásából adódóan évente 2 alkalommal kilátogatunk Milánóba a Made Expo-ra vagy az I salonira, szóval azt hiszem mondhatom, hogy képben vagyunk a trendekkel. Így nagyon kellemes meglepődtem, mikor végiglapoztam a magazint. Mindkettőnknek nagyon tetszett, tartalmasnak találtuk, simám lenne létjogosultsága, hogy havonta jelenjen meg. Már csak azért is, mert a magyar piacon, hasonló témában - és ez csak az én véleményem - nincsen másik nívós magazin lakber témában. Az Otthon magazin már régen csak árnyéka önmagának, a Lakáskultúra kicsit konzervatív, a Home magazin hááát, az utóbbi egy évben mióta szerkesztő csere történt, az sem az igazi, szóval ha innen is olvasnak a Nők Lapja enteriőr szerkesztői, én biztatnám őket, hogy legyen ez egy havi magazin.

Kriszta írta...

Molnár Kata minden szavával egyetértek. Nekem felkeltette érdeklődésemet a passzívház témájú cikk is. Ezért is vettem meg. Sok más e témában íródott mű után végre egy olyan laikusoknak szóló cikk, ami nincs tele alapvető, meg nem értésből fakadó tárgyi tévedéssel.
Szívesen olvasnám legalább negyedévente. Az éves magazinnak egyébként úgy sincs szerintem semmi értelme, azt mindenki véletlenül fogja megvenni, nem azért mert már készül rá.

Viktoria írta...

Szuper ötlet a rendszeres ajánló, a sok Pinterestezés után sokszor vágyom valami "kézzel fogható" nézegetnivalóra, de nem igazán tudom, melyik magazint érdemes megvenni. Hétvégén a "lomin" is árulta valaki külföldi lakber magazinok nem túl régi számait, de ott sem tudtam választani, és végül nem vettem egyet sem... :) De legközelebb már tudom, mit keressek! A Nők Lapja Enteriőrt ma be is szereztem, megvan az esti program, persze csak ha a kisfiam alszik, és hagy olvasgatni... :)

Móni írta...

Ha rákattintotok valamelyik képre, hogy külön jelenítődjön meg, akkor nektek is elvágja a keret, vagy az éh készülékemben van hiba?

Alexandra írta...

Nekem is elvágja.

Mona írta...

Szia Kata!
Megvettem a nők lapja enteriőrt, meggyőzött az első hozzászóló véleménye is :) még nem néztem bele, de arra számítottam, hogy ahogy írtad, ez egy évente megjelenő, még kísérleti magazin, ehhez képest: 3. évfolyam 3. szám. Csak úgy írom, mert meglepődtem, eddig én sem hallottam róla :)
Mona

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips